صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
روزشمار شماره ۹؛ چهارشنبه ۱۸بهمن ماه ۱۳۵۷

ارتش شاهنشاهی مثل برف در حال آب شدن است

تا پیروزی انقلاب اسلامی راهی باقی نمانده است و ارتش شاهنشاهی نیز یارای مقاومت در مقابل خواست مردم ندارد و مردم نیز در خواست امام خمینی را اجابت نموده و با برپایی تضاهرات حمایت‌های خود را از دولت منتخب امام خمینی اعلام کردند.
کد خبر : 830623

به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری آنا، تا پیروزی انقلاب اسلامی راهی باقی نمانده است و ارتش شاهنشاهی نیز یارای مقاومت در مقابل خواست مردم ندارد و مردم نیز در خواست امام خمینی را اجابت نموده و با برپایی تضاهرات حمایت‌های خود را از دولت منتخب امام خمینی اعلام کردند.

بنابر گزارش‌های مطبوعات، مردم برخی از شهر‌های ایران با برپایی تظاهرات، حمایت‌های خود را از دولت منتخب امام خمینی اعلام کردند. ۳۰۰ نفر در رشت، ۸۰ هزار نفر در شیراز، ده‌ها هزار نفر از مردم آبادان و شماری از مردم اهواز، یک میلیون نفر در مشهد، هزاران نفر از زنان و مردان شهرکرد و روستا‌های اطراف، ۵۰۰ هزار نفر در کرج، ۵۰ هزار نفر در چالوس، ۵ هزار نفر در بوشهر و شهر‌های کرمانشاه و شهرضا از این جمله‌اند.

بنابر گزارش روزنامه آیندگان، جامعه روحانیت تهران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد پس از ۲۵ سال این اولین‌بار است که ملت ایران تشکیل دولتی را جشن می‌گیرد. در ادامه این اعلامیه آمده است رهبر عالی‌قدر، امام خمینی از ملت ایران خواسته‌اند نظر خود را درباره این انتخابات اعلام کنند، به همین مناسبت از همه کسانی که انتخاب جناب آقای بازرگان را صمیمانه تأیید می‌کنند دعوت می‌کنیم به نشانه حمایت و تأیید دولت ایشان روز پنجشنبه ۱۹بهمن در یک راهپیمایی همگانی شرکت کنند.

حضرت امام در دیدار با روحانیون شهر اهواز گفتند: ادامه نهضت یک تکلیف است.

در ملاقات وکلای دادگستری با حضور امام، ایشان گفتند که شاه باید محاکمه شود.

رییس جمهور و وزرای خارجه و دفاع آمریکا، پس از پایان مأموریت ژنرال‌ها هایزر در ایران، جلسه‌ای با حضور وی تشکیل دادند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما از اجرای قانون اساسی پشتیبانی می‌کنیم. ما از راه دیپلماتیک با همه گروه‌ها، از جمله مهدی بازرگان، در تماس بوده‌ایم؛ اما پس از انتخاب وی به نخست وزیری، هیچگونه تماسی با وی برقرار نشده است.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد هنوز دولت بختیار را به رسمیت می‌شناسد. از طرفی سخنگوی کاخ سفید گفت: بختیار باید نظر اکثریت مردم را بپذیرد.

پس از اعلام نخست وزیری مهندس بازرگان، بین آقایان یدالله سحابی، امیرعباس انتظام، بختیار، قره باغی رییس ستاد ارتش و رییس اداره دوم ارتش، ملاقاتی انجام شد. در این ملاقات، آقای سحابی و امیرانتظام در صدد بر می‌آیند که بختیار را راضی به استعفا نمایند. از طرفی بختیار برای قدرت نمایی، از قره باغی و مقدم خواست در حضور آنان حمایت مجدد خود را از بختیار اعلام کنند.

دکتر سنجابی اعلام کرد مذاکره و تبادل نظر بین بختیار و بازرگان برای حل مسالمت آمیز مسائل ادامه دارد. رادیو لندن گفت: گفتگو میان جنبش آیت الله خمینی و ارتش آغاز شده است.

گروه‌ها و اقشار مختلف مردم، از جمله دانشگاهیان، از دولت موقت مهندس بازرگان پشتیبانی و حمایت کردند.

روحانیون و مردم زنجان و بخش‌های تابعه در یک راهپیمایی بی سابقه پنجاه هزار نفری، حمایت قاطع خود ار از امام خمینی و نخست وزیر منصوب او اعلام داشتند. در این اجتماع، حجت الاسلام ابوالفضل شکوری به نمایندگی از مردم و روحانیت، قطعنامه سی ماده‌ای را مبنی بر: ۱ ـ انحلال رژیم شاهنشاهی. ۲ ـ انحلال مجلسین و دولت بختیار. ۳ ـ مشروعیت دولت مهندس بازرگان، قرائت کرد و مورد تأیید قرار گرفت.

آسوشیتدپرس: دیپلمات‌های غربی نزدیک به ارتش معتقدند که ژنرال‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که برای کودتا قوی نیستند.

رادیو لندن و رادیو مسکو: صد‌ها تن از افسران سابق، از جمله چند تن از امرای ارتش که به علت مخالفت شاه از ارتش اخراج شده اند، پشتیبانی خود را از آیت الله خمینی اعلام کردند.

فرماندار نظامی تهران به این دلیل که مردم به مقررات حکومت نظامی اهمیت نمی‌دهند، ساعات منع عبور و مرور را کاهش داد. سیزده نفر دیگر از نمایندگان مجلس استعفا دادند.

جمعی از هواداران رژیم به طرفداری از قانون اساسی، در یکی از سالن‌های ورزشگاه امجدیه اجتماع کردند.
سادات، رییس جمهور مصر، با شاه در مراکش تماس گرفت.

سرهنگ شکوری، رییس آجودانی ستاد لشکر شصت و چهار رضائیه، به هنگام رفتن به پادگان، ترور شد.
شرکت‌های مهم حمل و نقل هوایی به علت نا امن بودن قلمرو هوایی ایران، پرواز‌های خود را به ایران قطع کردند.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد از اوضاع ایران اظهار نگرانی کرد.

یک تبعه آمریکا که در اصفهان راننده‌ای را مضروب کرده بود، توسط محکمه شرعی مردم، پس از پرداخت دیه، آزاد شد.

لازم به تذکر است که طبق قانون کاپیتولاسیون، محاکم ایران حق محاکمه هیچیک از افراد تبعه آمریکا را ندارند. تشکیل این دادگاه مردمی نشانه قوت یافتن روز افزون مردم مسلمان است.

انتهای پیام/

ارسال نظر