صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۱۲ اسفند ۱۴۰۱
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:

برای اجرای طرح پزشک خانواده 62 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است

یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: با توجه به بودجه اعلام‌شده از سوی دولت برای وزارت بهداشت و اجرای طرح دارویار که هرینه‌های زیادی برای دولت ایجاد کرده اجرای طرح پزشک خانواده بعید به نظر می‌رسد.
کد خبر : 834987

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع با تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای خانوار‌های ایرانی، طرحی بوده که در برنامه‌های چهارم و پنجم و ششم توسعه پیش بینی شده تا در کل کشور اجرایی شود. این روزها زمزمه هایی بر این است که این طرح تا پایان سال آینده در کل کشور اجرا خواهد شد اما آنطور که کارشناسان می گویند این طرح بعید است به مرحله اجرا برسد و اگر هم اجرایی شود قطعاً ادامه دار نخواهد بود.  

**پزشک خانواده چیست؟

طرح پزشک خانواده از این قرار است که سرپرست هر خانواده‌ی ایرانی یک پزشک عمومی را از میان پزشکانی که توسط ستاد اجرایی برنامه‌ی پزشک خانواده معرفی شده‌اند، به عنوان پزشک خانواده خود انتخاب و نزد وی ثبت نام می‌کند.

این طرح که در حال حاضر در اکثر کشورهای پیشرفته اجرا می‌شود، یک اتفاق بی نظیر در نظام پزشکی محسوب خواهد شد. در این طرح ، اعضای خانواده می‌توانند از سطوح مختلف خدمات این برنامه بهره مند شوند و  کلیه‌ی خدمات پزشک خانواده از جمله ویزیت، تزریقات و هزینه‌های دارویی مورد قبول بیمه، رایگان خواهد بود.

همچنین  در صورت لزوم، با تشخیص و راهنمایی پزشک خانواده از طریق نظام ارجاع که به صورت الگوریتمی تهیه و در اختیار دانشگاه‌ها قرار داده شده و طی جلساتی برای پزشکان شرح داده شده است. امکان مراجعه به سطوح تخصصی  هم فراهم می‌شود.حتی در این طرح  قرار بر این است که هزینه‌های پرداختی مردم در خدمات این سطوح، به مراتب پایین‌تر از شرایط فعلی باشد .  

وزارت بهداشت و درمان هدف این طرح را بهره مندی یک سان کلیه افراد جامعه از سرانه سلامت و اجرای اصل عدالت در سلامت، حذف پرداخت هزینه‌های اضافی توسط مردم به نظام سلامت، انجام معاینات دوره‌ای و پی گیری وضعیت سلامت افراد جامعه توسط پزشکان خانواده و ثبت سوابق بیماری، دست رسی سریع و آسان و شبانه روزی مردم به خدمات سطح اول نظام سلامت و بهبود و ارتقاء نظام، ارائه‌ی خدمات بهداشتی درمانی و پاسخ گویی به نیازهای جدید مردم  اعلام کرده است. 

**دولت نمی تواند هزینه‌ها را پرداخت کند

درست است که این طرح می‌تواند بسیاری از مشکلات درمانی خانواده‌ها را حل کند اما بسیاری از کارشناسان و پزشکان اعتقاد دارند حداقل تا 10 سال آینده در کشور ما عملی نخواهد شد چرا که هیچ زیر ساختی برای آن فراهم نیست.

همایون سامه‌یح نجف آبادی، نماینده مجلس شورای اسلامی در این رابطه با خبرنگار آنا می‌گوید: واقعیت این است که در حال حاضر با توجه به بودجه اعلام‌شده از سوی دولت برای وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و همچنین اجرای طرح دارویار که هرینه‌های زیادی را برای دولت ایجاد کرده است اجرای این طرح بعید به نظر می‌رسد زیرا آنچه معلوم است این که دولت نمی‌تواند این هزینه‌ها را پرداخت کند.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس توضیح می‌دهد: اگر در لایحه بودجه بند مربوط به اجرای برنامه پزشک خانواده که ۴۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده و طرح ارجاع در دل آن جای داده شده است به تصویب کمیسیون تلفیق برسد و در صحن مجلس شورای اسلامی تصویب شده و شورای نگهبان آن را تصویب و اجرا کند، دولت موظف می‌شود برنامه پزشکی خانواده را در شهرهای بالای ۲۰هزار نفر جمعیت را اجرا کند که از آن پس فرانشیز درمان بیماران در این شهرها رایگان می‌شود. به نظر می‌رسد اگر این بودجه به ۶۲ هزار میلیارد تومان نرسد قابلیت اجرا ندارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر