صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۰ - ۰۸ فروردين ۱۴۰۲
آموزش آشپزی؛

طرز تهیه مرغ پرتقالی؛ یک غذای ترش شمالی

مرغ پرتقالی از جمله غذا‌های مجلسی مردمان شمال ایران محسوب می‌شود که می‌توان آن را در کنار زرشک پلو میل کرد.
کد خبر : 838080

به گزارش خبرگزاری آنا، مردمان شمال کشور غذا‌های مخصوصی دارند که شاید حتی نام‌های متفاوتی را نیز به آن‌ها نسبت دهد که در محله و شهر خودشان کاملا طبیعی است و حتی از زیبایی‌های آن غذا محسوب شود.

در این میان غذایی مجلسی و خوشمزه در شمال کشور طبخ می‌شود به نام مرغ پرتقالی.

یکی از انواع غذا‌های خوشمزه که با گوشت مرغ تهیه می‌شود و طعمی ترش یا ملس دارد و برای افرادی که عاشق غذا‌های ترش مزه هستند یک گزینه مناسب محسوب می‌شود.

اما مرغ پرتقالی چطور طبخ می‌شود؟

مواد لازم برای تهیه مرغ پرتقالی برای ۴ نفر

  • پرتقال:۶تا ۸ عدد
  • ران یا سینه مرغ: ۴تکه
  • پیاز:۱عدد درشت
  • کره:۵۰گرم
  • زعفران دم کرده: ۱قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه:به مقدار کافی
  • زردچوبه: ½ قاشق چایخوری
  • شکر (اختیاری): به مقدار دلخواه

دستور پخت مرغ پرتقالی

توجه کنید که در مرحله اول ابتدا باید آب پرتقال‌ها را بگیرید و برای پخت این غذای خوشمزه به دو لیوان آب پرتقال (لیوان دسته دار فرانسوی) نیاز دارید.

اما برای شروع آشپزی ابتدا باید پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و پس از آن همراه با کره در یک قابلمه مناسب تفت دهید تا پیاز داغتان به اصطلاح کاراملی شود.

پس از آن در مرحله بعد مقداری زردچوبه به مواد اضافه می‌کنیم و یک دقیقه دیگر تفت می‌دهیم تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند و در ادامه حرارت را ملایم‌تر می‌کنیم تا کره نسوزد سپس تکه‌های مرغ را به قابلمه اضافه می‌کنیم.

در مرحله سوم باید در تابه را بگذاریم تا مرغ‌ها آب بیندازند و به خوبی سرخ شوند.

توجه داشته باشید که پس از اینکه دو طرف مرغ‌ها را سرخ کردیم، مقداری نمک و فلفل سیاه به همراه آب پرتقال به قابلمه اضافه می‌کنیم و دوباره در قابلمه را محکم می‌گذاریم تا مرغ‌ها خوب پخته شوند و پس از این مرحله نیز باید کمی صبر کنید تا سس غذا غلیط شود و بعد زعفران دم کرده را اضافه می‌کنیم و پس از ۱۰ دقیقه غذا را از روی حرارت برداشته و در ظرف مورد نظر می‌کشیم.

توجه کنید که شما می‌توانید این غذای خوشمزه را به همراه برنج سرو کنید که حالا برنج شما می‌تواند برنج ساده و سفید باشد و یا بصورت زرشک پلو.

نکات طلایی برای تهیه مرغ پرتقالی

تلخ شدن مرغ پرتقالی

توجه داشته باشید که انتخاب پرتقال مناسب برای چنین غذایی بسیار بسیار مهم است و شما باید حتما از پرتقال‌های آب گیری به این معنا که پر اب باشند و ساده استفاده کنید و اگر از پرتقال‌هایی مثل پرتقال تامسون استفاده کنید احتمال تلخ شدن غذای شما وجود دارد.

ترش شدن مرغ پرتقالی

زمانی که شما این غذا را با پرتقال‌های ترش طبه کنید ممکن است برخی افراد آنرا نپسندند و در نهایت میل نکنند، با توجه به این موضوع و برای رفع چنین مشکلی توصیه می‌کنیم که در مراحل پایانی پخت خورش به مقدار دلخواه به آن شکر اضافه کنید تا طعم ترشی خورش ملایم‌تر شود.

شیرین شدن مرغ پرتقالی

در صورتی که طعم پرتقال‌هایی که استفاده کرده اید شیرین باشد طبیعتا طعم خوراک شما هم شیرین می‌شود که برای رفع این مشکل می‌توانید در انتهای پخت خورش مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه کنید تا به طعم دلخواه برسید.

جایگزین پرتقال

اگر در شرایط و منطقه و یا فصلی هستید که پرتقال در دسترس شما نیست می‌توانید از آب پرتقال استفاده کنید و توجه کنید که پیشنهاد می‌شود آب پرتقال نیز بصورت طبیعی باشد، زیرا استفاده از آب پرتقال صنعتی می‌تواند غذای شما را تلخ کند.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

برچسب ها: آموزش آشپزی
ارسال نظر