معرفی غذاهای خوشمزه شب عید کرمانشاه
شب عید است و ایام تعطیلات شاید برخی تصمیم داشته باشند سفری به کرمانشاه و غرب ایران زمین داشته باشند.
خطهای زیبا و خوش آب و هوا با آداب و رسومی مخصوص به خود که همه را هوایی میکند. در این میان آداب و رسومها و تکاپوهایی که نزدیک عید وجود دارد طبخ غذایی مختص این شب است و معتقدند با پخت و میل این غذاها در سال جدید گشایشهایی ایجاد میشود و یا هر چیز دیگر که اگر بخواهیم از این موضوع عبور کنیم به معرفی غذاهای شب عید در کرمانشاه میرسیم و نحوه طبخ آن ها.
خورش خلال کرمانشاهی و طرز تهیه آن
برای طبخ خورش خلال اصیل کرمانشاهی نیاز به پیاز فراوان رنده شده و گوشت داریم و برخی نیز معتقدند که میزان این دو باید مساوی و به یک اندازه باشد.
برای درست کردن خورش خلال کرمانشاهی مجلسی و اصیل ابتدا خلال بادامها را در یک استکان گلاب و ۲ قاشق غذاخوری زعفران خیس کنید و گوشتهای تکه تکه شده را پس از تفت دادن پیاز و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و پس از تغییر رنگ گوشت به آن رب گوجه فرنگی اضافه کنید و کمی تفت دهید.
پس از اضافه کردن پودر زنجبیل و فلفل به این موارد و تفت دادن آن مقداری آب جوش اضافه کنیدو اجازه دهید گوشت روی شعله ملایم گاز بپزد، پس از نیم پز شدن گوشت خلالهای خیسانده شده در گلاب و زعفران را به خورش اضافه کنید و یک عدد چوب دارچین و لیمو عمانی هم داخل قابلمه بگذارید.
اجازه دهید خورش خلال روی حرارت ملایم گاز خوب جا بیفتد و لعاب بیندازد
رشته پلو و طرز تهیه آن
رشته پلو از جمله غذاهای پرطرفدار کرمانشاه است که بطور معمول خانوادهها آن را در شب عید و یا حتی جشنهای مختلف آماده میکنند.
مردمان کرمانشاه درباره این غذا بر این موضوع اعتقاد دارند که خوردن رشته پلو، آن هم در شب عید و پیش از تحویل سال میتواند به مدیریت بهتر امور زندگی به آنها کمک کند و یا برخی بر این عقیده هستند که خوردن رشته پلو میتواند سبب طولانی شدن عمر شود.
برای طبخ رشته پلو باید ابتدا مقداری روغن مایع را در کف قابلمه بریزید و در زمانی که داغ شد، چند ورق سیب زمینی یا چند تکه نان برای ته دیگ کف قابلمه بگذارید و سپس مخلوط برنج و رشته پلویی آبکش شده را به آن اضافه کنید. کمی کره روی برنج بگذارید و رشته پلو را دم کنید.
برای اینکه رشتهها خشک نشوند علاوه بر کره، ½ فنجان هم آب روی رشته پلو بریزید و سپس آن را دم کنید و صبر کنید تا مانند یک برنج ساده دم بکشد.
خورش کنگرو طرز تهیه آن
خورش کنگر نیز از دیگر غذاهای خوشمزه در میان مردمان کرمانشاه است که برای طبخ آن ابتدا باید پیازها را نگینی و ریز خورد کرد و پس از تفت دادن مقداری زردچوبه و پس از آن نیز گوشت خورشتی خرد شده و شسته شده را به پیازها اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ گوشت طلایی شود. سپس ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به همراه فلفل سیاه اضافه کنید و باز تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود و بعد کمی آب جوش به آن اضافه کنید و محتویات ظرف را بر روی حرارت ملایم بگذارید تا پخته شود.
البته مردمان کرمانشاه پس از این مرحله به خورش مقداری سبزی نیز اضافه میکنند به این صورت که ابتدا کنگرهای پاک شده و خرد شده و جعفری و نعنا ساطوری شده را در روغن در زمانی کوتاه تفت میدهند و در نهایت به خورش در حال پخت اضافه میکنند.
حال باید اجازه دهید خورش کنگر روی شعله ملایم گاز خوب جا بیفتد و یکدست شود و برای میل کردن آماده شود.
- بیشتر بخوانید:
- ۹ غذای محلی سرفهرست منوی غذای رستوران های مازندران
- توصیههای مفید برای بهداشت خوراکیها در سفر
- معرفی ۱۴ غذای محلی ساده بدون گوشت و مرغ
- پایتخت غذای ایران کجاست؟
- از اولین بستنی، پیتزا، چیپس و نوشابه ای که بشر خورد چه می دانید؟
انتهای پیام/
انتهای پیام/