صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۶ - ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
از سال ۱۴۰۲ اجرایی می‌شود؛

جزئیات نخستین آزمون صلاحیت بالینی دندانپزشکی

جزئیات آزمون صلاحیت بالینی دکتری دندانپزشکی اعلام شد. دانشجویان واجد شرایط بدون گذراندن این آزمون فارغ التحصیل نمی‌شوند.
کد خبر : 838735

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، به استناد ماده ۸ آیین نامه آموزشی دوره دکتری عمومی دندانپزشکی مصوب شصت و هشتمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی، دانشجویان دکتری عمومی دندانپزشکی موظف هستند در آزمون جامع دندانپزشکی که بر اساس مصوبه هفتاد و هشتمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی به آزمون صلاحیت بالینی دندانپزشکی تغییر نام پیدا کرده، شرکت کند.

هدف از برگزاری آزمون صلاحیت بالینی دندانپزشکی، ارزیابی توانمندی دانشجویان دوره دکتری عمومی دندانپزشکی است به گونه‌ای که به تنهایی و بدون داشتن راهنما بتوانند اقدامات تشخیصی و درمانی را انجام دهند.

دانشجویان پس از گذراندن ۱۸۰ واحد درسی موظف هستند تا پایان دوره تحصیلی (در سقف سنوات تحصیلی) در آزمون شرکت کرده و آن را با موفقیت بگذرانند.

تبصره: مرجع تشخیص واجد شرایط بودن دانشجو برای شرکت در آزمون، معاونت آموزشی دانشکده محل تحصیل دانشجو است.

گذراندن تمام دروس، دفاع پایان نامه و قبولی در آزمون، شرط دانش آموختگی (فراغت از تحصیل) دانشجو است.

تبصره: دانشجویان خارج از کشور که مدارک آن‌ها توسط معاونت آموزشی وزارت بهداشت مورد ارزشیابی و تایید قرار گرفته است همانند دانشجویان داخل کشور مشمول این آیین نامه بوده و ملزم به شرکت در این آزمون هستند.

تبصره: دانشجویانی که موفق به قبولی در آزمون در سقف سنوات تحصیلی نشوند، می‌توانند به رشته دیگری در مقاطع پایین‌تر مطابق دستورالعمل مربوطه تغییر رشته دهند.

دانشجویان واجد شرایط به دفعات (در سقف سنوات تحصیلی) مجاز به شرکت در آزمون هستند.

آزمون در دو مرحله کتبی و شفاهی - مهارتی برگزار می‌شود. آزمون کتبی شامل ۶۰ سوال چهار گزینه‌ای و فاقد نمره منفی است. شرط ورود به آزمون شفاهی مهارتی قبولی در آزمون کتبی با کسب حداقل ۷۰ درصد از نمره آزمون است.

آزمون شفاهی مهارتی به صورت ترکیبی از روش‌های زیر است:

الف - PMP (Patient Management Problem Question)

ب - OSCE (Objective Structured Clinical Examination) با توجه به مهارت‌های تعریف شده برای دانشجویان دندانپزشکی/ فعالیت‌های حرفه‌ای قابل واگذاری به دانشجو EPA (Entrustable professional activity)

ج - ارزیابی کارپوشه (Portfolio) جهت ارزیابی فعالیت‌های حرفه‌ای قابل واگذاری به دانشجو EPA

ارزیابی آزمون‌های شفاهی - مهارتی در هر یک از گروه‌های آموزشی علوم دندانپزشکی، مستقل و طبق شیوه نامه اجرایی به صورت قبول و یا رد در هر گروه آموزشی است.

تبصره در صورتی که دانشجویی در یک یا چند گروه آموزشی موفق به قبولی در آزمون نشود، در دوره‌های بعدی ملزم به شرکت در آزمون همان گروه یا گروه‌ها تا زمان کسب نمره قبولی است.

آزمون در دانشکده‌های دندانپزشکی و به صورت مستقل برگزار می‌شود. دانشکده‌های دندانپزشکی برگزار کننده آزمون در هر کلان منطقه توسط دبیرخانه اعلام می‌شود.

شیوه نامه اجرایی آزمون شامل تعیین عوامل اجرایی و نظارتی، نحوه برگزاری، مراکز برگزار کننده، زمان، منابع و اعلام نتایج آزمون توسط دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی تدوین و دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ می‌شود.

مسئولیت نظارت بر کیفیت و حسن اجرای آزمون بر عهده معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی برگزار کننده آزمون است این آیین نامه جهت دانشجویان دوره دکتری عمومی دندانپزشکی ورودی سال تحصیلی ۱۳۹۷-۱۳۹۸ لازم الاجراست به این ترتیب در سال ۱۴۰۲ اجرایی می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر