صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به بهانه رونمایی از فیلم «غریب» در جشنواره فجر

بروجردی؛ قهرمانی برای امروز و همه دوران‌ها

پرداخت درست شخصیت شهید بروجردی در فیلمنامه، کارگردانی حساب‌شده محمدحسین لطیفی و درخشش بابک حمیدیان در ایفای این نقش، کاراکتر شهید بروجردی در فیلم «غریب» را تبدیل به قهرمانی فراموش‌نشدنی در ذهن مخاطب کرده است.
کد خبر : 831364

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری آنا، در واپسین روزهای برگزاری چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر، پردیس سینمایی ملت به‌عنوان خانه اصحاب رسانه میزبان رونمایی از یکی از کنجکاوی‌برانگیزترین فیلم‌های حاضر در بخش سودای سیمرغ این دوره از جشنواره بود. فیلمی به کارگردانی محمدحسین لطیفی با محوریت یکی از شهدای شاخص دفاع مقدس که از ماه‌ها قبل از کلید خوردن جشنواره فجر بسیاری منتظر رونمایی از آن بودند.

فیلم سینمایی «غریب» بالاخره در شرایطی رونمایی شد که تقریبا تمام فیلم‌ها مهم این دوره روی پرده رفته بودند و کیفیت آن به راحتی می‌توانست با دیگر فیلم‌های حاضر در این دوره از جشنواره مورد قیاس قرار بگیرد. به استناد واکنش‌ها در میان اصحاب رسانه، «غریب» به‌خوبی توانست انتظارات را برآورده کند و تبدیل به یکی از آثار شاخص جشنواره چهل‌ویکم شود.

آنچه بیش از هر ویژگی دیگری «غریب»‌ را تبدیل به تجربه‌ای متمایز در سینمای این سال‌ها کرده است، خلق یک قهرمان ایرانی و باورپذیر است. پرداخت درست شخصیت شهید بروجردی در فیلمنامه، کارگردانی حساب‌شده محمد حسین لطیفی و مهمتر از این‌ دو درخشش بابک حمیدیان در ایفای این نقش، کاراکتر شهید بروجردی در فیلم «غریب» را تبدیل به قهرمانی فراموش‌نشدنی در ذهن مخاطب کرده است. بابک حمیدیان که در کارنامه بازیگری‌اش تجربه‌هایی به‌شدت متفاوت و متنوع را به ثبت رسانده‌است، این‌بار با شناختی کامل و انگیزه‌ای بالا بخت خود را در ایفای نقش یکی شاخص‌تری و ویژه‌ترین شهدای دوران دفاع مقدس آزموده و اتفاقا عملکرد موفقی هم داشته است. هرچند تأثیر چهره‌پردازی دقیق کاراکتر محمد بروجردی در فیلم «غریب» را هم نمی‌توان در این توفیق نادیده گرفت اما آنچه به وضوح در فیلم مشهود است، درک درست حمیدیان از ویژگی‌های شخصیتی این شهید و تلاش برای اجرایی متفاوت و متمایز از جزیی‌ترین کنش‌ها و واکنش‌های او است. 

در نقطه مقابل می‌توان به نقش‌آفرینی مهران احمدی در نقش یکی از سرکردگان گروهک‌های کرد معارض هم اشاره کرد که دوقطبی جذابی را در فیلم به‌وجود آورده است. اجرای محمدحسین لطیفی در مقام کارگردان فیلم هم چند پله فراتر از کارنامه‌اش تا به امروز رفته است. لطیفی که پیش‌تر فیلم «روز سوم» را در حال و هوای دفاع مقدس کارگردانی کرده بود، این‌بار در زمینه فضاسازی و خلق موقعیت‌های پر زدوخورد و پرکشش، توانمندی ویژه‌ای از خود نشان داده است که در مجموع باعث تأثیرگذاری بیشتر «غریب»‌ و همراهی مخاطب با روایت بیش از 2 ساعته فیلم شده است. 

فیلم «غریب»‌ اما فراتر از همه ویژگی‌های فنی‌اش بر پایه نگاه درست تاریخی و مستندات موثق بنا شده است. «غریب»‌ به پشتوانه همین ویژگی، علاوه‌ بر روایت تاریخی از درگیری‌های منطقه کردستان در دهه 60، فیلمی به‌شدت امروزی شده است که می‌تواند انعکاسی از چالش‌های فرهنگی و سیاسی روز جامعه را در آن رصد کرد. این خصویت باعث تازگی مضاعف این اثر شده است. حالا باید دید فیلم «غریب» چه جایگاهی در فهرست نهایی آرای داوران جشنواره چهل‌ویکم پیدا خواهد کرد؛ فیلمی که از امروز می‌توان آن را یکی از شانس‌های اصلی درخشش در گیشه سینماها در سال آینده هم قلمداد کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر