کمال تبریزی: شرایط جامعه امروز ما با دیدگاههای امام(ره) فاصله نجومی دارد
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، در این نشست، کمال تبریزی به عنوان یکی از دانشجویان پیرو خط امام(ره) گفت: شرایط جامعه امروز ما با دیدگاههای امام(ره) فاصله نجومی دارد. به عنوان کسی که با ایشان فعالیتم را آغاز کردم باید بگویم اگر امام(ره) نبود الان من مهندس بودم، اما دیدگاههای ایشان در مورد هنر موجب شد از رشته مهندسی ترک تحصیل کنم و به هنر روی بیاورم زیرا نظرات ایشان بر نسل ما بسیار تاثیرگذار بود.
وی ادامه داد: امیدوارم جشنواره فیلم روحالله بتواند اندیشههای امام(ره) را گسترش دهد و همچنین امیدوارم این جشنواره به صورت مستمر برگزار شود. زیرا سینمای ما به آن نیاز دارد و اینگونه جشنوارهها راه را برای ورود جوانان خوشفکر به سینما باز میکند.
تبریزی ادامه داد: این جشنواره در گذشته چند دوره و با نام دیگری برگزار شده بود، اما بعدا متوقف شد. حالا امیدوارم با احیای آن فیلمسازان جوان به ویژه در حوزه فیلم کوتاه وارد فضای سینما شوند و با طرحهای نوین خود سینمای ما را از کهنگی خارج کنند.
وی افزود: وقتی آقای آفریده با من تماس گرفت خیلی خوشحال شدم که جشنواره دوباره برگزار میشود و با حضور آفریده امیدوارم که جشنواره پرباری شود. جوانانی که فیلم میسازند میتوانند بیایند و از این فرصت استفاده کنند. آقای آفریده را هم همه به خوبی میشناسند. زمانی که در انجمن سینمای جوان بودم همه میدانند که چه کارهای تاثیرگذاری انجام دادند.
کارگردان مارمولک اضافه کرد: توقف این جشنواره به آن لطمه زده است، اما خوشحالم که دوباره کارش را آغاز کرده، به ویژه نام جدید آن «روحالله» تاثیر بسزایی در شناساندن جنبههایی از شخصیت امام(ره) که پیش از این مغفول مانده بود خواهد داشت.
پس از آن پوستر جشنواره توسط تبریزی و حجتالاسلام علی کمساری، معاون فرهنگی و هنری موسسه و رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره و محمد آفریده دبیر جشنواره رونمایی شد.
پس از رونمایی پوستر حجتالاسلام کمساری ضمن تبریک ایام شعبانیه و تسلیت به مناسبت شهادت جمعی از مدافعان مظلوم حرم بیان کرد: حفظ، تنظیم و ترویج اندیشههای امام(ره) مهمترین وظیفه موسسه است. حفظ همه آنچه که مربوط به ایشان است از وظایف موسسه محسوب میشود که دربردارنده سخنرانیها، عکسها، فیلمها و غیره است و این گردآوری همچنان در دستور کار ما قرار دارد. مثلا عکسهای متعددی که عکاسان در آن دوران گرفتهاند یا فیلمهایی که مربوط به امام(ره) است و افراد در آن زمان فیلمبرداری کردند.
در وهله اول میخواهیم امکان حضور هنرمندان جوان را فراهم کنیم
وی ادامه داد: یکی دیگر از وظایف اصلی ما ترویج اندیشههای امام(ره) به عنوان بنیانگذار جمهوری اسلامی است و به ویژه این اندیشهها را باید به نسلهای بعدی بشناسانیم و در این راه باید از ابزارها و قالبهای متعددی که برای این مهم وجود دارد استفاده کنیم. ما در موسسه یکی از اصلیترین زبانها برای بیان اندیشههای امام(ره) را ابزار و زبان هنر میدانیم.
کمساری افرود: تولیدات مختلف در عرصههای ادبی مثل شعر، داستان و رمان در حوزههایی مثل موسیقی و هنرهای تجسمی و سینما از جمله کارهایی است که در این زمینه در حال انجام است.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری جشنواره تصریح کرد: در مجموعه ما برگزاری جشنوارهها با دو هدف تعریف میشود، یکی کشف استعدادهای جوان است و دیگری جریانسازی. ما با برگزاری این جشنوارهها هم استعدادهای جدید را کشف میکنیم و هم به جریانسازی کمک میکنیم.
وی افزود: این جشنواره در گذشته 7 دوره با عنوان آئینه و آفتاب برگزار شده بود و پس از چند سال توقف ما جشنواره روحالله را با رویکردی جدید راهاندازی کردیم و نام آن از آئینه و آفتاب به روحالله تغییر کرد. همچنین شکل جشنواره از چندبخشی به یک بخش تغییر کرد.
وی اظهار کرد: با برگزاری این جشنواره در وهله اول میخواهیم امکان حضور هنرمندان جوان را فراهم کنیم و در وهله بعد محتوای مناسب برای عرضه در فضاهای مجازی تولید کنیم زیرا فضای مجازی قدرتمندترین رسانه امروز است و یکی از مهمترین اهداف ما تولید محتوا برای این فضا است.
وی در پایان در مورد جشنواره شرح داد: در این جشنواره فیلمهای یک تا 3 دقیقهای با موضوع اندیشههای امام(ره) تولید میشود و روز سوم خرداد جشنواره همزمان با حماسه آزادسازی خرمشهر در شهر اصفهان افتتاح و پنجم خردادماه با حضور اعضای بیت امام(ره) و جمعی از هنرمندان پایان خواهد یافت. جشنواره به صورت همزمان در 13 استان دیگر نیز نمایش فیلم خواهد داشت.
این جشنواره بیانگر نگاه و اندیشههای امام(ره) و اسلام به انسان است
در ادامه محمد آفریده، دبیر جشنواره ضمن تسلیت درگذشت علی وزینی به خبرنگاران بیان کرد: هرجا اتحاد و اتفاق باشد باعث خیر و برکت است و هرجا این اتفاق نیفتد خیر و برکت نیز از بین خواهد رفت. من خدا را شکر میکنم که در طول این سالها با نام و یاد امام(ره) حرکت کردم و خوشحالم که در این دوران همنشین جشنواره روحالله شدم. همچنین امیدوارم بتوانیم چراغ این جشنواره را روشن نگه داریم و سرمایهها و گنجینههای بزرگمان که همان جوانان هستند را به خوبی با این جشنواره مرتبط کنیم. جشنواره روحالله، جشنواره همدلی است زیرا حضرت امام(ره) نیز مظهر یکپارچگی و وحدت بودند.
وی ادامه داد: امسال به مناسبت 114 سالگی تولد امام(ره) 114 فیلم که توسط جوانان ساخته شده در این جشنواره خواهیم داشت. اعتقاد من این است که باید جوانان را کنار سفره انقلاب بنشانیم.
وی افزود: در این جشنواره چند نشست با حضور احمدرضا درویش خواهیم داشت، همچنین از عبدالله اسفندیاری که چندین دوره دبیری این جشنواره را برعهده داشته، احمدرضا درویش و محمدعلی فارسی تقدیر خواهیم کرد. همچنین در تلاش هستیم تا کلید یک مجموعه تولید را در اصفهان بزنیم.
دبیر جشنواره در پاسخ به پرسشی در مورد ضرورت برگزاری این جشنواره اظهار کرد: جشنوارههای موضوعی میتواند بر مبنای یک فرد خاص باشد، اما امام(ره) یک فرد معمولی نبود. همچنین این جشنواره بیانگر نگاه و اندیشههای امام(ره) و اسلام به انسان است. زیرا اندیشههای امام(ره) مبتنی بر نوعی نگاه اسلامی و دربردارنده مفاهیمی همچون مقاومت، تعهد، امید، تلاش و... بود.
آفریده احتمال نمایش فیلم فرزند صبح در این جشنواره را رد کرد و در پاسخ به پرسشی در مورد تولید آثار بیکیفیت به واسطه برگزاری جشنوارهها بیان کرد: برای رسیدن به سینمای ایدهآل باید بیش از هرچیز روی جوانان سرمایهگذاری کنیم. ما تا سالهای سال میتوانیم درباره امام(ره) فیلم بسازیم و نگران ضعیف بودن این فیلمها هم نباشیم زیرا حوزه فعالیت جوانان حوزه تجربه است و قرار هم نیست با یک گل بهار شود، بنابراین خوب نیست که همه ظرفیت نهادها و سازمانها برای تولید یک اثر درباره امام(ره) جمع کنیم، بلکه باید جریانسازی داشته باشیم.
انتهای پیام/