دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۹ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
مسئول دفتر مدارس اسلامی دانشگاه آزاد آستارا مطرح کرد؛

بازتاب ظهور حضرت مهدی(عج) و آثار برجسته آن در تفاسیر اهل سنت

بهرام خشنودی، بازتاب ظهور حضرت مهدی عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف و آثار برجسته آن در تفاسیر اهل سنت را تشریح کرد.
کد خبر : 831426

بهرام خشنودی با توجه به برگزاری همایش ملی گفتمان مهدویت در تمدن اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت (۲۶ بهمن‌) در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با اشاره به اینکه اعتقاد به مهدویت نه فقط اعتقاد شیعی، بلکه اعتقادی اسلامی است، اظهار کرد: از زمان حضرت رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم مهدویت همواره مورد توجه بوده است.

وی با بیان اینکه اعتقاد به مهدویت از جانب حضرت رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم و دیگر بزرگان دینی اعم از شیعه و سنی مورد تأکید قرارگرفته است، افزود: اهل سنت روایات مهدویت را از افرادی مانند معاذ بن جبل، ابوذر غفاری، عبدالله ابن مسعود، عباس بن عبدالمطلب، جابر بن عبدالله انصاری و... نقل کرده‌اند که همگی از صحابه بزرگ رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم  بوده‌اند.

این استاد دانشگاه با اشاره به یکی از منابع معتبر اهل سنت کتب تفسیر آن‌ها است که در بسیاری از آن‌ها در ذیل آیاتی از قرآن کریم به همراه روایت وارده فرهنگ متعالی مهدویت مورد توجه قرار گرفت، متذکر شد: در این منابع ضمن پذیرش اصل ظهور منجی در پایان روزگار آثار و برکات بسیاری برای آن معرفی کرده‌اند.

مسئول دفتر مدارس اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا، یکی از این آثار را غلبه اسلام در آخرالزمان نام برد و یادآوذر شد: بسیاری از مفسران اهل سنت ذیل آیه ۳۳ سوره مبارکه توبه (هو الذی ارسل...) از غلبه اسلام بر سایر ادیان در هنگام قیام و ظهور مهدی موعود سخن گفتند، ازجمله امام فخر رازی در تفسیر کبیر جلد ۸ صفحه ۴۲، جلال‌الدین سیوطی در کتاب الدر المنثور ج ۴ صفحه ۱۷۶.

خشنودی با اشاره به آثار حاکمیت صالحان در هنگام ظهور حضرت مهدی عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف خاطرنشان کرد: جمعی از مفسران اهل سنت ذیل آیه شریفه ۱۰۵ سوره مبارکه انبیا (ولقد کتبنا...) به حاکمیت صالحان در آخرالزمان اذعان کرده‌اند، ازجمله افرادی چون سلیمان القندوزی در کتاب ینابع الموده صفحه ۴۴۵ یا ابن ما هیار در کتاب التفسیر صفحه ۳۲۶. همچنین سیوطی در الدرلمثنور ج ۵ صفحه ۶۸۷.

وی با بیان اینکه استقلال عدالت و امنیت جهانی یکی دیگر از آثار و منابع پذیرش مهدویت در اهل سنت است، افزود: تعداد قابل‌توجهی از مفسران اهل سنت ذیل آیه شریفه ۱۵۹ سوره مبارکه نساء (وان من اهل کتاب...) از فرود آمدن حضرت عیسی از آسمان و شکستن صلیب و جنگیدن به نفع اسلام و... سخن به میان آورده‌اند که اتفاقاً منافاتی با قیام حضرت مهدی عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف ندارد.

مسئول دفتر مدارس اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا تشریح کرد: آمدن حضرت عیسی(ع) بعد از ظهور آن حضرت واقع خواهد شد؛ ازجمله این مفسران شیخ هود الهواری در کتاب اله العزیز ج ۱ صفحه ۴۳۶ است.

این استاد دانشگاه، رفع فقر جهانی را یکی دیگر از این آثار مورد خطاب قرار داد و خاطرنشان کرد: جمعی از مفسران اهل سنت ذیل آیه شریفه ۶۱ سوره مبارکه زحرف از بی‌نیازی مالی مردم در پایان روزگار خبر داده‌اند؛ ازجمله جناب قرطبی در کتاب. جام‌ الاحکام ج ۸ جزء ۱۶ صفحه ۷۸. همچنین آلوسی در ذیل آیه فوق از بخاری و مسلم و ترمذی به نقل از رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم به از بین رفتن دشمنی‌ها، حسادت‌ها و غنای مالی مردم در آخرالزمان خبر می‌دهد و در پایان به نقل از قول مشهور از ظهور حضرت مهدی و اقتدای حضرت عیسی(ع) به ایشان در نماز صبح سخن می‌گوید. (روح المعانی ج ۲۵ صفحه ۹۵ و ۹۶).

انتهای پیام/

ارسال نظر