صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر تشکل‌های مردم نهاد استان فارس انتقاد کرد؛

سهم اندک محیط زیست از بودجه با وجود کاهش سریع تنوع زیستی ایران

دبیر تشکل‌های مردم نهاد استان فارس با اشاره به سهم اندک سازمان حفاظت محیط زیست در بودجه کشور، گفت: نمایندگان باید افزایش بودجه محیط زیست، درخواست برای توقف یا عدم آغاز پروژه‌های مخرب محیط زیست و مطالبه برای حفظ محیط زیست را به دستور کار ثابت نطق‌های پیش از دستور و جلسات علنی و غیر علنی مجلس اضافه کنند.
کد خبر : 831240

سید علی اکبر کاظمینی فعال محیط زیست و دبیر تشکل‌های مردم نهاد استان فارس در گفتگو با خبرنگار آنا، درباره اهمیت گرامیداشت روز‌های ملی و بین‌المللی همچون روز جهانی تالاب‌ها، گفت: یکی از اهداف برگزاری آئین‌های گرامیداشت برای چنین روزهایی، کنار هم قرار گرفتن تمامی ذی‌نفعان و ذی‌مدخلان و شکل‌گیری نگاه و تفکر مشترک به منظور جهت‌دهی تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها به سمت توسعه پایدار است. 

وی افزود: بنابراین انتظار می‌رود مسئولان و تصمیم‌گیران سایر بخش‌ها در چنین مراسم‌هایی بیش و پیش از گوینده بودن، شنونده صحبت‌ها و دیدگاه‌های کارشناسان و متخصصان محیط زیست باشند و در مرحله بعد نیز پیگیری و تلاش خود را معطوف اجرایی شدن دیدگاه‌ها و راه‌کار‌های ارائه شده، نمایند. 

کاظمینی با تاکید بر جایگاه و نقش نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سوق دادن کشور به سمت توسعه پایدار، تصریح کرد: از آنجایی شکل‌گیری تفکر محیط زیستی در افراد منجر به تلاش برای حفظ محیط زیست و در نهایت دستیابی به توسعه در شکل و قالب درست با رعایت تمامی اصول می‌شود، حضور نمایندگان در چنین آئین‌هایی به شرط آنکه شنونده دغدغه‌ها و راه‌کار‌های دلسوزان و کارشناسان عرصه محیط زیست، در توقف یا حتی پیشگیری از بسیاری تخریب‌ها و آلودگی‌ها موثر خواهد بود. 

دبیر تشکل‌های مردم نهاد فارس ادامه داد: نمایندگان یا مسئولان سایر دستگاه‌ها به ویژه دستگاه‌هایی که مسئولیت توسعه و عمران کشور را بر عهده دارند باید شنونده فعالِ نظر‌ها و راه‌کار‌ها و دغدغه‌های کارشناسان محیط زیست باشند و مطالبه و فعالیت خود را به نحوی تنظیم و تدوین کنند که عمران و توسعه کشور در همراهی با تلاش‌هایی که برای حفظ محیط زیست و منافع بلند مدت کشور صورت می‌پذیرد، باشد.

کاظمینی با اشاره به سهم اندک سازمان حفاظت محیط زیست در بودجه کشور، گفت: نمایندگان باید افزایش بودجه محیط زیست، درخواست برای توقف یا عدم آغاز پروژه‌های مخرب محیط زیست و مطالبه برای حفظ محیط زیست را به دستور کار ثابت نطق‌های پیش از دستور و جلسات علنی و غیر علنی مجلس اضافه کنند و با این اقدام عملی، همراهی و حمایت خود از خادمان و دلسوزان عرصه محیط زیست کشور را اعلام نمایند. 

وی اظهار کرد: در غیر این صورت و با ادامه روند تخریب و از دست رفتن اکوسیستم‌های مختلف همچون جنگل‌ها و تالاب‌ها، شاهد تشدید چالش‌ها و معضل‌های کنونی همچون آلودگی‌های هوا، خاک و آب و آثار این تخریب‌ها بر اقتصاد، اشتغال، بهداشت، سلامت و تمامی حوزه‌های دیگر کشور خواهیم بود.

دبیر تشکل‌های مردم نهاد فارس با یادآوری این موضوع که آمار‌ها بیانگر سرعت گرفتن کاهش تنوع زیستی ایران است، تاکید کرد: از بین رفتن تنوع زیستی محصول تخریب و از دست دادن زیستگاه‌ها بر اثر اقدامات ناپایداری همچون جاده‌کشی‌های غیر اصولی، گسترش بی‌ضابطه شهرها، نادیده گرفتن توان اکولوژیک است.

کاظمینی با اشاره به قرار گرفتن ایران بر کمربند خشک و نیمه خشک کره زمین، افزود: از همین رو در ایران، آب و هر آنچه مستقیم یا غیر مستقیم با آب پیوند خورده، دارای اهمیت و ارزشی چند برابری است و بنابراین تخریب و از دست رفتن اکوسیستم‌هایی همچون جنگل‌ها و تالاب‌ها در ایران می‌تواند به معنای نابودی و تخریب چرخه آب و حرکت به سمت خشک‌تر شدن و افزایش چالش‌های ناشی از آن هم باشد.

وی ادامه داد: بنابراین حتی اگر بخواهیم نگاهی خودخواهانه و انسان‌محور هم داشته باشیم باید برای حفظ داشته‌های ارزشمند محیط زیستی خود تلاش کنیم. 

کاظمینی افزود: به طور نمونه یکی از اقدام‌های مهم در مسیر حفظ تالاب‌ها، تأمین و تخصیص حق‌آبه آن‌هاست و ضروری است بازگویی اهمیت تخصیص حق‌آبه تالاب‌ها و پیگیری این مطالبه از سوی مسئولان، فعالان و اصحاب رسانه محیط زیست تا زمانی که تمامی دست‌اندرکاران درباره این مهم به یقین برسند و آن را از تکالیف مهم و اولویت دار خود بدانند، ادامه یابد. 

وی با مرور دو دهه فعالیت محیط زیستی خود و همراهانش در استان فارس، گفت: افزایش آگاهی عموم مردم از خدمات و ارزش‌های محیط زیست و تالاب و آثار این خدمات بر ابعاد مختلف زندگی آن‌ها باید در اولویت اقدام‌های فعالان این عرصه قرار گیرد، زیرا به همان نسبتی که مطالبه برای حفظ محیط زیست و تالاب افزایش یابد، درخواست یا اقدام برای فعالیت‌های مخرب محیط زیست و تالاب، کاهش پیدا می‌کند. 

کاظمینی در پایان با مرور فعالیت ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالاب‌های کشور در این سال‌ها، گفت: بی‌شک تداوم فعالیت‌های ستاد و تقویت جایگاه آن همراه با رفع کاستی‌های موجود، در ایجاد

انتهای پیام/

ارسال نظر