صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۴ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۲
در مسیر نخبه‌پروری(۱۲۴)/ گذر از خشکسالی‌ با طرح «آبیاری هوشمند»

پروژه‌ای عملیاتی که از هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات بهره می‌گیرد

عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد طرحی را به مرحله اجرا رسانده که برای گذر از خشکسالی‌ها مناسب بوده و از دانش سه حوزه هوش مصنوعی، کشاورزی و فناوری اطلاعات بهره می‌گیرد.
کد خبر : 837775

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ احسان عربی مفرد- میریوسف حسینی عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی و جوان ایده‌پرداز و خوشفکر دهه هفتادی استان آذربایجان شرقی در خانواده‌ای کشاورز رشد یافته است. او در ۱۶ سالگی برای تحصیلات دانشگاهی به تهران می‌آید و در رشته نرم‌افزار کامپیوتر در مقطع کاردانی ناپیوسته تحصیل خود را آغاز می‌کند.

حسینی که به رشته روانشناسی و خواندن کتاب‌های روانشناسی هم علاقه‌ زیادی داشته، مطلع می‌شود که دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین در حوزه رباتیک زبانزد است؛ بنابراین با انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی تصمیم‌ می‌گیرد برای ادامه تحصیلات در مقطع کارشناسی ناپیوسته به قزوین برود تا بتواند به دانش روز و کافی در حوزه رایانه برسد.

 

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی بعد از آغاز مقطع کارشناسی به دعوت یکی از استادانش در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد قزوین در یک تیم استارت‌آپی هوش مصنوعی مشغول به کارآموزی می‌شود و رفته رفته به کار در مرکز نوآوری دانشگاه علاقه‌مند شده و روزانه حدود ۱۰ ساعت از زمان خود را در آنجا می‌گذراند.

حسینی همزمان با آغاز دوره کرونا دوره کارشناسی را تمام کرده و تیمی استارت‌آپی برای ورود به بازار کار تشکیل می‌دهد و در این کار شکست می‌خورد و کار را رها می‌کند، عازم سربازی می‌شود و بعد از چهار ماه سربازی در دانشگاه افسریه ارتش با شرکت در آزمون، تحصیلاتش را در مقطع ارشد هوش مصنوعی ادامه می‌دهد و یکی از استادان دانشگاه با او در مورد چالش کم‌آبی در ایران صحبت کرده و به یکی از پارک‌های شهری معرفی می‌کند و اینجاست که تصمیم می‌گیرد تا از راه تکنولوژی راهی برای صرفه‌جویی در مصرف آب پیدا کند.

دانشجوی ترم پایانی رشته‌ هوش مصنوعی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب که با طرح «آبیاری هوشمند» خود در بیست و سومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی هم حضور داشت، درباره این طرح به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: اهدافم از ارائه این طرح بیشتر مربوط به صرفه‌جویی در مصرف آب شرب، کاهش آب‌دزدی و کمک به کشور برای گذر موفق از خشکسالی‌های چندساله منطقه خاورمیانه بوده است.

** پیاده‌سازی طرح آبیاری هوشمند در یک هکتار با هزینه ۴۵۰ میلیون تومان

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی درباره نحوه عملکرد این پروژه کاملاً خودکار و بدون دخالت انسان اظهار کرد: این پروژه از دانش سه حوزه هوش مصنوعی، کشاورزی و فناوری اطلاعات بهره می‌گیرد و می‌تواند برای صرفه‌جویی در مصرف آب در تمام باغات و بوستان‌های سبز مورد استفاده قرار گیرد؛ چراکه به صورت چشمگیری مصرف آب را به روش سنتی کاهش می‌دهد.

حسینی در پاسخ به این پرسش که آیا نمونه خارجی این محصول و اختراع وجود دارد؟ جواب مثبت داده و درباره مزایای طرح در مقایسه با نمونه خارجی بیان کرد: نمونه خارجی این محصول وجود دارد؛ اما با کار روی نمونه خارجی باعث بهینه‌تر شدن این کار شده و قیمت‌های پیاده‌سازی آن را تا ۱۰ برابر کاهش داده‌ایم.

وی با بیان اینکه هزینه پیاده‌سازی این محصول با توجه به نوسان قیمت‌ها متغیر است، گفت: در آخرین پیاده‌سازی برای آبیاری هوشمند یک هکتار بوستان سبز تقریباً به هزینه ۴۵۰ میلیون تومان رسیدیم. اکنون در حال ارائه محصول به دانشگاه و حوزه‌های مورد نیاز هستیم و در متراژ یکصد متر مربع، این پروژه را تا فاز سوم در یک منطقه کوچک پیاده‌سازی کرده‌ایم.

** صرفه‌جویی ۲۵ تا ۶۵ درصدی در مصرف آب

دانشجوی رشته‌ هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب عنوان کرد: با هوشمندسازی آبیاری گیاهان و درختان می‌توانیم از حداقل ۲۵ درصد تا ۶۵ درصد در مقایسه با روش‌ سنتی در مصرف آب صرفه‌جویی کرده و دخالت مستقیم و فیزیکی انسانی در این حوزه را به حداقل و حتی به صفر برسانیم.

به گفته عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، این پروژه (آبیاری هوشمند) یک روش آبیاری نوین به شمار آمده و کشور‌های پیشرفته، توانسته‌اند با همین روش آبیاری هوشمند در مصرف آب شرب بسیار صرفه‌جویی و این منبع مهم و حیاتی را بیشتر ذخیره کنند.

به گزارش آنا، حسینی در چهار حوزه مختلف در ارتباط با هوش مصنوعی و صنعت، نوشتن مقاله و طراحی محصول را آغاز کرده و به‌زودی بعد از رسیدن به مرحله اجرا از آنها رونمایی خواهد کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر