صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

چه خبر از جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی؟

جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی همه ساله به خاطر حفظ کهن الگوهای نمایشی مورد توجه طیف وسیعی از جامعه تئاتری قرار می‌گیرد و مردم نیز این دست نمایش‌های آیینی و بومی را دوست دارند.
کد خبر : 835424

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری آنا، یکی از جشنواره‌های پرمخاطب و مورد توجه در حوزه تئاتر کشور هر ساله جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی است که البته عموما هنرمندانی در آن شرکت می‌کنند که عرق و علاقه زیادی به عرصه نمایش‌های سنتی و کلاسیک ایرانی دارند، همان‌هایی که علاقه به رستم و سهراب و دیگر آیین‌های قدیمی ایرانی دارند.  

این دست نمایش‌ها از دیرباز مورد توجه ایرانیان بوده و حتی خیلی از نمایش‌های خیابانی که در قالب‌های سنتی برگزار می‌شود، همه ساله مخاطبان زیادی را جذب خود می‌کند و جشنواره فجر و دیگر جشنواره‌ها نیز همیشه بخش کوچکی از این نمایش‌ها را در خود جای می‌دهد، اما واقعا جایگاه این دست نمایش‌ها به طور سنتی در جشنواره آیینی سنتی است که امسال با تعویق البته در روند اعلام فراخوان و فعالیت‌های آن روبه رو هستیم.

طبق آمار، کاظم نظری مدیرکل هنر‌های نمایشی کشور بیست و هشتم آذر ماه امسال در حکمی «احمد جولایی» را به دبیری بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی منصوب کرد، اما هنوز خبری از اعلام فراخوان جشنواره نیست.

همچنین جشنواره دوره بیستم نیز سال گذشته در تاریخ هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به دبیری داود فتحعلی بیگی فراخوان داد و اجرای جشنواره نیز در آذر ماه سال گذشته صورت گرفت.

با توجه به نقش و جایگاه جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی به منظور حفظ کهن الگو‌های نمایشی انتظار می‌رود که این جشنواره پس از برپایی جشنواره فجر مورد توجه جدی مسئولان قرار بگیرد و البته ممکن است وضعیت بودجه و بلاتکلیفی آن در عرصه هنر‌های نمایشی باعث این تأخیر شده باشد.

رویداد تئاتری آیینی سنتی همیشه مورد توجه طیف وسیعی از جامعه تئاتری بوده و تداعی گر آداب و رسوم مرتبط با فرهنگ‌های گوناگون است.

شنیده‌ها حاکی از آن است که به زودی «شورای سیاست گذاری» این جشنواره اعلام شده و پس از آن نیز «فراخوانش» منتشر خواهد شد و براین اساس از شهریور تا آبان ماه سال آتی احتمال برپایی جشنواره در سال ۱۴۰۲ می‌رود. حال باید منتظر ماند و دید که فراخوان چه تاریخی منتشر و اعضای شورای سیاست گذاری کی رسانه‌ای خواهند شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر