صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۸ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۱
توسط تلسکوپ جیمز وب؛

تصویری از کهکشانی شبیه به راه شیری جوان ثبت شد

تصویر منتشر شده توسط تلسکوپ جیمز وب، کهکشانی را نشان می‌دهد که بسیار شبیه به نسخه جوان‌تر کهکشان راه شیری است.
کد خبر : 831948

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، داده‌های تلسکوپ فضایی جیمز وب به ما کمک می‌کنند تا بدانیم کهکشان در آغاز مسیر خود چگونه بوده است. این تلسکوپ اکنون کهکشانی به‌ نام The Sparkler را مشاهده کرده که شباهت زیادی به سال‌های ابتدایی کهکشان راه شیری دارد؛ زمانی که جرم آن کمتر بود و صرفاً چند خوشه ستاره‌ای کروی داشت.

تلسکوپ جیمز وب اخیراً تصویری را منتشر کرده است که کهکشانی موسوم به Sparkler را نشان می‌دهد. این تصویر به ما اجازه می‌دهد در زمان به عقب برگردیم و ببینیم که کهکشان‌هایی مثل راه شیری در جوانی خود چه شکلی بوده و چگونه مسیر رشد را پشت سر گذاشته‌اند.

کهکشان Sparkler در سمت صورت فلکی ماهی پرنده (در آسمان نیم‌کره جنوبی) قرار دارد و سرخ‌گرایی آن z = 1.38 است. این کهکشان حدود ۹ میلیارد سال نوری با ما فاصله دارد، اما شباهت‌های آن با کهکشان راه شیری زیاد است. هر دو کهکشان ظاهراً از مواد پرچگالی به‌وجود آمده‌اند. این مواد را به‌عنوان دانه‌هایی در نظر بگیرید که نیروی گرانش موجب به‌هم‌پیوستن آن‌ها شده است. خوشه‌های ستاره‌ای کروی در همین توده‌ها و احتمالاً قبل از پیدایش کهکشان متولد شده‌اند و به‌ همین خاطر، ستارگان احتمالاً از کهکشان‌های خود قدیمی‌ترند.

**چگونگی به وجود آمدن کهکشان راه شیری

دوره‌ای از «ادغام و تصاحب» سپری شد که کهکشان راه شیری (و احتمالاً Sparkler) شروع به بلعیدن کهکشان‌های کوتوله اطراف خود کردند. این مرحله اهمیت زیادی داشت؛ چرا که تخمین زده می‌شود حداقل نیمی از جرم کهکشان ما از همین ادغام‌ها به‌وجود آمده باشد.

آیا Sparkler هم مسیر تکاملی کهکشان راه شیری را طی خواهد کرد؟ با توجه به داده‌های تلسکوپ جیمز وب، به‌نظر می‌رسد که پاسخ مثبت است. درنتیجه، اخترشناسان فرصتی شگفت‌انگیز خواهند داشت تا چگونگی تکامل کهکشان‌ها را بررسی کنند.

رصدهای جیمز وب همچنین می‌تواند به پرسش‌های ما درباره خوشه‌های ستاره‌ای کروی و شکل‌گیری آن‌ها پاسخ دهد. بااین‌حال، رصدهای بیشتری باید از خوشه‌های مشابه در کهکشان‌های دوردست صورت بگیرد تا بتوان نتیجه‌گیری کرد که روش ادغام در تکامل کهکشان‌ها یک روش متداول در شکل‌گیری آن‌هاست یا خیر.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر