صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۷ - ۱۶ اسفند ۱۴۰۱
با کمک هوش مصنوعی؛

مدل زبانی جدید گوگل با امکان درک ۱۰۰۰ زبان توسعه می‌یابد

گوگل به‌سمت توسعه مدل زبانی جدیدی پیش می‌رود که قرار است با کمک فناوری هوش مصنوعی ۱۰۰۰ زبان مختلف دنیا را بفهمد.
کد خبر : 836362
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، گوگل چند وقتی است که به‌سمت توسعه مدل زبانی جدیدی پیش می‌رود که قرار است با کمک فناوری هوش مصنوعی بتواند ۱۰۰۰ زبان مختلف دنیا را بفهمد. این شرکت حالا اطلاعاتی را درباره یک مدل هوش مصنوعی به اشتراک گذاشته که اولین گام مهم برای حرکت در مسیر دستیابی به این هدف بزرگ است.

گوگل در پست جدیدی در وبلاگ خود اطلاعاتی را درباره مدل گفتار جهانی (USM) به اشتراک گذاشته که در‌واقع خانواده‌ای از پیشرفته‌ترین مدل‌های گفتاری با بیش از ۲ میلیارد پارامتر است. این مدل با ۱۲ میلیون ساعت داده گفتاری و ۲۸ میلیارد جمله از ۳۰۰ زبان آموزش داده شده و فعلاً می‌تواند ۱۰۰ زبان را متوجه شود.

مدل گفتار جهانی که یوتوب هم برای تولید زیرنویس از آن استفاده می‌کند، از فناوری تشخیص گفتار خودکار (ASR) بهره می‌برد. این فناوری قادر است زبان‌هایی مثل انگلیسی، ماندارین، امهری، سبوانو، آسامی و ... را شناسایی و ترجمه کند.

**هوش مصنوعی زبانی گوگل توسعه پیدا خواهد کرد

مدل USM به‌عنوان زیربنایی برای ساخت یک سیستم گسترده‌تر استفاده خواهد شد که هدف نهایی گوگل است. در گزارش‌ها پیش‌بینی شده که این شرکت در کنفرانس توسعه‌دهندگان آتی خود از ۲۰ محصول با هوش مصنوعی پرده بردارد و این مدل هم می‌تواند بخشی از این محصولات جدید باشد.

بااین‌حال، یکی از مقاصد احتمالی برای استفاده از مدل‌های زبانی به حوزه عینک‌های واقعیت افزوده مربوط می‌شود. این شرکت در رویداد I/O قبلی خود دمویی از یک عینک هوشمند را به نمایش گذاشت که قادر بود به‌صورت آنی حرف‌های طرف مقابل را به زبان قابل‌فهم برای کاربر ترجمه کند.

البته از آن زمان تاکنون خبر دیگری در این رابطه منتشر نشده است و به‌نظر می‌رسد که هنوز فاصله زیادی تا عرضه این ویژگی در دنیای واقعی داشته باشیم. گفتنی است که متا هم روی ابزار‌های مشابهی برای ترجمه با هوش مصنوعی کار می‌کند که هنوز در مراحل اولیه توسعه قرار دارند.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر