صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک کارگردان تئاتر در گفت‌وگو با آنا؛

۱۱ بازیگر روشندل، شعار «تئاتر برای همه» را محقق کردند

کارگردان نمایش «همه چیز می‌گذرد،‌تو نمی‌گذری» گفت: یازده بازیگر این نمایش روشندل هستند و ما تلاش کردیم شعار «تئاتر برای همه» را محقق کنیم. نابینایان هم بخشی از این سرزمین هستند و حق دارند در موقعیت‌های هنری مختلف حضور داشته باشند.
کد خبر : 831961

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری آنا، نمایش «همه چیز می‌گذرد، تو نمی‌گذری» به کارگردانی غلامرضا عربی از بیستم بهمن ماه اجرایش را در تالار سایه تئاتر شهر آغاز کرده است. اجرای این نمایش یک ساعت و ده دقیقه است و قرار است تا بیستم اسفند ماه نیز ادامه داشته باشد. بازیگران نمایش مریم دیهیم بخت، ندا سلیمانی، شیما شوری، حمیدرضا کیانی‌خواه، مسیحا موسوی، علی خدایاری، حمیدرضا فلاحی، زهره شعبانی، زهره میرشفیعیان، سهیلا جعفرآبادی، حانیه رستگاری هستند.

«غلامرضا عربی»، کارگردان این نمایش در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد: این نمایشنامه اثر محمد چرمشیر است که تاکنون چند اجرا قبلا توسط کارگردان‌های دیگر داشته منتها ما به شیوه تک پرسوناژ با یازده بازیگر کار را اجرا کردیم.

وی با بیان اینکه بازیگران این نمایش همه قهرمانان روشندل هستند، گفت: بار‌ها در این کار به مسئله بینایی اشاره شده منتها ما با شیوه خاص خودمان کار کردیم این چهارمین کاری است که من با تئاتری‌های روشندل گروه تئاتر باران اجرا می‌برم و ۹ سال است که با آن‌ها کار می‌کنم. در دوره کرونا به صورت مجازی و پس از آن حضوری کلاس‌هایمان برگزار شده است.

*کار با روشندلان تعجب ندارد!

عربی در پاسخ به این سوال که چه چالش‌هایی بازی با بازیگران نابینا و کم بینا دارد، گفت: شاید برای خیلی‌ها مایه تعجب باشد که بازیگران روشندل هستند، اما من می‌خواهم بگویم اگر تئاتر برای همه است پس تعجبی هم ندارد. اصلا چرا باید عجیب باشد؟ تئاتر در حالت کلی و در معنا و فلسفه اصلی خود باید به زندگی بهتر افراد جامعه کمک کند و هیچ تفاوتی هم نمی‌کند که این افراد بینا باشند یا نابینا. چرا که این افراد هم جزو این سرزمین هستند و حق دارند که از موقعیت‌های مختلف استفاده کنند.

این کارگردان نمایش اظهار داشت: ما دیشب اجرای چهارممان را داشتیم و مخاطبانمان هم خوب بودند و خوشبختانه به سیر مخاطبان هم در حال اضافه شدن است.

وی با اشاره به اینکه فضای نمایش کمدی، اما قالب ابزورد است، توضیح داد: ما تلاش کردیم که این فضای کمدی را طوری ایجاد کنیم که کسل کننده نباشد، معمولا نمایش‌های ابزورد تماشاگر را ممکن است دچار کسلی و پوچی کند که البته هدف اصلی‌اش هم هست منتها ما مخاطب را رها نمی‌کنیم تا لحظه به لحظه با برنامه همراه شوند.

*مخاطبان تئاتر را باید با سالن‌ها آشتی داد

عربی درباره شرایط اجرا و دل نگرانی‌ها بابت مخاطبان تئاتر گفت: بهرحال این را نمی‌توان منکر شد که در شرایطی تئاتر می‌کنیم که جامعه قدری با هنر قهر کرده است و دلخوری‌هایی وجود دارد و تئاتر هم به فراخور بخش اصلی مخاطبش را از دست داده است، از آن شوک بزرگ کرونا گرفته تا شرایط جامعه پس از آن، منتها بخش اعظم این مسئله دست هنرمندان نیست.

وی در ادامه گفت: ما به عنوان اهالی هنر تئاتر یک وظایفی برعهده داریم که باید انجام دهیم گاهی در این شرایط سخت هم می‌توان وظایف را انجام داد که این بخشش دست ماست که اجرا برویم منتها یک بخش هم سیاست گذاری‌های خود مسئولین تئاتر است که اینجا عیارش مشخص می‌شود چقدر می‌توانند مدیریت داشته باشند و مخاطبان را آرام با سالن‌ها‌اشتی دهند.

عربی درباره حمایت از اجرای نمایشش گفت: هنوز کمکی از مرکز هنر‌های نمایشی یا تئاتر شهر یا هیچ جای دیگری نگرفتیم با اینکه دکور و لباس ما همه پرهزینه بوده و خودمان کار کردیم یعنی دوختیم و ساختیم و نیاز به حمایت داریم. در نهایت دیگر تئاتر شرایطش اینطور نیست که کسی قولی به هنرمند بدهد و ما هم کارمان را انجام می‌دهیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر