صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۹ - ۰۷ فروردين ۱۴۰۲
2 پیام به مناسبت روز هنرهای نمایشی؛

خلج: تئاتر تلاشی برای صیقل زدن به زنگار روح است

به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی، هفتم فروردین ماه، اسماعیل خلج ، پیشکسوت عرصه تئاتر و کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی پیام هایی جداگانه برای اهالی این عرصه منتشر کردند.
کد خبر : 839172

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، اسماعیل خلج نمایشنامه‌نویس و کارگردان صاحب سبک ایرانی، در پیامی روز جهانی تئاتر و روز ملی هنر‌های نمایشی را که مصادف با هفتمین روز از بهار است، به اهالی این عرصه تبریک گفت.

در متن پیام اسماعیل خلج آمده است: امروز، روز جهانی و ملی تئاتر را در این بهار دل انگیز جشن می‌گیریم و ارج می‌نهیم. در این هنر دیرینه سال، در مواجهه‌های تکرارناپذیر، گروهی از افراد، در یک مکان و یک زمان گرد هم می‌آیند تا نمایشی از فشرده یک زندگی را به تماشا بنشینند.

بازیگران بر روی صحنه زندگی نمی‌کنند، بلکه نمایشی از فشرده یک زندگی و رویداد را خلق می‌کنند تا تماشاگران را با نگاهی نو و تازه آشنا کنند. تئاتر زبانی جهانی و ورای گفتگوی روزمره دارد و تلاشی است برای عرضه معنای انسان بودن و صیقل زدن به زنگار روح.

توان بالقوه این هنر شگفت برای برقراری پیوند، میان طیف‌های فکری گوناگون در سطحی گسترده بر اهالی تئاتر پوشیده نیست. هنراصیل تئاتر که از همراهی و هم‌آوایی فرم‌های هنری گوناگون هم سود می‌برد، بر کار گروهی مبتنی است و صلح و سازگاری و توجه به دیگری را به ارمغان می‌آورد. داستان گویی و تخیل و زیبایی از دیرباز در زندگی انسان، نقش محوری داشته و تئاتر هنری است که با بهره‌گیری از تخیل قادر است ما را با خود همراه کرده و رهسپار سرزمین‌های ناشناخته کند و هدایتگر و تعالی بخش باشد.

روز ملی تئاتر که مقارن است با بهار طبیعت و نوروز باستانی مجالی است برای ارج نهادن و ستایش این هنر گران سنگ و تأمل درباره نقش و جایگاه آن در جامعه؛ متاسفانه در چند سال اخیر بحران جهانی شیوع کرونا در مقابل این هنر جمعی قرار گرفت و شرایط دشواری را به گروه‌های نمایشی و هنرمندان این حوزه تحمیل کرد.

اما یقین داریم اهالی ارجمند تئاتر با بزرگی قلب و بلندی همت، پرچمی از افتخار و پیروزی بر خواهند افراشت و با تمام وجود و با عشق، همانگونه که بار‌ها اثبات کرده‌اند برای شادی و امید مردمان این سرزمین خواهند کوشید و به لطف یزدان، بهار طبیعت و بهار تئاتر، روشن‌تر و پرامیدتر خواهد شد.

امیدوارم که در سال پیش رو در کنار یکدیگر با امید و اقتدار آثاری مجذوب کننده، اصیل، تأثیرگذار و تأمل برانگیز خلق کنیم.

*پیام مدیرکل هنر‌های نمایشی به مناسبت روز جهانی تئاتر/ تئاتر، نمایش تام زندگی است

در پیام کاظم نظری، مدیرکل هنر‌های نمایشی، به مناسبت روز جهانی تئاتر و روز ملی هنر‌های نمایشی آمده است:
به نام خدا/ اگر بسیاری را اتّفاق بر این است که «تئاتر»، زبانی توانمند و رسانه‌ای روزآمد و موثّر برای نمایش کیفیت زیستن آدمی و ربط و ارتباط او با جهان پیرامونی او، در آیینه‌های ِ «آنچه هست» و «آنچه باید باشد»؛ محسوب شود؛ پس تئاتر، به معنی خاصِ ساحَتش، نمایش تامّ و تمام زندگی است؛ و صحنه نمایش اش محلی برای تزکیه، تربیت، تقویت، فضیلت و سیر تعالی انسان به‌سوی خالق با مردمی مؤمن و معتقد با تمامی حقیقت‌ها و واقعیت‌های زندگی و همه‌ گریز‌ها و ناگزیری‌هایش؛ و هنرمندش کسی است که خواسته‌ها و آمال مردم جامعه خود را شناخته و در آثارش، مردمِ محروم اجتماع اش را و بیش از آن خدای خالقش را ناظر بر عمل خویش بداند.

ازاین‌رو خوش‌یمنی ِ هفتمین روز از بهار طبیعت را در تقارن با روز جهانی تئاتر و روز ملی هنر‌های نمایشی، به فال نیک گرفته و با یادی از آنانی که در مه‌آلود ِ ایّام همه‌گیری کرونا، به دیدار حضرت دوست رفتند؛ قدردان حضور مغتنم آنانی هستیم که هنوز و تا سال‌های سال، در سایه‌ی بزرگواری‌هایشان هستیم و خواهیم بود؛ پیشکسوتان ارجمند هنر نمایش کشور و جوانان آتیه‌مند ِ این عرصه و صحنه.

از طرفی بر این عقیده، مصرانه معتقدیم که باگذشت چهار دهه از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی تئاتر به‌عنوان هنری غنی، ارزشمند و به‌دوراز هر آنچه به‌غیراز فرهنگ بوده، امروزه به وسعت ایران اسلامی گسترده و وسعت پیداکرده و تمامی این سرزمین قطب نمایش کشور شده است.

در این فرصت ناب، ضمن ابراز ِ آمادگی‌ای بیش از گذشته برای همکاری‌ها و هم‌صدایی‌ها با ارزش‌های همگرای ِ امروز تئاتر جهان، امید می‌بریم که به یُمن ِ این روز، سال پیشاروی ِ تئاتر کشورمان، سالی سرشار از توجّه به تئاتر شهرستان‌های ایران عزیز و روز‌هایی پربار از تعاملات عزتمند بین‌المللی ِ سرمایه‌های ارزشمند تئاتر ایرانی با داشته‌های سایر کشور‌ها باشد و نیز امکانی فراهم‌تر برای بهره‌وری شایسته‌تر و عمیق‌تر از گنجینه‌های هنر نمایش ایران در جای‌جای این مرز پُرگُهَر اسلامی، به‌ویژه پیش‌قراولان و ره سپردگان ِ سربلند ِ این سامان.
این‌چنین باد و این‌چنین‌تر!

انتهای پیام/

برچسب ها: کاظم نظری تئاتر
ارسال نظر