صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۰۲ فروردين ۱۴۰۲
در گفتگو با دبیرستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی مطرح شد؛

مهار تورم چگونه به پیشرفت فناوری و رشد تولید کمک می‌کند؟

دبیرستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی با اشاره به نامگذاری سال توسط رهبرانقلاب گفت: مهار تورم می‌تواند بستری را برای توسعه فناوری به وجود بیاورد که تولید در سایه آن رونق پیدا‌ کند.
کد خبر : 838644

مصطفی قانعی دبیرستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا با اشاره به اهمیت نامگذاری هرساله رهبرانقلاب گفت: نامگذاری سال ۱۴۰۱ به نام سال «رونق تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» باعث شد که دولت و مجلس آیین نامه های را در حوزه ه تولید و دانش بنیان را از دستگاه های مختلف مطالبه کند تا امسال این آیین نامه به مرحله اجرایی برسند. از این رو این نامگذاری ها بر اتفاقات و تحولات کشور بسیار اثرگذار هستند.

وی درخصوص نامگذاری سال 1402 به نام سال «مهار تورم و رشد تولید» و اهمیت این شعار در پیشرفت جریان علم و فناوری کشور توضیح داد: نکته ای که وجود دارد این است که  جریان علم و فناوری کشوردر این چندین سال با شتاب بالا در حال رشد است، اما یکی از مشکلاتی که پیشروی این جریان وجود دارد بحث سرمایه گذاری‌هایی است که باید در حوزه فناوری صورت بگیرد، البته این مشکل با فن آوران، دانشمندان و سطح فناوری ما خیلی مرتبط نیست چرا که آن چیزی که موجب می‌شود یک حوزه فناورانه با استقبال کمتری مواجه شود بحث مربوط به نرخ تورم است. در واقع تورم باعث می‌شود استقبال از سرمایه گذاری در حوزه فناوری  کمتر شود.

 دبیرستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی افزود: به طور مثال در بعضی از حوزه ها مانند دارو شاهد پیشرفت‌های بسیار خوب و افتخارات زیادی بودیم اما متاسفانه به دلیل تورم‌های سالیانه‎ای که رخ داد ولی دولت حاضر نشد این تورم را در قیمت داروی تولیدی محاسبه و پرداخت کند ما با چالش‌های بسیار جدی شدیم. اینگونه بود که همه می گفتند پس آن ۹۷ % تولید داخلی دارو چه شد؟ در حالیکه فناوری و نیروی انسانی تولید دارو درکشور موجود بود، اما متاسفانه سیاست‌های تورمی باعث شده بود بسیاری از شرکت‌های فعال در حوزه دارویی از تولید دست بکشند.

قانعی دو شعار مهار تورم و رشد تولید که در نامگذاری امسال به آنها اشاره شده است را  کاملاً به هم مرتبط دانست و گفت: اکنون اگر این مشکل را برطرف نکنیم ممکن است که فناوری های بومی ما در خارج از ایران توجیه اقتصادی پیدا کنند. از این جهت نامگذاری امسال بسیار به جا و مناسب بود چرا که درحال حاضر کشور به مرز بسیار خوبی از فناوری و توانمندی دست پیدا کرده و قادر به تولید نیازهای خود است. اما متاسفانه تورم های سالیانه و مشکلاتی که برای تولید به وجود آمده است کشور را دچار چالش جدی کرده بود. از این رو تلاش برای تحقق شعار "مهار تورم و رشد تولید" تدابیر خوبی را برای حل این مشکل به همراه خواهد داشت در این صورت فناوری می‌تواند در بستری که مهار تورم ایجاد می‌کند تولید را رونق دهد.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری درخصوص ضرورت ورود سرمایه‌های مردم به عرصه تولید و فناوری توضیح داد: متاسفانه سال گذشته سرمایه های ارزی و سرمایه های مردم به سمت تولید سوق پیدا نکرد و به عرصه های دیگری ورود پیدا کرد. از این جهت سیاست گذاری باید به گونه‌ای باشد که انشاالله مردم سرمایه های خود را به سمت تولید هدایت کنند.

وی در انتها افزود: این موارد از جمله نکات مهمی بود که جای آن در کشور ما بسیار خالی است.انشاالله با این نامگذاری و هدایت های رهبر انقلاب بتوانیم در مسیر تحقق این شعار گام برداریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر