صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۱ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۱
رئیس سازمان امور دانشجویان؛ 

جمعیت دانشجویان بین اللملی در ایران به ۲۵۰ هزار نفر می رسد

رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: در حال حاضر ۹۴ هزار دانشجوی بین المللی در ایران داریم که باید تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۲۵۰ هزار دانشجو برسند.
کد خبر : 834152

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، هاشم داداش پور رئیس سازمان امور دانشجویان در نشست خبری که هم اکنون در سازمان امور دانشجویان در حال برگزاری است، گفت: اولین جشنواره ملی سلامت فردا از ساعت ۱۰ تا ۱۲ در دانشگاه تهران برگزار می شد. 

وی در مورد اختتامیه اولین جشنواره ملی سلامت نیز گفت: این اختتامیه با حضور وزیر علوم و تحقیقات و فناوری و وزیر ارشاد فردا برگزار خواهد شد.

معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری افزود: تا سال گذشته بحث این بود که صرفا با شیوه درمانی و واکنشی نمی توان در حوزه سلامت کار کرد، برای درمان و ترویج زیست سالم دانشجویی  قاعدتاً نیازمند تغییر نگرش ها هستیم.
از حوزه درمان باید به پیشگیری حرکت کنیم و به جای تمرکز بر روی افراد آسیب دیده بر روی تمامی افراد تمرکز کنیم.

داداش پور تصریح کرد: تمام تلاش ما حرکت در مداری است که غایت آن سبک زندگی سالم دانشجویی باشد. بحث سبک زندگی به مشاوره سلامت اضافه شد تا صرفا بحث درمانگری در میان نباشد و سبک زندگی سالم نیز مد نظر بود.
موضوع محوری ما سلامت برای همه دانشجویان در همه دانشگاه های کشور هدف اصلی ما است و اینکه ما به سراغ آنها برویم.

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: هدف این است که فرهنگ مشاوره را گسترش دهیم دفتر مشاوره و سلامت تنها کار را انجام ندهد، بلکه دانشجویان خود تلاش کنند در همه حوزه ها وارد شده و کمک کنند به بحث خود مراقبتی و هم کمک به ترویج این مفاهیم در دانشگاه های کشور بحث کانون همیاران دانشگاه برای ما دارای اهمیت بود و تلاش ما احیای این امر به عنوان واسط ما در این راستا باشد.

وی گفت وقتی صحبت از این میکنیم باید از همه عناصر خلاقیت استفاده کنیم و از ظرفیت های فکری و فرهنگی و هنری همه دانشجویان برای زیست سالم دانشجویان استفاده کنیم .کشف استعداد های برتر در حوزه سلامت دانشجویان از اهداف ما است. آرزو و هدف ما حال خوب برای دانشجویان کشور در حوزه سلامت جسم و روان است.

رئیس سازمان امور دانشجویان تاکید کرد: جشنواره سلامت ترویج‌گر سلامت اجتماعی و روانی است اجتماعی سازی سلامت برای ما دارای اهمیت است .جامعه هدف گاهی آگاهی لازم را در حوزه سلامت ندارد.

داداش پور افزود: دومین هدف افزایش پویایی و تحرک جامعه دانشجویی است هدف سوم کشف استعداد های دانشجویان و ایده های نوین دانشجویان  در حوزه سلامت و حمایت از انها است  که از طریق آن فرهنگ سازی پ اصلاح رفتارهای سالن اجتمایی است.

وی در مورد محورهای حوزه سلامت ملی آنها گفت بحث سلامت و سبک زندگی آنها است با جهت گیری خانواده محوری بهداشت الگوی مصرف کارآفرینی و اشتغال در این حوزه دنبال میشود. مشاوره درمانی و تشکل ها و وزشی بخش دوم است، بخش سوم بحث فضای مجازی و تحول در فناوری های نوین و فناوری های پیشرفته برای بهبود سلامت است. محور چهارم سلامت و آینده پژوهی با چهار موضوع پسا کرونا ،مدیریت راهبردی، تعلیم و تربیت و محیط زیست است. جشنواره سلامت کمک به زیست سالم دانشجویی است.

داداش پور افزود: در ۳۰ یا ۴۰ سال گذشته اگر مقاطع مربوط به سطح جهانی را مشاهده کنیم در جا به جایی دانشجویی کشورهای شمالی جاذبه پذیرش دانشجو بودند که تا دهه ۲۰۰۰ ادامه یافت.

**۶ میلیون و ۳۰۰ هزار دانشجو در حال جابجایی هستند

رئیس سازمان امور دانشجویان اضافه کرد: ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار دانشجو در حال تحرک دانشجویی هستند. در چند سال گذشته چین، روسیه و ترکیه به کشورهای جاذبه دانشجویی اضافه شده اند و ایتالیا، آلمان و فرانسه به عنوان کشورهای غیر انگلیسی زبان در ۱۰ کشور اول پذیرش دانشجو هستند آمریکا، کانادا، انگلیس و استالین جزو کشورهای عمده دنیا محاسبه می شوند.

**ایران در حوزه علم و فناوری تحولات گسترده ای را رقم زد

داداش پور گفت: در گذشته ایران جزو کشورهای پذیرش دانشجو نبود اما الان این امر امکان پذیر است؛ چرا که در حوزه های علم و فناوری تحولات گسترده ای را شاهد بوده ایم و ایران در کشورهایی است که دارای جایگاه معتبر در سطح بین الملل است. در سال ۱۴۰۰ بر اساس این تحولات حدود ۹۴ هزار دانشجوی بین المللی را جذب کرده ایم و نسبت به افق های سازمان عدد بالایی به حساب نمی آید و باید به اندازه ظرفیت های دانشگاهی و رتبه بین اللملی جایگاه خود را کسب کنیم تا همگرایی های منطقه ای را دنبال کنیم.

**جمعیت دانشجویان بین المللی در ایران تا پایان ۱۴۰۴ به ۲۵۰ هزار نفر می رسد

وی بیان کرد: تا پایان سال ۱۴۰۴ یعنی ۳ سال آینده برنامه داریم به جمعیت دانشجویی ۲۵۰ هزار نفری در حوزه بین الملل دست پیدا کنیم در حال حاضر دانشگاه های کشور ظرفیت پذیرش دانشجوی بین اللملی تا عدد ۲۵۰ هزار دارند و حاکمیت باید بپذیر که وجود دانشجویان بین اللملی در ایران طراحی فرصت های شغلی پاره وقت از دیگر برنامه های ما باید باشد و یک درصد دانشجویان خارجی بورسیه ای هستند و مابقی جزو شهریه پردازها شناخته می شوند.

داداش پور گفت:  طراحی فرصت شغلی پاره وقت برای دانشجویان بین المللی، ایجاد فرصت های شغلی نه تنها از نیروی کار ایرانی نمی کاهد بلکه آن را گسترش می دهد فرصت های شغلی را داریم که حضور دانشجوی خارجی می تواند همکاری های بین المللی را افزایش دهد.

** تغییر در نگرش ها به جذب دانشجویان بین اللملی کمک می کند 

معاون وزیر علوم بیان کرد: کوتاه کردن فرایند های کنسولی به جذب دانشجویان خارجی کمک رسان است. تغییر در نگرش ها نیز از مواردی است که می تواند به جذب دانشجویان خارجی کمک کند هنوز بخشی از تصمیم گیران به این جمع بندی نرسیده که حضور دانشجویان خارجی کمک کننده است اما رییس جمهور اعلام کردند که ورود دانشجویان بین المللی فرصت بی نظیری برای کشور است. 

وی گفت: هر چقدر ما به کیفیت آموزش در کنار کمیت در ایران تاکید کنیم کمکی است برای اینکه در دوره های بعد دانشجوی بیشتری برای ما به ارمغان بیاورد. که این بخشی از این موضوعات به ما و بخشی به سایر نهادهای دیگر برمیگردد.

**هدف از جذب دانشجویان بین المللی گفتمان سازی در مهاجرت های علمی است

داداش پور هدف از جذب دانشجویان بین المللی را گفتمان سازی در حوزه جذب و ایجاد موازنه در مهاجرت های علمی دانست و گفت: این امر کمک به ایجاد یک زیست بوم از دانشجویان بین المللی و کم به شبکه سازی آن خواهد کرد و زمینه سازی برای تجارت اقتصاد دانش بنیان فراهم خواهد شد در کنار اینکه ظرفیت های آموزشی کشور معرفی خواهد شد.

وی گفت:جایزه ملی دانشگاه های برتر تحت عنوان جایزه ملی ثریا با هدف اینکه دانشگاه های که در حوزه های آموزشی ،فناوری خوب عمل می کنند از ظرفیت های لازم برای بدست آوردن این جایزه استفاده کنند.

داداش پور افزود: دانشگاه های که سرآمد ،برگزیده و شایسته تقدیر با شصت شاخص مورد تقدیر خواهند قرار گرفت.

معاون وزیر علوم ادامه داد: دانشگاه های که بتوانند جذب خود را نسبت به سال گذشته افزایش دهند برای حداکثر سازی جذب تلاش کنند و بتوانند سایت ها و سامانه های چند زبانه بیشتری طراحی کرده و برنامه راهبری برای جذب دارند این جایزه ملی جذب دانشجویان را دریافت خواهند کرد.که در این جشنواره به ۱۴دانشگاه این جایزه تعلق خواهد گرفت تا بتوانند زیر ساخت های خود را تقویت و خدمات مناسب به دانشجویان بین المللی ارایه کنند و از سال آینده وزرای علوم هم در جشنواره ها دعوت می کنیم تا بتوانیم از ظرفیت های علمی دانشجویان استفاده کنیم.

 
 

انتهای پیام/

ارسال نظر