صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۸ - ۱۱ فروردين ۱۴۰۲
رئیس دانشگاه آزاد بوشهر در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا مطرح کرد؛

از درخشش در رویدادهای «عصر امید» تا گشایش منطقه ویژه علم و فناوری

سروش حیدری سنگستانی از گشایش و ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری در مجتمع عالیشهر بوشهر توسط دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۴۰۲ خبر داد.
کد خبر : 837814

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با تلاش مستمر مسئولان محلی، خواست و اراده مردم بوشهر، هشتم آبان‌ ۱۳۶۴ راه‌اندازی شد و برای نخستین‌بار، بهمن‌ همان سال از دانشجویان پذیرفته شده در کنکور سراسری در دو رشته تحصیلی حسابداری و عمران در مقطع کاردانی به تعداد ۱۲۷ نفر ثبت‌ نام کرد و فعالیت آموزشی این واحد دانشگاهی آغاز شد.

روند حرکت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهراز بدو راه‌اندازی تا سال ۱۳۷۰ به دلیل تغییر مکرر مدیریت دانشگاه کند و تدریجی بود و پذیرش دانشجو در همان رشته‌ها صورت می‌گرفت و تعداد دانشجویان تا سال ۱۳۷۰ فقط به ۹۵۰ نفر رسید؛ اما از سال ۱۳۷۰ و با انتخاب سیدعبدالصاحب امامی به عنوان رئیس جدید، حرکت و توسعه دانشگاه به شکل قابل توجهی سرعت یافت به نحوی که واحد بوشهر در ۱۰ سال  مدارج کوچک، متوسط و بزرگ را طی کرد و اکنون پس از گذشت ۳۰ سال این دانشگاه به درخت تنومند و پرباری با درجه جامع تبدیل شده که دارای هفت حوزه معاونت برنامه‌ریزی، آموزشی، عمرانی، دانشجویی و فرهنگی، پژوهش و فناوری، اداری و مالی و مدارس سما است.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر امروز با درجه جامع به عنوان بزرگترین و پرسابقه‌ترین دانشگاه استان بوشهر دارای ۵۶ رشته فعال در مقطع کاردانی و کارشناسی، ۴۳ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۵ رشته در مقطع دکتری تخصصی است.

این دانشگاه دارای امکانات و فضا‌های اداری و آموزشی و رفاهی و ورزشی متنوع، باشگاه سوارکاری، باشگاه اهداف پروازی، سالن ویژه امتحانات، مرکز رشد واحد‌های فناور، اراضی مستعد کشت گلخانه ای، شهرک فناوری شفا و هفتاد هکتار اراضی اختصاص یافته به مرکز تحقیقات آبزیان و طرح‌های اقتصادی مرتبط با خلیج فارس است که جایگاه ویژه واحد بوشهر در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی و نیز در مجموعه آموزش عالی استان بوشهر را نمایانگر می‌‌کند.

خبرنگار آنا در راستای بررسی فعالیت‌های سال ۱۴۰۱ دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر و برنامه‌های پیش‌روی این دانشگاه در سال جدید گفت‌و‌گویی را با سروش حیدری سنگستانی رئیس این دانشگاه ترتیب داده است که در پی می‌آید:

**از تولید پاور‌های فرودگاهی تا اصلاح نگهدارنده کاتالیست‌های زیگلر ـ ناتا

آنا: آیا در رویداد عصر امید کشوری و تخصصی ملی ۱۴۰۱ محصولات فناورانه ارائه کردید؟ نوع و کارکرد محصولات را تشریح کنید.

حیدری سنگستانی: دانشگاه آزاد بوشهر با تشکیل بیش از ۴۷ گروه و هسته پژوهشی، دو هسته آزمایشگاهی و ارائه ۱۸ زیرساخت پا به عرصه رویداد ملی گام دوم(عصر امید) گذاشت. استان بوشهر به‌دلیل قرارگیری در کرانه‌های خلیج فارس و بوم مناسب استان در زمینه‌های کشتی‌رانی، شیلات و صنایع نفت و گاز، پس از آغاز رویداد گام دوم برنامه‌ریزی‌های وسیعی برای آماده‌سازی استادان، کارآفرینان با تشکیل جلسات متعدد میان رؤسای واحد‌های دانشگاهی صورت داد.


دانشگاه آزاد اسلامی برنامه‌های تجاری، دانش‌بنیان و درآمدزایی خود را در دو گام تقسیم کرده که در گام نخست، مشارکت و همکاری با کارآفرینان و شرکت‌های تولیدی در قالب ارائه زیرساخت‌های موجود دانشگاه و مورد نیاز کارآفرینان بوده (به نحوی که هیچ بار مالی برای دانشگاه نخواهد داشت) و گام دوم ورود مستقیم دانشگاه به بازار از طریق برنامه‌های دانش‌محور است.

در این راستا انواع لامپ، دستگاه پوز و پودر گوجه و برنامه‌ها و نرم افزار‌های رایانه‌ای توسط شرکت‌های مستقر و تحت قرارداد دانشگاه در استان تولید شده است، ضمن اینکه ایجاد گلخانه تمام اتوماتیک، تولید فرآورده‌های غذای دام و ساخت نیروگاه خورشیدی و آبزیان از دیگر برنامه‌های پیش رو است.

سنسور تشخیص آب در هیدروکربن‌ها با هدف تشخیص آب در هیدروکربن‌ها طراحی و تولید شده و آماده ارائه به صنایع وابسته مانند شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، پتروشیمی‌های سراسر کشور، شرکت‌های تولیدکننده انواع روغن موتور هیدرولیک و پالایشگاه‌های مختلف است.

پوشش‌های پایه آب بسیار الاستیک، چسب کاملاً گیاهی، شیر یا دیپ قطره‌ای پرایم، فناوری خانه هوشمند، گبه بافی، بازار مجازی دانشجویی، دستگاه عملگر برقی، نرم‌افزار یکپارچه هوشمند ایرانی همیار جامع حراست، حلقه تکثیر لارو، تولید پاور‌های فرودگاهی در سطح استاندارد‌های بین‌المللی، ارائه ۱۲ محصول فناورانه در قالب پلتفرم یکپارچه، نخستین کارگزار ارزیابی دانش‌بنیان، اندیشکده درمان‌های تنی و روانی زیرمجموعه علوم انسانی و رشته روانشناسی، کمپوت خارگ، اصلاح نگهدارنده کاتالیست‌های زیگلر ـ ناتا نسل پنجم، خشک کردن گوجه فرنگی و تولید پودر گوجه، تجاری‌سازی، بازاریابی و فروش حوزه اقتصاد دانش‌بنیان، فراهم شدن امکانات و زیرساخت بسته‌بندی میگو و ماهی از دیگر محصولات ارائه شده در رویداد عصر امید بوده است.

آنا: سال گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر چه اندازه در بسترسازی اشتغال و توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان موفق بودید؟

حیدری سنگستانی: استان بوشهر از همه ظرفیت‌های خود برای تحقق شعار سال بهره می‌برد، برنامه‌ریزی‌های گوناگونی در این زمینه مدنظر قرار گرفته که مهم‌ترین آن‌ها به‌کارگیری زیرساخت‌های فیزیکی استان در منطقه ویژه علم و فناوری استان بوشهر و تبدیل دانشگاه به هاب منطقه‌ای علم و فناوری است. با آماده‌سازی محیط وسیع و مناسب برای کارآفرینان و سرمایه‌گذاری در زمینه‌های گوناگون مانند ساخت و تولید جلبک، تجاری‌سازی تولید قایق‌های تفریحی، توسعه خط تولید پوز مینیاتوری گام مهمی در توسعه تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌زایی صورت می‌گیرد.

خوشبختانه استان بوشهر به‌عنوان نخستین و آخرین استان در حوزه نفت، گاز و انرژی که از مزیت‌های استان است، در سالی که توسط مقام معظم رهبری به این نام مزین شده، توانست رویداد ملی عصر امید عسلویه را در کشور برگزار کند. همچنین در زمینه انرژی هسته‌ای، کشتی‌سازی، اقتصاد کرانه و دریا رشته‌های تحصیلی را طراحی کرده‌ایم.

**سند مأموریت‌گرایی استان بوشهر تدوین شد

آنا: در تحقق برنامه‌های سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به مفاد ابلاغی سند در سال ۱۴۰۱ چقدر موفق بوده‌اید؟

حیدری سنگستانی: سند مأموریت‌گرایی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر تدوین و به سازمان مرکزی دانشگاه ارسال شد و تمامی فرآیند‌ها براساس سند تنظیم و در حال انجام است.

برنامه‌های متعددی مانند طرح پایش، پویش، ایجاد مدارس عالی مهارتی، فعالیت‌های کارآفرینی، اشتغال‌زایی و برنامه‌های دانش‌بنیان در استان به خوبی پیاده سازی شده، به طور مثال در طرح پایش تاکنون ۱۸ کارگروه تخصصی متشکل از دانشجویان، استادان، کارکنان به‌عنوان ارکان دانشگاه و فعالان صنعت و جامعه یعنی نخبگان اقتصادی، نمایندگان صنایع، کسب‌وکار‌های کوچک، اصناف، ایده‌پردازان و افراد خلّاق در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر ایجاد شده که فعالیت‌ها، اهداف و فرآیند‌ها بر مبنای خروجی این کارگروه‌ها شکل گرفته تا برنامه‌های دانشگاه هدفمند و با سرعت بیشتری پیش برود.

آنا: در گام دوم دانشگاه و با نگاه حل مسئله، آیا در طرح‌ها و برنامه‌های علمی‌تان موفق به حل مسائل منطقه‌ای یا استانی شده‌اید؟

حیدری سنگستانی: تاکنون ۲۵ درصد پایان‌نامه‌ها برای حل مسائل استان و کشور مؤثر بوده است و با این رویکرد پس از ۳۶ سال پردیس دانشگاه در عسلویه گشایش یافت. ایجاد این پردیس در منطقه عسلویه که قطب صنعتی و انرژی کشور است، می‌تواند علاوه بر رفع نیاز‌های آموزشی، علمی و پژوهشی مشتاقان مردم شهرستان با توجه به حضور مستقیم در کنار صنایع و لمس و درک صحیح از چالش‌های بخش صنعت از طریق ایجاد دانشکده‌های مهارتی، شرکت‌های دانش‌بنیان، رشته‌های جدید موضوعی در رفع کاستی‌های صنایع راهگشا باشد.

آنا: فعالیت برجسته و بارز در حوزه‌های مختلف به‌ویژه در حوزه پژوهشی، علم و فناوری و دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر در سال ۱۴۰۱ را تشریح کنید.

حیدری سنگستانی: در سالی که سپری شد فعالیت‌ها‌ی شگرف و مهمی برگزار و به سرانجام رسید که به‌جد می‌توان گفت که در چهار دهه از فعالیت پربرکت دانشگاه آزاد اسلامی کم‌نظیر و حتی بی‌نظیر بوده است.

مهم‌ترین رویداد، قطعاً برگزاری رویداد ملی تخصصی عصر امید عسلویه با رویکرد نفت، گاز و پتروشیمی بود. نخستین رویداد تخصصی عصر امید کشور در عسلویه برگزار شد و استان بوشهر پیشقراول برگزاری عصر امید تخصصی شد.

این رویداد ملی نشانگر همدلی، یکپارچگی، پای کار بودن و توانایی‌های تک‌تک واحد‌ها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی استان است و بوشهر را گذرگاه و کریدر ارتباط شرکت‌های نفتی و پتروشمی با مراکز علمی قرار داد.

با این رویداد بوشهر به‌عنوان استانی در فرآیند اشتغال‌آفرینی قرار گرفت و فضا را به‌گونه‌ای ترسیم کردیم که مقصد نهایی همه شرکت‌های دانش‌بنیان مجموعه نفتی عسلویه باشد.

میزبانی از نخستین همایش حضوری هسته‌ای پس از کرونا و برگزاری همایش ملی پژوهش‌های نوین در نیروگاه‌های هسته‌ای و برگزاری رویداد و جشنواره ملی مشاعره علوی، کسب رتبه برتر در جشنواره رشد، کسب رتبه برتر در جشنواره امامت و مهدویت، کسب رتبه برتر در حوزه صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه و افتتاح نخستین صندوق استانی در کشور، گشایش اندیشکده کشوری و تخصصی «حکمت، تربیت و فرهنگ، ایجاد رشته‌های تحصیلی جدیدی مانند مهندسی هوا و فضا و متالورژی، نوسازی ناوگان حمل و نقل استان که از ضروریات و موجب ایمنی بخشی بود، اصلاح و بهبود زیرساخت‌های در راستای ارائه خدمات با کیفیت، فارغ‌التحصیلی نخستین دانش‌آموختگان استان بوشهر در رشته پرستاری و افزایش جذب دانشجو از دیگر دستاوردهای برجسته دانشگاه آزاد بوشهر در سال گذشته بوده است.

آنا: چه اندازه در تحقق شعار سال ۱۴۰۱ با عنوان «تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین» موفق بودید؟

حیدری سنگستانی: در سالی که به فرمایش مقام معظم رهبری «تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» مزین شده بود، مصادف با این شعار عمیق، میزبان رویداد‌هایی بودیم که هرکدام موجب فخر و منشأ خیر و برکت برای دانشگاه، استان و میهن عزیزمان شده است. سعی شد با برنامه‌ریزی‌های منسجم و دقیق و با استفاده از فرآیند‌های کاربردی و اثرگذار، چرخشی تحول‌آفرین را مطابق با منویات مقام معظم رهبری پی‌ریزی و پایه‌گذاری کنیم که در این مسیر موفق بودیم.


کشت و تولید جلبک اسپیرولینادر راستای اجرایی کردن منویات مقام معظم رهبری، گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی و کارآمدتر کردن ظرفیت‌های عظیم انسانی، علمی و زیربنایی دانشگاه آزاد اسلامی از دیگر اقفدامات دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر در سال گذشته بود.

آنا: اولویت‌ها و برنامه اصلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر در سال جاری (۱۴۰۲) چیست؟

حیدری سنگستانی: برنامه‌های پیش رو و جاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر تداوم ایجاد فضا برای بسترسازی تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین، گشایش منطقه ویژه علم و فناوری در مجتمع عالیشهر، برگزاری ابر رویداد «بوشهر، آینده و پیشرفت»، برگزاری سومین همایش ملی هسته‌ای، فعالیت در حوزه تعریف رشته‌های جدید و صنایع دریایی و اقتصاد کرانه و دریا، راه‌اندازی درمانگاه دانشگاه، ایجاد مدارس جدید سما، تجاری‌سازی و فروش تولیدات محصولات خرما، به سرانجام رساندن فعالیت تعاونی مسکن و واگذری زمین به همکاران است.

گفتگو از داود نصیری

انتهای پیام/

ارسال نظر