کارتن سازی ها چه مشخصه هایی دارند و در خرید به چه نکاتی باید توجه نمود؟
به گزارش خبرگزاری آنا، کارتن سازی یکی از مهم ترین و حساس ترین صنایع در کشور محسوب شده که زیر مجموعه صنعت چاپ و بسته بندی می باشد. هر تولید کننده، صادر کننده و یا فروشنده محصولی برای محافظت از کالاهای خود، حفظ ایمنی آنها، برجسته سازی برند و معرفی آن به مخاطبین نیاز به بسته بندی دارد که شرکت های کارتن سازی سراسر کشور این نیاز را برآورده می نمایند.
دانستنی ها: خرید و قیمت آنلاین کارتن و جعبه بسته بندی آماده
شرکت کارتن سازی چه ویژگی دارد؟
کارخانه کارتن سازی به مجموعه ای اطلاق میشود که در زمینه چاپ و بسته بندی محصولات با هدف رفع نیاز های جامعه و دغدغه تولید کنندگان پایه ریزی شده است. شرکت های کارتن سازی با استفاده از متریال بازیافتی و دوستدار محیط زیست، انواع جعبه و کارتن بسته بندی مطابق با نیاز مردم را طراحی می نمایند. این پک ها میتوانند برای بازار داخلی و یا خارجی تولید شوند.
مهم ترین دستگاه و ماشین آلات شرکت های کارتن سازی
هر کسب و کاری از جمله شرکت کارتن سازی برای پایه ریزی و تاسیس در وهله اول نیاز به یک سری دستگاه داشته تا بتواند حرفه خود را استارت بزند. مهم ترین ماشین و دستگاه هایی که یک شرکت کارتن سازی به آن نیاز دارد، عبارت اند از:
- دستگاه برش ورق(شیتر)
- چاک زن
- منگنه
- دستگاه چاپ فلکسو
- برش دایکات (فکی، پینگ پنگی و روتاری)
- لب چسب
- لمینت ساز (لمینت دستی و اتومات)
- تسمه کش
شرکت های کارتن سازی چه تولید می کنند؟
همان طور که در بالا اشاره کردیم، موادی (جنس) که در کارخانه های کارتن سازی به کار میرود، دوستدار محیط زیست و زمین بوده و هیچ گونه تهدیدی برای آن تلقی نخواهد شد. ورق های کارتنی و مقوایی از اصلی ترین متریال هایی است که برای تولید جعبه استفاده میگردد.
جعبه کارتن
کارتن بسته بندی در واقع یک جعبه ساخته شده از مقوای ضخیم برای نگه داری و بسته بندی محصولات یا به اصطلاح ظرفی است ساخته شده از جنس مقوا جهت حمل و نقل و جابه جایی آسان کالاهایی با وزن سنگین و حجم نسبتا بالا. فلوت و لاینر از اصلی ترین اجزای جعبه های کارتنی به شمار می آیند. به قسمت های مسطح و صاف در کارتن لاینر و به بخش های چین دار و موجی شکل یا به اصطلاح کنگره دار، فلوت می گویند.
انواع کارتن هایی که در صنعت جعبه سازی تولید میشوند عبارت اند از کارتن دو لایه (سینگل فیس)، سه لایه، چهار لایه و پنج لایه (به ندرت هفت لایه) که در ادامه نوشته به شرح ساختار، ویژگی و کاربرد هر کدام به طور جداگانه خواهیم پرداخت.
- دو لایه ( سینگل فیس)
ساختار کارتن 2 لایه یا همان سینگل فیس به دلیل آن که در ساختار آن از یک لاینر و یک فلوت استفاده میشود، این نام را به خود اختصاص داده است. به دلیل این که آخرین لایه این جعبه کارتن فلوت است، جهت حفظ زیبایی آن، این پک ها در تمامی موارد به صورت کارتن لمینتی ارائه میشوند.
کارتن دو لایه برای بسته بندی محصولات تا وزن حداکثر 3 کیلوگرم نظیر ماگ، لیوان، لوازم الکتریکی و الکترونیکی هم چون محافظ، پوز (کارتخوان)، کارتن خشکبار، چای و از این قبیل کاربرد دارند. در کل برای بسته بندی لوازمی که وزن و ابعاد نا چیزی داشته و شکستنی نیز هستند، کارایی دارد.
- سه لایه
کارتن سه لایه یکی دیگر از انواع بسته بندی هایی است که در شرکت های کارتن سازی تولید میشود. این کارتن بی تردید یکی از جعبه هایی است که بسیاری از تولید کنندگان در سدد تهیه و سفارش آن هستند. کارتن سه لایه را میتوان یکی از پر کاربرد ترین کارتن در صنعت بسته بندی قلمداد نمود.
- چهار لایه
ساختار ورق هر کارتن تشکیل شده از لاینر و فلوت که هر چه تعداد این دو بیشتر باشد، ضخامت و استحکام کارتن بسته بندی افزایش خواهد یافت. کارتن چهار لایه به طور مساوی از 2 لاینر و 2 فلوت تشکیل شده است که از دوام بالایی به نسبت کارتن سینگل و سه لایه برخوردار است.
- پنج لایه
جعبه کارتن پنج لایه یکی از پر کاربرد ترین بسته بندی هایی است که از سه لاینر و دو فلوت ساخته شده است. این جعبه با مقاوت و استحکام بالایی که دارد، برای پک کالا و محصولات با وزن و ابعاد نسبتا بالا و شکستنی گزینه ایده آلی است. اکثر تولید کنندگان و صادرکنندگان میوه و صیفی جات از این کارتن برای ارسال محصولات خود بهره میبرند.
- جعبه مقوایی
جعبه های مقوایی یکی از روش های بسته بندی محصولات با وزن کم و سایز کوچکی بوده و برخلاف کارتن ها که از چند لایه تشکیل شده اند، دارای یک لایه بیشتر نیستند. انواع مقواهایی که برای تولید جعبه مقوایی تولید میگردد عبارت اند از ایندربرد (پشت سفید)، پشت طوسی، گلاسه و کرافت.
- ایندربرد ( Ivory board paper)
مقوا ایندربرد که با نام پشت سفید نیز شناخته میشود، ازمحبوب ترین و پر مصرف ترین مقواهایی است که در صنعت کارتن سازی از آن بهره گرفته میشود. ظاهر بهداشتی و سطح یک دست، کیفیت کار چاپی بالا همه از دلایل کاربرد بالای این مقوا بر شمرده میشود.
- پشت طوسی (Gray back paper)
شکل ظاهری این مقوا بدین گونه بوده که بخش داخلی آن طوسی و قسمت بیرونی اش چاپ دار است؛ به همین دلیل این نام را به خود اختصاص داده است. پشت طوسی به دلیل آن که از مواد بازیافتی تولید میگردد، در بسته بندی مواد غذایی، آرایشی بهداشتی، دارویی و از این قبیل منع مصرف دارد.
- گلاسه Glossy))
مقوای گلاسه نیز همانند پشت سفید از جلا و شفافیت خاصی برخوردار بوده اما چگالی آن کم تر است. از مهم ترین کاربرد این مقوا میتوان به مواردی مثل بروشور و کارت ویزیت اشاره نمود.
- کرافت (Kraft paper)
کرافت متریالی است که هم به عنوان مقوا و هم به عنوان کاغذ برای بسته بندی محسوب میشود؛ به گونه ای که هر چه گرماژ آن افزایش یابد، کرافت حالت مقوایی داشته و با کاهش ضخامت، وارد فاز کاغذی میشود. این متریال بسته بندی با ظاهر نوستالژیک خود، طرفداران بسیاری در داخل و خارج از کشور دارد.
خواندنی ها: راهنمایی خرید کارتن ارزان + نکاتی برای صرفه جویی در پول
برآورد هزینه کارتن در شرکت کارتن سازی
عواملی که بر قیمت تمام شده کارتن و بسته بندی تاثیر دارند، عبارت اند از ابعاد ( سایز) محصول، تعداد سفارش ( تیراژ)، نوع متریال ( کارتنی یا مقوایی)، چاپ ( افست یا فلکسو)، خدمات چاپ و ترکیب ورق.
یکی از مواردی که میتواند در عین با کیفیت بودن کارتن و جعبه، قیمت آن را کاهش دهد، سفارش در تیراژ بالاست؛ هر چه تعداد سفارش شما بیشتر باشد، میزان دور ریز کمتر خواهد شد و همین مقرون به صرفه تر شدن کارتن ها را به همراه دارد.
انتهای پیام/