صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۲ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵

رئیس اتاق اصناف ایران: ۲/۲ میلیارد دلار ارزش افزوده‌ای است که با قاچاق می‌سوزد

رئیس اتاق اصناف ایران گفت: ارزش افزوده ۲۲.۵ میلیارد دلار قاچاق کالا در کشور معادل ۲/۲ میلیارد دلار است که می‌سوزد و به دست دولت نمی‌رسد.
کد خبر : 83868

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه خبری اتاق اصناف، علی فاضلی به نهادینه شدن قاچاق در کشور اشاره کرد و افزود:‌ نظام تعرفه‌ای کشور عامل توجیه قاچاق است.


وی بی‌ثباتی نظام تعرفه در کشور را به‌ویژه در دهه اخیر عامل افزایش قاچاق دانست و تصریح کرد: نرخ‌های تعرفه ثبات ندارد.


فاضلی به بی‌ثباتی تعرفه گوشی تلفن همراه بین صفر تا ۱۷ درصد اشاره کرد و گفت: تولید تلفن همراه در کشور نداریم و تغییر مستمر تعرفه در این بخش ۲/۲ میلیارد دلار قاچاق به همراه دارد.


وی با بیان اینکه عوامل مبارزه با قاچاق نامشخص است، اظهار کرد:‌ این موضوع نیازی به مستشار ندارد و باید درون اقتصاد ملی به دنبال آن بود.


رئیس اتاق اصناف ایران تعریف درست تعرفه را مانع از توجیه‌پذیری قاچاق و همچنین کمک به تحقق حقوق دولت برای دریافت ارزش افزوده دانست و ادامه داد: بیشترین حجم قاچاق در بخش پوشاک، لوازم خانگی، لوازم یدکی و گوشی تلفن همراه انجام می‌شود.


وی با اشاره به ارسال نامه‌ای در آذرماه پارسال به وزارت جهاد کشاورزی برای صدور مجوز رسمی تامین آجیل و خشکبار و میوه مورد نیاز بازار شب عید نیز گفت: مجوز این درخواست صادر نشد اما حجم عظیمی از این اقلام به‌ویژه میوه قاچاق در بازار توزیع شد.


فاضلی به فاسد شدن میوه‌هایی مانند گلابی در زمانی کمتر از ۱۰ روز اشاره و عنوان کرد: این نوع میوه‌های قاچاق از آمریکای جنوبی وارد کشور و به مبادی نگهداری منتقل می‌شود در حالی که فاسد نشده است و این موضوع نهادینه شدن قاچاق را در کشور نشان می‌دهد.


وی بسته شدن مرزها، کنترل ترابری و حاکم کردن نظام کنترلی را راهکار مبارزه با قاچاق دانست و افزود:‌ مبارزه با این روند با بستن راه‌ها ممکن است و برخورد با حلقه آخر توزیع میوه قاچاق در شهرها و رساندن درگیری در سطح یک مغازه، غیرمنطقی است.


رئیس اتاق اصناف ایران اولین راه داشتن یک اقتصاد سالم و توجه به تولید داخل را برخورد با پدیده قاچاق اعلام و تصریح کرد: درصورت نیاز به واردات می‌توان با مذاکره با تولیدکنندگان خارجی، کالاهای شناسنامه‌دار مورد نیاز را با همکاری خارجی‌ها در داخل تولید کرد.


فاضلی بیشترین ضربه قاچاق را به مسائل فرهنگی در کشور دانست و گفت: برای مبارزه با این پدیده باید عزم ملی به کار گرفته شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر