۵۱۸ بانوی خوشنویس در رویداد «مشق مادر» فعال شدند
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، نشست خبری نخستین رویداد ملی بداهه نویسی بانوان ایران «مشق مادر» با حضور محمد رازقی، دبیر این جشنواره، علی فروزانفر، معاون هنری حوزه هنری، محمدرضاامامقلی، رییس حوزه هنری استان قزوین، ازهار شرکا، داور جشنواره ملی مشق مادر، محمدحسسن فائزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدا رازقی دبیر اجرایی جشنواره طی صحبتهایی گفت: این جشنواره در دو مرحله که نخست بیست و دوم دی ماه روز مادر برگزار شد که ۵۱۸ بانوی خوشنویس به کتابت و خوشنویسی القاب، اشعار و ابیات در مقام مادر پرداختند و این امر همزمان در بازه چند ساعته در کشور رقم خورده، بی سابقه بوده است که این مرحله گذشت و آثار بین برگزار کنندهها ارسال و در دبیرخانه ارسال و داوری شد.
وی در ادامه افزود: آثار منتخب پنجشنبه در قزوین در اختتامیه برگزار و از ۱۷ هنرمند خوشنویس در سراسر کشور و ۱۰۳ اثر شایسته تقدیر هم در این اختتامیه معرفی و تقدیر میشوند.
رازقی داوران را هم اینگونه معرفی کرد: علی اشرف صندوق آبادی، ازهار شرکا، میرحیدر موسوی، احمد پیله چی، علی اکبر پگاه و احمد ابوطالبیان از اساتید رشته نستعلیق و بهادر پگاه، سیدعلی اقاحسینی، و علی اقاحسینی اساتید رشته شکست نستعلیق بودند.
در ادامه نشست ازهار شرکا در صحبتهایی گفت: با توجه به اینکه برنامه جشنواره با سرعت و کوتاه انجام شد و حتی اطلاع رسانی آن در شبکههای مختلف دشوار بود، باز هم حضور فعال بانوان را خوب ارزیابی میکنیم. بهرحال هنر خوشنویسی زمان و مکان مناسب میطلبد تا بتوان کار عالی ارائه داد بااین حال بداهه نویسی برای یک خوشنویس کار دشواری است، اما بانوان ما از سراسر کشور این کار را به نحو احسنت انجام دادند.
وی در ادامه گفت: قرار است کتابی از آثار بانوان کشور تهیه و چاپ شود. حوزه هنری، وزارت فرهنگ و ارشاد و انجمن خوشنویسی تمام تلاششان را برای خوب برپا شدن جشنواره انجام دادند البته کاستیهایی هم داشتیم، اما بهرحال برای نخستین جشنواره طبیعی است که برای دورههای بعد تقویت خواهد شد. امید داریم هر سال این جشنواره برپا شود، چون ارزش بانوان ما زیاد است الان جمعیت بانوان خوشنویس ما دو برابر آقایان هستند و به همین نسبت شرکت کنندگان هم زیاد هستند.
شرکا درباره ویژگیهای مهم خوشنویسی گفت: آنچه باید برای داوری رعایت شود: ترکیب، شاکله حروف و کلمات، پاکیزگی، مرکب رانی و مرکب برداری است که داوران مدنظر قرار دادند.
علی فروزانفر نیز در صحبتهایی گفت: در ماههای اخیر چالشهایی در عرصه فرهنگ و هتر داشتیم و به غلط اتفلقاتی رخ داد که باعث شد حریان هنر، فرهنگ و رسانه متوقف شود و حال این اتفاق هم ادای دین به حضرت صدیقه طاهره است، یکی از قدمها برای ادامه تداوم فعالیتهای هنرمندان است.
وی افزود: رویداد در عرصه خوشنویسی از هنرهای اصیل ذیل فعالیتهای هنرهای تجسمی است حوزه هنری در عرصه خوشنویسی سالها هنرمندان را در برداشته و اساتید بنام در حوزه رفت وامد میکردند اتفاق شاخص این بود که محوریتش با حوزه قزوین بود و بحق قزوین را که پایتخت هنر خوشنویسی میدانند، تداوم یافت. خوشبختانه کار هم ملی بود و همه استانها درگیرش شدند، حتی در سوریه هم هنرمندان فعال شدند و امیدواریم در سالهای بعد چند کشور را درگیر کنیم.
رازقی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره جوایز گفت: جوایز برگزیدهها ۱۷ نفر هر کدام ۵۰ میلیون ریال و شایسته تقدیرها ۱۰۳ نفر هر کدام ۵ میلیون ریال است.
سپس فائزی مدیرکل ارشاد قزوین و دبیر جشنواره نیز در پاسخ به سوال انا درباره حمایت از هنرمندان گفت: ما تمام تلاشمان را میکنیم تا این هنرمندان رها نشوند.
رازقی دبیر اجرایی نیز گفت: آثار برگزیده در مالکیت گنجینه آثار حوزه هنری و وزارت فرهنگ و ارشاد خواهد بود. ما این ۱۲۰ اثر را هم نگهداری و هم عکاسی و اسکن کرده و در استانها نمایشگاههای مجازی و نگارخانهها به معرض بازدید میگذارند و همینطور در اختیار طراحان گرافیک کشور قرار میگیرد. بیست اثر برگزیده در نمایشگاهی جنب مراسم اختتامیه ارائه خواهد شد.
انتهای پیام/