افسردگی روند پیری را در سالمندان تشدید میکند
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، نتیجه یک بررسی جدید نشان داده افسردگی روند پیری را در سالمندان تشدید میکند.
به گفته برنو دینیز، روانپزشک سالمندان در دانشکده پزشکی UConn و نویسنده این مطالعه، این بیماران علائم پیری بیولوژیکی سریع، سلامت جسمی و شناختی ضعیف را نشان میدهند که دلایل اصلی این ارتباط یعنی افسردگی و پیری است.
طبق مطالعه صورت گرفته از مرکز UConn در مورد پیری، سالمندانی که با افسردگی دست و پنجه نرم میکنند سریعتر از افراد همعصر خود پیر میشوند. محقق این پژوهش که نتایج یافتههای خود را در مجله Nature Mental Health منتشر شده کرده گفت: «این بیماران شواهدی از پیری سریع بیولوژیکی و سلامت جسمی و مغزی ضعیف نشان میدهند که محرکهای اصلی این ارتباط است.
دینیز و همکارانش از چندین مؤسسه دیگر، ۴۲۶ فرد مبتلا به افسردگی که در دوره سالمندی قرار داشتند را بررسی کردند. آنها سطح پروتئینهای مرتبط با افزایش سن را در خون هر فرد اندازه گیری کردند؛ هنگامی که یک سلول پیر میشود، شروع به عملکرد متفاوت، کمتر از یک سلول "جوان" میکند و اغلب پروتئینهایی تولید میکند که باعث التهاب یا ایجاد سایر شرایط ناسالم میشود و این پروتئینها را میتوان در خون اندازه گیری کرد.
دینیز و سایر محققان سطوح این پروتئینها را با معیارهای سلامت فیزیکی، مشکلات پزشکی، عملکرد مغز و شدت افسردگی شرکت کنندگان مقایسه کردند و مشخص شد، شدت افسردگی یک فرد ارتباطی با سطح پیری سریع آنها نداشت. با این حال، آنها دریافتند که پیری سریع با سلامت ضعیف قلب و عروق همراه است. افرادی که سطوح بالاتری از پروتئینهای مرتبط با افزایش سن داشتند، بیشتر در معرض فشار خون بالا، کلسترول بالا و مشکلات پزشکی متعدد بودند. پیری سریع همچنین با عملکرد بدتر در تستهای سلامت مغز مانند حافظه فعال و سایر مهارتهای شناختی مرتبط بود.
نویسنده این مطالعه خاطرنشان کرد، این یافتهها فرصتهایی را برای راهبردهای پیشگیرانه برای کاهش ناتوانی مرتبط با افسردگی اساسی در افراد مسن و جلوگیری از تسریع پیری بیولوژیکی در آنها باز میکند.
محققان اکنون به دنبال این هستند که آیا درمانهایی برای کاهش تعداد سالمندان با شرایط افسردگی وجود دارد یا خیر. سلولهای پیر در بدن افراد میتوانند افسردگی اواخر زندگی را تسریع کنند؛ آنها همچنین در حال بررسی منابع و الگوهای پروتئینهای مرتبط با پیری هستند تا ببینند آیا این روند ممکن است به درمانهای شخصی در آینده منجر شود یا خیر.
علائم افسردگی در سالمندان با جوانان متفاوت است. در بسیاری از سالمندان احساس غمگین بودن علامت اصلی افسردگی نیست؛ یک سالمند ممکن است افسردگی را با علائمی که کمتر واضح هستند تجربه کند یا اصلاً نخواهد درباره احساساتشان با کسی گفتگو کند.
کارشناسان میگویند، داروی ضد افسردگی افراد مسن انواع مختلفی دارد. این داروها به مغز کمک میکنند تا تعادل شیمیایی خود را بازیافته و بهتر بتواند با استرس و تغییرات خلقی مقابله کند. در دارودرمانی ممکن است لازم باشد انواع مختلف دارو امتحان شوند تا بهترین درما برای بهبود علائم افسردگی پیدا شود. تاثیرگذاری داروهای ضدافسردگی بین دو الی چهار هفته طول میکشد. برخی علائم مثل کاهش اشتها، خواب آلودگی و عدم تمرکز زودتر از مشکلات خلقی بهبود مییابند؛ بنابراین باید به داروها زمان داد تا بهترین تاثیر خود را روی فرد بگذارند.
انتهای پیام/