صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۶ - ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد کرج:

میزان اثربخشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ۱۷۵ میلیون دلار در سال است

غلامرضا صالحی جوزانی میزان اثربخشی اقتصادی دستاورد‌های پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که در بیش از ۲۰۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور مورد بهره‌برداری قرار گرفته را بالغ بر ۱۷۵ میلیون دلار در سال دانست.
کد خبر : 838220

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، مدیرکل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از مدیران واحد کرج در بازدید از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی کرج علاوه بر آشنایی با توانمندی‌ها و دستاورد‌های پژوهشگاه در نشستی مشترک با رئیس، جمعی از معاونان و مدیران پژوهشگاه زمینه‌های همکاری‌های مشترک دانشگاه و پژوهشگاه را بررسی کردند.

غلامرضا صالحی جوزانی رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی کرج در این نشست به معرفی تاریخچه و فعالیت‌های این پژوهشگاه پرداخت و با اشاره به راه‌اندازی مرکز نوآوری فناوری‌های نوین کشاورزی پژوهشگاه در مشهد که بهار سال آینده با مدیریت بخش خصوصی به بهره‌برداری می‌رسد، اظهار کرد: رویکرد پژوهشگاه این است که بیش از تولید علم در زمینه حل مشکلات و اثربخشی در حوزه کشاورزی فعالیت داشته باشیم و حتی‌الامکان پروژه‌هایی را تصویب و اجرا کنیم که در راستای تأمین امنیت غذایی کشور باشند.

وی خاطرنشان کرد: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در دو دهه فعالیت خود بالغ بر ۷۰ دستاورد فناوری داشته که به حدود ۳۵ قرارداد انتقال فناوری منجر شده و از بین آن‌ها ۱۰ دستاورد وارد عرصه شده است.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تبیین کرد: میزان اثربخشی اقتصادی دستاورد‌های این پژوهشگاه که در بیش از ۲۰۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور مورد بهره‌برداری قرار گرفته، بالغ بر ۱۷۵ میلیون دلار در سال است که قصد داریم در چهار سال آینده آن را به دو برابر افزایش دهیم.

صالحی جوزانی تبیین کرد: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به عنوان هاب بیوتکنولوژی کشاورزی کشور در قلب مجموعه بزرگی از شرکت‌های دانش‌بنیان بخش خصوصی و واحد‌های کشت و صنعت قرار دارد و ارتباط و همکاری تنگاتنگ با این واحد‌ها و بخش خصوصی از ابتدای پروژه‌های تحقیقاتی در دستور کار پژوهشگاه قرار دارد.

وی اظهار کرد: با وجود گستره ملی فعالیت پژوهشگاه ارتباط با مراکز علمی و کشاورزی استان البرز از اولویت‌های ماست، بنابراین از همکاری ارزشمند دانشگاه آزاد اسلامی کرج استقبال می‌کنیم.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، جذب دانشجوی مشترک را از جمله زمینه‌های همکاری پژوهشگاه و دانشگاه آزاد اسلامی کرج عنوان کرد و گفت: دانشجویان، محور عمده پیشبرد تحقیقات در کشور هستند و همکاری مشترک ما در این حوزه کمک موثری به جهت‌دهی پایان‌نامه‌ها و تحقیقات دانشگاهی در راستای اولویت‌ها و نیاز‌های بخش کشاورزی خواهد بود.

صالحی جوزانی پیشنهاد کرد که به منظور هم‌افزایی توانمندی‌های موجود، دو طرح بزرگ مشترک در راستای رفع نیاز‌های کشور توسط پژوهشگاه و دانشگاه آزاد اسلامی کرج و در قالب کنسرسیومی شامل بخش خصوصی تدوین و اجرا شود.

وی افزود: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در حوزه‌های مختلف از قبیل کشت بافت و تولید نهال سالم، کشت گیاهان جایگزین مانند ارزن و سورگوم، گراس‌های سردسیری، کود بیولوژیک، پروبیوتیک‌ها و سوخت‌های زیستی، ریزجلبک‌ها و استارتر‌های صنایع لبنی، استفاده از پلاسمای سرد برای افزایش ماندگاری محصولات غذایی، تولید نانوکود و نانوسموم و ... دستاورد‌های خوبی داشته که می‌توانیم در قالب طرح‌های مشترک تحقیقاتی، جذب دانشجوی مشترک، برگزاری دوره‌های مشترک و ... همکاری کنیم.

وی با معرفی دکتر مهران شریعت‌پناهی به عنوان نماینده پژوهشگاه برای پیگیری امور مربوط به انعقاد یک تفاهم‌نامه مشترک با دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: اگر بتوانیم فراتر از واحد کرج با سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی تفاهم‌نامه امضا کنیم می‌توانیم از ظرفیت پژوهشکده‌های منطقه‌ای پژوهشگاه هم استفاده کنیم.

** فعالیت ۷۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی کرج در شاخه کشاورزی

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج هم با بیان اینکه این دانشگاه با قدمت حدود ۴۰ سال از قدیمی‌ترین واحد‌های دانشگاه آزاد است و دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی هم از اولین دانشکده‌های این واحد است، توضیح داد: ۷۰ عضو هیئت علمی خبره از تمام شاخه‌های کشاورزی و منابع طبیعی در این دانشکده فعالیت دارند، همچنین مرکز تحقیقات ایمنی و امنیت غذایی نیز در دانشگاه آزاد کرج راه‌اندازی شده است.

رضا عزتی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان «دانشگاه حل مسئله» تلاش دارد در راستای رفع نیاز‌ها و حل مشکلات کشور فعالیت کند و واحد کرج نیز با همین رویکرد همکاری خوبی با دستگاه‌های اجرایی استان دارد. دانشگاه آزاد اسلامی کرج با تمام قوا آمادگی دارد در راستای نیاز‌های بخش کشاورزی در قالب طرح‌های برون‌دانشگاهی و تجاری‌سازی با پژوهشگاه همکاری داشته باشد.

به گزارش آنا، در پایان این نشست که پژمان آزادی معاون فناوری و تجاری‌سازی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، مریم موسیوند مدیر هماهنگی امور پژوهشی و مهندس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، ابراهیم کریمی مسئول امور ارتباط با دستگاه‌های اجرایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مهروز دزفولیان رئیس مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی کرج نیز حضور داشتند، هیئت اعزامی از دانشگاه آزاد اسلامی کرج از بخش‌های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه بازدید کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر