صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۳ - ۱۴ اسفند ۱۴۰۱
دهقانی فیروزآبادی مطرح کرد؛

لزوم ایجاد بستری مناسب برای افزایش تعامل اثرگذار و نقش‌آفرینی نخبگان ایرانی

رئیس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به ضرورت نگرش به موضوع نخبگی گفت: در تلاش هستیم سازوکاری ایجاد شود تا نخبگان ایرانی، هرکجای دنیا که هستند، در پیشرفت کشورشان تاثیرگذار باشند و تعامل اثربخش با آنان وجود داشته باشد.
کد خبر : 835646

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری با تاکید بر این‌که مهاجرفرستی موضوعی مختص ایران نبوده و تمامی کشور‌ها با این پدیده مواجه هستند، عنوان کرد: پدیده‌های مهاجرفرستی و مهاجرپذیری در تمامی کشور‌ها وجود دارد. اما کشور ما به دلیل سرشار بودن از نیروی انسانی فارغ التحصیل توانمند، به ویژه در حوزه‌های دانشی خاص، موجب شده تا از ظرفیت بسیار خوبی برای ایجاد شرکت‌های توانمند در ایران و سایر کشور‌ها برخوردار باشد و بسیاری از کشورها، خواهان بهره‌مندی از این سرمایه عظیم انسانی باشند.
 
**حضور بین المللی نخبگان؛ از تهدید تا فرصت
 
دهقانی، با تاکید بر این که اولویت اصلی بنیاد ملی نخبگان استفاده از ظرفیت و فرصت نخبگان ایرانی در سراسر جهان است، ادامه داد: باید افراد نخبه در جای جای دنیا را فرزندان این کشور بدانیم و و ظرفیتی ایجاد کنیم تا از توانمندی آنان، هر جای دنیا که باشند، با ایجاد یک بستر تعامل مناسب، در کشور مورد بهره‌برداری قرار بگیرد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به تصویب آیین‌نامه جدید و رویکرد تازه بنیاد در استفاده از فرصت حضور بین المللی نخبگان گفت: مهم‌ترین وجه تعالی یک نخبه، اثرگذاری در پیشرفت و تعالی کشورش است. به دنبال این هستیم تا با رویکرد‌ها و سازوکار‌های جدید، نخبگان ایرانی هرجای دنیا که باشند، بتوانند در یک تعامل سازنده، در کشورشان اثرگذار و نقش آفرین باشند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری با بیان این‌که پیامد‌هایی که امروز در جامعه و در حوزه مهاجرت، شاهد هستیم حاصل سیاستگذاری‌های بلندمدت و میان مدت قبلی است ادامه داد: برخی از آثاری که اکنون در مهاجرت نخبگان شاهدیم، حاصل سیاست‌هایی است که در سال‌های گذشته و بعضا یک دهه پیشینه داشته‌اند. برای اصلاح این روند باید، اقدامات مختلفی صورت بگیرد که جنس نخست این اقدامات، گام‌های فوری و مهم‌تر از آن، سیاست‌ها و راهبرد‌هایی است که در دراز مدت نتیجه بخش خواهد بود. در وهله نخست، می‌بایست تعریف نخبگی و جنس حمایت‌ها تغییر کند و مهم‌ترین حمایت از نخبه، باید در قالب ایجاد فرصت تاثیرگذاری تعریف شود.
وی با بیان این‌که باید اطلاعات صحیح در حوزه مهاجرت ارائه شود، افزود: رصدخانه مهاجرت ایران یک پژوهشکده ذیل دانشگاه صنعتی شریف است که پژوهش‌هایی را در حوزه مهاجرت انجام می‌دهد. گزارش‌ها و و نتایج این رصدخانه، در واقع نتایج پژوهش‌ها هستند؛ بنابراین آمار‌های ارائه شده از سوی نهاد‌های پژوهشی همچون رصدخانه مهاجرت ایران، قابل تعمیم به کل کشور نبوده و این آمار‌ها و نتایج به عنوان تحلیل‌های حاکمیتی، برای شرح وضعیت کشور قابل استناد نیستند.

دهقانی، با بیان این‌که باید بدانیم، مهاجرت امری بدیهی است و در همه کشور‌ها وجود دارد، اما در این میان اولویت مهم ایجاد ظرفیت و زیرساخت برای بهره مندی از تخصص و توانمندی نخبگان است، افزود: بسیاری از استارتاپ‌ها در خارج از کشور وجود دارند که هم از ظرفیت سرمایه گذاری ان کشور‌ها استفاده می‌کنند و در عین حال تجربیات و توانمندی ایشان را در کشور مورد استفاده قرار می‌دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر