صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۳۴ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۱
در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد و وزارت جهاد مطرح شد؛

دکتر طهرانچی: لزوم برقراری ارتباط بین دانش، فناوری، عرصه و صنعت کشاورزی/ ایجاد دانشکده غذا و فراسودمند‌ها در دانشکده‌های پزشکی

رئیس دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت جهاد کشاورزی باید با همکاری یکدیگر در آموزش کشاورزی و حرفه‌محوری این حوزه تحول ایجاد کنند. ما همانطور که تجربه آموزش و حضور در عرصه علوم پزشکی داریم، می‌توانیم در حوزه کشاورزی نیز از این تجربه موفق استفاده کنیم تا فضای کار تجاری برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در رشته‌های کشاورزی فراهم شود.
کد خبر : 834882

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت جهاد کشاورزی به منظور افزایش سطح و نفوذ دانش و فناوری در بخش کشاورزی و منابع طبیعی، به امضای دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر سیدجواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی رسید.

براساس این تفاهم‌نامه که با هدف دستیابی به کشاورزی علمی-کاربردی بر پایه اقتصاد دانش پایه، دانشگاه کارآفرین و استفاده از توانایی‌های علمی و توسعه همکاری‌های مشترک آموزشی و تحقیقاتی با رویکرد تقویت امنیت غذایی منعقد شد، دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت جهاد کشاورزی در زمینه فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی، پشتیبانی از سمینار‌ها و کنفرانس‌ها و...، معرفی شرکت‌های دانش بنیان فعال مرتبط، حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی مرتبط با تفاهم‌نامه، استفاده از قابلیت‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی و شرکت‌های دانش بنیان آن در امور کشاوزی همکاری خواهند کرد.

همکاری در اجرای برنامه‌های مشترک در حوزه‌های ترویج، گفتمان‌سازی و توسعه فناوری‌های راهبردی، تبادل اطلاعات و ارتقای بهره‌وری ظرفیت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، همکاری در اجرای پروژه‌های مشترک، همکاری مشترک در توسعه فرهنگ کارآفرینی و نفوذ دانش در کشاورزی، مشارکت در تغییر رویکرد‌های دانشی به سمت دانشکده‌های موضوعی و محصولی، توانمندسازی شرکت‌های دانش بنیان بخش کشاورزی و منابع طبیعی و... از دیگر اهداف انعقاد این تفاهم‌نامه بود.

** لزوم برقراری ارتباط بین دانش، فناوری، عرصه و صنعت کشاورزی

دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نشست امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت جهاد کشاورزی که صبح امروز در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، با تبریک اعیاد شعبانیه و با بیان اینکه کشاورزی دانش بنیان امر بسیار مهمی در تولید و اشتغال است، گفت: ۶ میلیون خانوار در کشور ما به طور مستقیم با کشاورزی ارتباط دارند و مجموعه بسیار بزرگی از جامعه به صنعت غذا متصل هستند، اما مسیری که دانشگاه در گذشته طی کرده، مسیر انزوا بوده است و جامعه‌پردازی در آن اتفاق نیفتاده است. به همین دلیل استقبال جوانان از رشته‌های کشاورزی و صنایع مرتبط با غذا کاهش داشته است.

دکتر طهرانچی با تأکید بر حمایت از ورود استعداد‌های برتر به حوزه کشاورزی و صنایع غذایی گفت: برای تحول در حوزه کشاورزی ابتدا باید جوانان دارای استعداد وارد شوند و سرمایه مالی در اولویت دوم قرار دارد. واقعیت این است که اگر حوزه کشاورزی معیشتی پرزحمت باشد و تجارت محسوب نشود، استعداد‌های برتر از ورود به این حوزه فاصله می‌گیرند. نمونه آن، کنکور تجربی است که استعداد‌های کشور به سمت آن سوق داده شده‌اند.

وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت جهاد کشاورزی باید با همکاری یکدیگر در آموزش کشاورزی و حرفه‌محوری این حوزه تحول ایجاد کنند. ما همانطور که تجربه آموزش و حضور در عرصه علوم پزشکی داریم، می‌توانیم در حوزه کشاورزی نیز از این تجربه موفق استفاده کنیم تا فضای کار تجاری برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در رشته‌های کشاورزی فراهم شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه‌های ما در حال حاضر در ۲۸ گرایش دانشجوی کشاورزی تربیت می‌کنند، اما این دانشجویان نمی‌توانند به تنهایی یک گلخانه را اداره کنند، تصریح کرد: برای اصلاح این وضعیت، باید بین دانش و فناوری و عرصه و صنعت، آشتی و تعامل برقرار کرده و دانشگاه به سمت مدل تربیت حرفه‌ای حرکت کند. مدلی که مردم پذیرفته‌اند، مدل آموزش علوم پزشکی است که دانشجویان در آن، علاوه بر دو سال تحصیل علوم پایه، چهار سال در عرصه و فضای بیمارستانی آموزش می‌بینند. از این رو اشتغال کشاورزی مرتبط با نحوه تربیت ماست و در آموزش آن نیاز به تحول داریم. دانشگاه آزاد اسلامی برای تحقق تحول این نگاه، باید دکتری حرفه‌ای کشاورزی را طراحی و اجرا کند که دانشجویان این رشته دو سال پایه و سه سال در عرصه آموزش ببینند.

دکتر طهرانچی افزود: در این مدل آموزشی، اساتید کشاورزی به دو دسته استاد عرصه و استاد پایه تقسیم می‌شوند و دوره حضور دانشجویان در عرصه شامل اقلیم‌ها و مزارع متفاوت خواهد بود. اگر این مدل را پیاده کنیم، قدم اول امنیت غذایی که جذب استعداد‌های برتر کشور است، برداشته خواهد شد. دانشگاه آزاد اسلامی با امضای این تفاهم نامه همکاری مشترک با وزارت جهاد کشاورزی در پی عملیاتی کردن این مدل است.

وی تأکید کرد: همانطور که دانشگاه‌ها در حوزه علوم پزشکی، بیمارستان‌های مجهز و به‌روز دارند، دانشکده‌های کشاورزی ما در مدل جدید باید عرصه‌های مدرن دارای آخرین فناوری کشاورزی داشته باشند تا ترویج و انتقال از طریق این دانشکده‌ها صورت گرفته و بهره‌وری افزایش یابد.

دکتر طهرانچی با بیان اینکه برای تحول در حوزه کشاورزی، باید عرصه‌های مدرن و فناوری برتر در شیلات، دامپروری و کشاورزی داشته باشیم، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی دارای ۱۷۰۰ عضو هیأت علمی در کشاورزی است و با گستره ۴۰۰ شهر است که با مأموریت‌محوری و آمایش، می‌تواند نقش‌آفرینی جدی در این حوزه داشته باشد. از این رو با سه رویکرد علمی- دانشی، علمی- فناوری و علمی- مهارتی تلاش داریم در ترویج کشاورزی، کار حرفه‌ای انجام دهیم. این مهم صورت نخواهد گرفت مگر اینکه وزارت جهاد کشاورزی در کنار دانشگاه آزاد اسلامی باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های این دانشگاه، ایجاد دانشکده غذا و فراسودمند‌ها در دانشکده‌های پزشکی است تا براساس شعار «از گیاه دارویی تا داروی گیاهی» بتوانیم این چرخه را تکمیل کنیم. معتقدیم دانشگاه باید مردم را حمایت کند تا با افزایش بهره‌وری، حوزه کشاورزی به تجارتی سودآور تبدیل شود.

وی با بیان اینکه حکمرانی امنیت غذایی باید تغییر یافته و دانشگاه جامعه‌پرداز شود، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به موضوع اقبال اجتماعی در حوزه کشاورزی توجه ویژه دارد و آمادگی داریم در صورت نیاز، هنرستان‌های کشاورزی را احیا کرده و در تربیت تکنیسین، کارشناس ارشد کشاورزی و دکتری حرفه‌ای در هرجا که نیاز باشد برای ارتقای بهره‌وری و تعالی کشاورزی نقش‌آفرینی کنیم.  

دکتر طهرانچی در پاسخ به پیشنهاد وزیر کشاورزی مبنی بر واگذاری یک شهر یا ناحیه کشاورزی کشور به دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: پیشنهاد بسیار خوبی است، اما نکته مهم این است که برای این کار نیازمند حمایت‌های بعدی و اخذ مجوز‌های لازم از وزارت علوم هستیم تا بتوانیم استعداد‌های برتر را جذب حوزه غذا و امنیت غذایی کنیم و این دانشجویان در شهر یا ناحیه تعیین‌شده مستقر شوند. دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه کشاورزی هوشمند و هوشمندسازی، اولین دانشکده را راه اندازی خواهد کرد و علاوه بر این شرکت‌های دانش بنیان بسیاری داریم که در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی دستاورد‌های قابل توجهی داشته‌اند که می‌توانیم از این ظرفیت‌ها برای تکمیل چرخه کشاورزی استفاده کنیم و اقتصاد مردم از کشاورزی را متحول کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: اگر درآمد سرانه مردم از محل کشاورزی افزایش یابد، با تحولات همگام خواهند شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت جهاد کشاورزی می‌توانند یک پلتفرم دانش امنیت غذایی در ناحیه پیشنهادی راه‌اندازی کنند و این ناحیه تبدیل به یک منطقه ویژه کشاورزی و امنیت غذایی شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر