داستان عاملی مؤثر در تعلیم و آموزش نظامهای تربیتی
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از سمنان، آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی داستاننویسی «به یاد لالهها» با حضور هنرمندان، شعرا و علاقهمندان به زبان و ادبیات فارسی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان در سالن آمفی تئاتر فرزانگان این دانشگاه برگزار شد.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در ابتدای مراسم با بیان اهمیت و جایگاه داستان در مسائل شخصی، اعتقادی و اجتماعی گفت: داستان در نظامهای تربیتی میتواند بهعنوان یکی از عوامل اصلی و مؤثر در امر آموزش، تعلیم و تربیت به کار گرفته شود.
مهدی منصوری افزود: خداوند سبحان تجربهاندوزی، الگوبرداری و عبرت گرفتن از داستان را بهعنوان یک نیاز در جوهره انسان قرار داده و با ذکر داستانهای آموزنده در قرآن مجید، معجزه مقدس پیامبر رحمت، حضرت محمد مصطفی(ص)، این نیاز انسان را نیز برآورده کرده است.
مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده هم با اشاره به سند توسعه و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان گفت: از اتفاقات خوبی که در دانشگاه آزاد اسلامی رقم خورده، تغییر و تکمیل رویکردی است که در آموزش عالی به وجود آمده، یعنی ارتقای سطح علمی، فرهنگی، اجتماعی و آموزشی در دانشگاه و تکامل شخصیت علمی و فرهنگی دانشجویان این مجموعه دانشگاهی بزرگ است.
عاصمه قاسمی در ادامه شکلگیری مؤسسه علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در مجموعه بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی را اتفاق فرخندهای دانست و افزود: ازجمله فعالیتهای آن مؤسسه برگزاری جشنوارههای ادواری بوده که در بازه زمانی ماههای مبارک رجب و شعبان برگزار شده است.
سخنرانی استاد عباس کبیری، مدرس دانشگاه، شاعر، نویسنده جانباز، اجرای نماهنگ توسط گروه هنری میثاق، رونمایی از طرح جلد کتاب آثار برگزیده جشنواره، پخشکلیپ، برپایی نمایشگاه عکس دفاع مقدس و تجلیل از برگزیدگان جشنواره از دیگر برنامههای اجرا شده در اختتامیه نخستین جشنواره داستاننویسی «به یاد لالهها» بود.
به گزارش آنا، جشنواره داستاننویسی «به یاد لالهها» از سری برنامههای دومین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت بود که توسط دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان و با همکاری مؤسسه امامت و مهدویت پیگیری و اجرا شد.
ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادارهکل آموزش و پرورش، بنیاد شهید و امورایثارگران، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سازمان بسیج اساتید، سازمان بسیج دانشجویی، حوزه هنری انقلاب اسلامی و صدا و سیمای استان سمنان از جمله حامیان برگزاری این جشنواره بودند.
**قرائت بیانیه هیأت داوران
آیین اختتامیه جشنواره داستان نویسی به یاد لالهها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان برگزار شد و دبیر علمی جشنواره بیانیه جشنواره را قرائت کرد.
به گزارش خبرنگار انا از سمنان، بهمن مدیری دبیر علمی جشنواره داستان نویسی به یاد لالهها، در آیین اختتامیه این جشنواره بیانیه هیأت داوران جشنواره را به این شرح قرائت کرد:
زندگان سه کس اند: یکی زنده به جان، یکی زنده به علم و یکی زنده به حق...
او که به جان زنده است زنده به قوت است و به باد، او که به علم زنده است زنده به مهر است و به یاد و او که به حق زنده است زندگانی به وجود او شاد.
الهی جان در تن اگر از تو محروم ماند مرده زندانی است و او که به امید وصال تو جان بسپارد زنده جاودانی است...
خداوند منان را سپاسگزاریم که به یمن برکت زاد روز سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدا... الحسین (ع) ضمن گرامی داشت و جاودانگی یاد و خاطره شهیدان سرافراز، افتخار این را پیدا کردیم به منظور ترویج و تبیین فرهنگ ایثار شهادت جشنواره داستان نویسی را با نام و یاد شهدای میهن عزیزمان: شهدای ۸ سال دفاع مقدس، مدافع حرم و سلامت و... در چهار سطح دانش آموزی، دانشجویی، خانوادههای معزز شهدا و ایثارگر و مستقل برگزار کنیم.
هر چند به ظاهر هیأت داوران بسیاری از داستانها و آثار ارسال شده به دبیرخانه را در بردارنده همه ویژگیها و مؤلفههای لازم به منظور نگارش یک داستان خوب تشخیص نداد، ولی مشاهده بارقههای نوآوری، خلاقیت و جسارت در برخی از آثار بسیار امیدوارکننده بود.
به نویسندگان عزیز توصیه میشود خوانش آثار داستانی مفید، تخصصی و روزآمد در ادبیات داستانی اسلام، ایران و جهان را در اولویت مطالعاتی خود قرار دهند و با حضور مستمر در عرصههای جدی نقد و بررسی و با کارگیری مؤلفهها و ویژگیهای داستان نویسی مدرن شاهد خلق آثار بهتر و شاخص باشیم که ماحصل آن جشنوارههای با محتوایی معتبر و پربارتر خواهد بود.
حمایتهای بی دریغ همه بزرگوارانی که در ایجاد، انجام و فرجام رساندن نخستین جشنواره داستان نویسی دانشگاه آزاداسلامی استان سمنان یاری گر و همراه ما بود قابل احترام، تقدیر و سپاسگزاری است و امیدواریم در ادوار آتی نیز شاهد استمرار آن باشیم.
به گزارش آنا، سال گذشته و در دوره نخست ۱۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی برنامههای جشنواره سراسری امامت و مهدویت را برگزار کردند و موفقیت در برگزاری این دوره باعث شد که امسال تمام استانهای کشور مجری برگزاری این جشنواره باشند؛ بنابراین امسال، علاوه بر ۳۱ واحد دانشگاهی در سراسر کشور، هفت واحد دانشگاهی استان تهران نیز میزبان برنامههای جشنواره امامت و مهدویت هستند که در مجموع ۳۸ جشنواره برگزار خواهد شد.
افتتاحیه جشنواره امامت و مهدویت طبق سال گذشته همزمان با سالروز ولادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) در مشهد برگزار شد و اختتامیه آن همزمان با ولادت باسعادت حضرت مهدی (عج) نیمه شعبان در شهر قم برگزار و از منتخبان جشنواره تجلیل میشود.
انتهای پیام/