صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۸ - ۲۹ اسفند ۱۴۰۱
پس از ۱۵ سال؛

قدیمی‌ترین فضاپیمای ناسا ماموریت خود را به پایان رساند

ناسا در ۱۵ سال گذشته با یک فضاپیمای کوچک در حال کاوش در لبه فضا بوده است اما این فضاپیما دیگر مانند گذشته عمل نمی‌کند.
کد خبر : 838490

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، ناسا در ۱۵ سال گذشته با یک فضاپیمای کوچک درحال کاوش در لبه فضا بوده تا ابر‌های گریزان تشکیل‌شده در لایه مزوسفر زمین را بررسی کند. این فضاپیما دیگر مانند گذشته عمل نمی‌کند، همین امر باعث شده تا آژانس فضایی تصمیم بگیرد که مأموریت خود را پایان دهد.

به گفته ناسا «این فضاپیما که هواشناسی یخ در مزوسفر یا به‌اختصار AIM نام دارد، پس از اینکه انرژی باتری‌های خود را از دست داد، دیگر نمی‌توانست داده‌های موردنیاز را منتقل کند و همین موضوع باعث شد تا عملیات آن به‌طور رسمی به پایان برسد.»

مشکلات AIM با باتری‌های خود اولین‌بار در سال ۲۰۱۹ گزارش شد. با‌این‌حال فضاپیما در آن زمان هنوز به‌اندازه‌ای سالم بود که بتواند مقدار مناسبی از داده‌ها را به تیم تحقیقاتی زمین ارسال کند. اما اکنون ناسا اعلام کرد که اوضاع برای AIM بدتر شده است و فضاپیما قادر به جمع‌آوری داده‌ها و دریافت دستورات از مرکز کنترل مأموریت نیست. این فضاپیما در مداری با فاصله ۵۹۵ کیلومتر بالاتر از سطح زمین می‌چرخد، بنابراین تعویض باتری آن توسط ناسا ناممکن است.

ناسا در بیانیه‌ای گفته است که «گروه تحقیقاتی این مأموریت تصمیم گرفته است تا فضاپیما را کنار بگذارد. البته این گروه تا دو هفته بر روی ارتباطات AIM نظارت می‌کند تا شاید فضاپیما بتواند مجدداً راه‌اندازی شود و سیگنالی را ارسال کند.

لازم به یادآوری است؛ AIM در سال ۲۰۰۷ به فضا پرتاب شد و تاکنون در مداری دایره‌ای و همگام با خورشید به دور زمین می‌چرخد. با قرارگرفتن در این موقعیت، AIM توانسته است بلندترین ابر‌های زمین را که بر فراز قطب شمال و جنوب تشکیل شده‌اند، بررسی کند. هدف اصلی این مأموریت ناسا این بود که متوجه شود چرا ابر‌های درخشان شبانه که فقط در هوای گرگ‌و‌میش قابل رؤیت هستند، تشکیل می‌شوند. ناسا این مأموریت را فقط برای دو سال برنامه‌ریزی کرده بود، اما تاکنون داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط AIM منجر به ۳۷۹ مقاله علمی شده است.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

برچسب ها: ناسا فضاپیما فضا
ارسال نظر