بازتاب سفر رئیسجمهور ایران به چین در رسانه های بین المللی
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران، امروز سه شنبه در صدر هیئتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی و به دعوت رسمی «شی جینپینگ» همتای چینی خود، وارد پکن شد و در فرودگاه بین المللی این شهر، مورد استقبال وزیر فرهنگ و گردشگری چین قرار گرفت.
سپس رئیس جمهور چین در محل کنگره ملی خلق چین و به صورت رسمی از حجت الاسلام رئیسی استقبال کرد.
در این مراسم همچنین به افتخار رئیس جمهوری اسلامی ایران و هیئت عالیرتبه همراه ۲۱ گلوله توپ شلیک شد و هنگام ورود آیتالله رئیسی به ساختمان کنگره مارش خوشآمد گویی توسط سه نفر از اعضای گارد احترام نواخته شد.
این دهمین سفر خارجی رئیسی در ۱۸ ماه اخیر است که هدف اصلی آن اقتصادی، سیاسی و راهبردی تلقی میشود و رسانههای خارجی نیز با توجه به اهمیت موضوع، به بازتاب این رویداد پرداخته اند که در ادامه به تعدادی از آنها میپردازیم.
*خبرگزاری «فرانس ۲۴» با توجه به توافقهای همکاریهای راهبردی ۲۵ ساله که در سال ۲۰۲۱ میان تهران-پکن به امضا رسید، نوشت: ایران و چین روابط اقتصادی قوی به ویژه در حوزه انرژی، حمل و نقل کالا، کشاوورزی، تجارت و سرمایه گذاری دارند.
فرانس ۲۴ همچنین نوشت: هر دو کشور با فشار غرب بابت موضع گیری در قبال روسیه و تحولات مربوط به جنگ اوکراین مواجه هستند حال آنکه ایران بابت برنامه هسته ایش، مشمول تحریمهای آمریکا است.
*روزنامه «صبح چین» خبر مربوط به سفر رئیسی به پکن را با این تیتر پوشش داد که «به نظر میرسد توافق هستهای ایران در دستور کار باشد».
همراهی «علی باقر کنی» دیپلمات ارشد ایران در مذاکرات رفع تحریمها با هیئت همراه ابراهیم رئیسی در این سفر نیز موضوعی است که از دید این روزنامه چینی دور نماند.
روزنامه صبح چین به این موضوع هم اشاره کرد که سفر رئیسی به چین در برههای انجام میگیرد که روابط جداگانه تهران و پکن با ایالات متحده به شدت پرتنش است.
تیتر مقاله سردبیرِ رسانه چینی «گلوبال تایمز» با این عنوان که «دیگر نیازی نیست که چین و ایران نگران رویکرد آمریکا و غرب باشند»، بسیار چشمگیر است.
این رسانه همچنین تصویری از برج آزادی را که با پرچم ایران و چین نورپردازی شده است، در سرمقاله خود گنجاند.
گلوبال تایمز در بخشی از مقاله خود مینویسد: به عنوان دو تمدن کهن آسیایی، چین و ایران اکنون دو قدرت صنعتی و تولید کننده مهم انرژی به شمار میروند. این دو کشور به لحاظ اقتصادی مکمل یکدیگرند و میل شدیدی به توسعه دارند.
همچنین، گلوبال تایمز به این مسئله هم اشاره میکند که غرب با مانور دادن روی جنبههای آمریکاستیزانه رابطه پکن-تهران، تفکری خودبینانه که مبتنی بر بازی با حاصل جمع صفر است را دنبال میکند حال آنکه لزومی ندارد که چین و ایران مطابق میل آمریکا و غرب عمل کنند و حتی بسیار بعید است که دو طرف تنها به این دلیل که برخی از ربطه شان ناخرسند هستند، سطح تعاملاتشان را کاهش دهند.
*روزنامه «فرست پست» چاپ هند هم حضور رئیسی در چین را با این تیتر پوشش داد که «آیا غرب باید از این سفر نگران شود»؟
این روزنامه در ادامه میافزاید: غرب و به ویژه آمریکا با دقت این سفر را دنبال میکنند چراکه پتانسیل ایجاد تغییر ژئوپلیتیکی در منطقه را دارد. فراموش نکنیم که چین و ایران روابط پرتنشی با آمریکا دارند و میکوشند تا در کنار روسیه، قدرت آمریکا را به چالش بکشند.
*روزنامه «چاینا دیلی» هم درباره این سفر به نقل از یک کارشناس چینی نوشت: ایران کشوری ایده آل در منطقه خاورمیانه برای پیشبرد پروژه «یک کمربند – یک جاده» چین است.
*وبگاه اینترنتی شبکه «المیادین» نیز با اتخاذ دیدگاهی مشابه نوشت: حضور تهران در طرح «یک کمربند و یک جاده» به نفع پکن است و این کشور تلاش میکند تا روابط ایران و عربستان را بهبود بخشد.
* روزنامه اینترنتی «رای الیوم»، نیز در تحلیل دیگری به اهداف سفر سه روزه آیتالله «سیدابراهیم رئیسی» رئیسجمهور ایران به چین پرداخته و آن را گامی مهم در مسیر همگرایی بین تهران-پکن در حوزههای سیاسی و اقتصادی توصیف کرد. این روزنامه تاکید کرد که همگراییهای ایران و چین، خشم ایالات متحده را برانگیخته و واشنگتن با نگرانی به افزایش سطح همکاری بین تهران و پکن مینگرد.
*وبگاه «پولیتیکو» آمریکا هم در گزارشی به اهمیت این سفر اشاره کرده و مینویسد: این دو کشور که به نوعی رقیب آمریکا به شمار میآیند در تلاش برای توسعه همکاری هستند.
انتهای پیام/