صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۸ - ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
آغاز تولید «سنگ مصنوعی» با حمایت دانشگاه آزاد خرم‌آباد؛

سنگ‌ها با تلاش فناوران از اراضی کشاورزی جمع‌آوری می‌شوند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان از طراحی و ساخت دستگاه سنگ جمع‌کن از اراضی کشاورزی در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد خبر داد.
کد خبر : 833887

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان و واحد خرم‌آباد، سال گذشته را با رویدادهای مهم فناورانه و اقدامات راهبردی به منظور تحقق شعار سال، بسترسازی برای اشتغال دانش‌بنیان، حرکت در مسیر سند تحول و تعالی دانشگاه و ....  پشت سر گذاشت.

سیامک بهاروند رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا بخشی از مهم‌ترین فعالیت‌های دانش‌بنیان و علم و فناورانه این دانشگاه، فعالیت‌ها در بسترسازی اشتغال دانش‌بنیان و توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان، برنامه‌های سند تحول و تعالی دانشگاه، اولویت‌ها و برنامه‌های اصلی سال ۱۴۰۲و ... این دانشگاه را تشریح کرده است که در ادامه می‌‌خوانیم.

آنا:‌ آیا در رویداد عصر امید کشوری و استانی ۱۴۰۱ محصولات فناورانه ارائه کردید، نوع و کارکرد محصولات را تشریح کنید.

بهاروند: واحد‌های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان در رویداد ملی عصر امید حضوری فعال داشتند، مراکز رشد واحد‌های دانشگاهی استان ۴۰ محصول فناورانه را در رویداد عصر امید (نمایشگاه گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی در مصلای تهران) ارائه دادند.

از مهم‌ترین محصولات می‌توان نشاء‌کار ۵ ردیفه برنج، سنسور ارتعاشات بلبرینگ، جعبه تقسیم فیوز‌های محافظ ساختمان در برابر نوسانات ولتاژ و چند محصول مهم دیگر را ذکر کرد. این محصولات توسط فناوران مستقر در مراکز رشد واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان و با حمایت‌های انجام شده از آن‌ها تولید شده بودند که امید است بتوانیم مراحل تجاری‌سازی آن‌ها را نیز با موفقیت انجام دهیم.

آنا: سال گذشته چه اندازه در بسترسازی اشتغال دانش‌بنیان و توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان موفق بودید؟

بهاروند: توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان از سیاست‌های اصلی دانشگاه آزاد اسلامی است و دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان نیز در راستای تحقق این هدف تلاش می‌‌کند. برای بسترسازی اشتغال دانش‌بنیان، همه واحد‌های استان، زیرساخت‌ها، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های خود را در صورت نیاز در اختیار واحد، هسته و شرکت‌های فناور مستقر در مراکز رشد قرار داده یا قرار خواهند داد به‌طوری‌که این افراد می‌توانند برای تولید نمونه‌های اولیه، انجام آزمایش‌های مرتبط با حوزه کاری خود از این امکانات بهره‌مند شوند.

علاوه بر این در راستای طرح پویش مراکز رشد دانشگاه در به‌کارگیری کارآموزان به منظور اشتغال در واحد‌های فناور مستقر در مراکز رشد اقدام کرده و تاکنون ۱۰ نفر از دانشجویان در واحد‌های فناور مرتبط با رشته خود مشغول فعالیت شده‌اند.

آنا: در تحقق برنامه‌های سند تحول و تعالی دانشگاه با توجه به مفاد ابلاغی سند در سال ۱۴۰۱ چقدر موفق بوده‌اید؟

بهاروند: با تأکید رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، سند تحول سرلوحه تمام فعالیت‌های دانشگاه است و برای انجام هر فعالیتی باید سند تحول و تحقق اهداف آن مد نظر باشد. در حوزه پژوهش و فناوری نیز در این راستا اقدام شده است به‌طوری‌که با انجام برنامه‌های مدون برای تحقق سند، سعی شده که سهم اعضای هیئت علمی و دانشجویان و مشارکت در راه‌اندازی واحد‌های فناور افزایش یابد و با حمایت‌های لازم از واحدها فناور در راستای تجاری‌سازی محصولات گام برداشته تا بتوانند درآمد ایجاد کنند؛ بنابراین واحد‌های دانشگاهی استان حداکثر تلاش خود را می‌‌کنند که مطابق برنامه و با توجه به ظرفیت‌های موجود، اهداف سند را محقق کنند.

انجام پژوهش‌های تقاضامحور برای حل مشکلات منطقه‌ای و مطابق اهداف سند نیز از اقدامات انجام شده در دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان است.

آنا: در گام دوم دانشگاه و با نگاه حل مسئله، آیا در طرح‌ها و برنامه‌های علمی موفق به حل مسائل منطقه‌ای یا استانی شده‌اید؟

بهاروند: در این زمینه تلاش شده است که نیاز‌های بخش‌هایی از دستگاه‌های استان اخذ شده و با توجه به توان وظرفیتی که در واحد‌های دانشگاهی استان وجود دارد برای برطرف کردن آن نیاز‌ها اقدام کنیم. بر همین اساس و نیازسنجی انجام شده دستگاه سنگ جمع‌کن اراضی کشاورزی در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد طراحی و ساخته شده است.

با توجه به سطح زیر کشت نخود در استان لرستان، دستگاه برداشت مکانیزه نخود در دست طراحی است که پس از پایان طراحی امیدواریم که این دستگاه نیز برای رفع نیاز کشاورزان استان در این حوزه، ساخته شود.

آنا: فعالیت برجسته و بارز در حوزه‌های مختلف به ویژه در حوزه پژوهشی، علم و فناوری و دانش‌بنیان واحد دانشگاهی متبوع‌تان در سال ۱۴۰۱ را تشریح کنید.

بهاروند: علاوه بر موارد ذکرشده به منظور ترویج و توسعه فعالیت‌های فناورانه در سال ۱۴۰۱ در نیمه اول اسفندماه سال گذشته، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد با همکاری بنیاد نخبگان و جهاد دانشگاهی استان رویداد بوت کمپ را برگزار کرد تا بتواند مشارکت هرچه بیشتر دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی را در ارائه ایده‌های فناورانه داشته باشد.

علاوه بر این، سوم اسفند سال گذشته نیز رویداد ایده‌آرا با عنوان «فناوری‌های نوین در کشاورزی» در واحد خرم‌آباد برگزار شد. امید داریم برگزاری این رویداد‌ها بتوانند تأثیر مثبتی بر افزایش تعداد و استقرار واحد‌ها و هسته‌های فناور در مراکز رشد را داشته باشد و یکی دیگر از اهداف سند تحول اینگونه محقق شود.

آنا: چه اندازه در تحقق شعار سال ۱۴۰۱ با عنوان «تولید دانش‌بنیان اشتغال آفرین» موفق بودید، اقدامات دانشگاه را تشریح کنید.

بهاروند: برنامه‌های فناوری دانشگاه در راستای تقویت واحد‌های فناور مستقر در مراکز رشد است. این حمایت‌ها شامل حمایت‌های تجهیزاتی، زیرساختی و مالی است تا این واحد‌های فناور بتوانند با تجاری‌سازی محصولات موجب اشتغال دانش‌بنیان شوند.

در این راستا نیز حمایت‌های لازم از واحد‌های فناوری که محصول آن‌ها قابلیت تجاری‌سازی را داشتند، انجام شد. به عنوان نمونه می‌توان حمایت از شرکت تولیدکننده «سنگ مصنوعی» مستقر در مرکز رشد واحد خرم‌آباد را ذکر کرد که با حمایت‌های انجام شده تولید خود را آغاز کرده است.

آنا: اولویت‌ها و برنامه اصلی واحد دانشگاهی متبوع‌تان در سال ۱۴۰۲ چیست؟

بهاروند: مهم‌ترین اولویت دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان و واحد خرم‌آباد در سال ۱۴۰۲ حرکت در راستای تحقق اهداف پژوهش و فناوری مبتنی بر سند تحول است. افزون بر این با نیازسنجی از بخش‌های مختلف استان و با توجه به توان دانشگاه‌های آزاد اسلامی، پژوهش‌ها باید مبتنی بر نیاز آن بخش‌ها انجام شود تا بتوانیم بخشی از نیاز‌های پژوهشی آنها را تأمین کنیم. علاوه بر این توسعه بخش فناوری مدنظر است به‌طوری‌که با اجرای برنامه‌ها و حمایت‌های لازم بتوانیم دانشجویان و اعضای هیئت علمی را هرچه بیشتر در فعالیت فناورانه مشارکت دهیم و از هسته‌ها، واحد‌ها و شرکت‌های مستقر در مرکز رشد حمایت لازم را برای تجاری‌سازی محصولات انجام دهیم.

افزایش تولیدات علمی تأثیرگذار نیز از برنامه‌های سال جاری دانشگاه خواهد بود. اقدامات لازم برای راه‌اندازی آزمایشگاه‌های مرکزی در واحد‌های خرم‌آباد، بروجرد و الیگودرز انجام شده است. در راستای درآمدزایی و تحقق اهداف سند، آزمایشگاه تجزیه آب، خاک و گیاه در واحد خرم‌آباد فعالیت خود را آغاز کرده که با رایزنی‌های انجام شده، امید است بتوانیم افزایش درآمد از این بخش را نیز شاهد باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر