تولید محصولی دانشبنیان و هوشمند برای مواظبت از سالمندان
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ یک شرکت فناور مستقر در مرکز رشد و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد پس از تلاش و کوشش مستمر و ارائه مستندات توانست به شرکت دانشبنیان تبدیل شود و از معاونت علمی مجوز دانشبنیانی اخذ کند.
سیدرضا علوی مدیرعامل جوان این شرکت در دوران نوجوانی علاقه زیادی به خانههای هوشمند داشته و دیدن فیلمهای سینمایی با خانههای هوشمند علاقه او را دوچندان میکرد. پدر متوجه علاقه شدید سیدرضا شد و راهی را جز همکاری ندید؛ اما آن زمان تجهیزات و وسایل برای هوشمندسازی بسیار گران بود و معادل قیمت خود ساختمان میشد.
علوی تحصیلات دانشگاهی را ابتدا در رشته عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد آغاز کرد و همزمان در پارک علم و فناوری استان یزد در حال پیادهسازی ایده خود بود و زمینه همکاری با دانشجویان و علاقهمندان هوشمندسازی برایش فراهم شد و کار را به صورت مشترک پیش برد؛ اما به دلیل عدم دستیابی به نتیجه مطلوب همه او را ترک کردند و در رشته تحصیلی عمران پیشرفت نداشت و پس از مدتی به رشته مدیریت صنعتی روی آورد و این، نقطه عطفی در زندگی او شد و با استفاده از استادان دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در راه رسیدن به هدف، مسیر درست را انتخاب کرد.
وی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با بیان اینکه شرکت فناور متبوعش مستقر در مرکز رشد و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد پس از ارائه مستندات اکنون به شرکت دانشبنیان تبدیل شده است، توضیح داد: تحقیقات آزمایشگاهی در شرکت برای رسیدن به محصول نزدیک به ۸ سال زمان برد و این مدت طولانی سبب عدم انگیزه و کندشدن فعالیتم شد تا جایی که میخواستم دست از کار بکشم.
علوی آشناییاش با مدیر مرکز رشد و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد را موهبتی خدادادی دانست که پروژهاش را از حالت یاس و ناامیدی خارج کرد و گفت: به پیشنهاد وی به مرکز رشد آمدیم و سرآغاز موفقیتها رقم خورد. آکواریوم هوشمند نخستین اخترعم بود و چند اختراع دیگر هم ثبت شد بهطوریکه مجموع آنها به ۲۶ اختراع رسید.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان آرسام صنعت ایساتیس یزد که سال ۹۲ رتبه ۴ خوارزمی و نوآور برتر سال ۹۱ و ۹۲ شده است، افزود: فرآیند صنعتی شدن شرکت چهار سال زمان برد و توانستیم به جای سخت افزارهای متفاوت از نرم افزارها با برد کوچک و هزینه ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومانی استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: اخذ مجوز آموزشگاه هوشمندساز، دپارتمان هوشمندسازی ساختمان و جواز راهاندازی بردهای هوشمند اقدامات بعدی شرکت بوده که محقق شد. با همکاری تیمی و استفاده از تجارب استادان دانشگاه در مرکز رشد موفق شدیم کارخانهای به وسعت ۳۰۰۰ متر مربع را دایر کنیم که تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد. در این کارخانه از رشتههای معماری، عمران، مکاترونیک، گرافیک و حتی دوخت پارچه استفاده میکنیم و اکنون از متولدان ۱۳۳۹ تا ۱۳۸۳ در این مجموعه مشغول فعالیت هستند.
علوی یادآور شد: تا امروز شرکت سیر رو به رشدی را طی میکند. در این مدت توانستیم بالغ بر ۱۰۰ نفر عضو فعال در شهرهای مختلف کسب و کار و رونقی بیسابقه برای آنان ایجاد کنیم. اکنون پس از گذشت ۱۴ سال از انتخاب خود بسیار خرسندیم و برای فرداهایمان بهترینها را چشم انتظاریم.
این فعال حوزه فناوری در حالی که پس از گذشت ۱۴ سال فعالیت از انتخاب خود بسیار خرسند است، گفت: توانستهایم محصولی با عنوان دستگاه هوشمندسازی ساختمان را تولید کنیم که قابلیت کاربرد در شاخههای مختلف شامل حمل و نقل و مواظبت از سالمندان را دارد و سهولت در انجام کارهای روزمره، کنترل از راه دور، امنیت خاطر، صرفهجویی در انرژی برق و گاز ساختمانها از مزایای دیگر هوشمندسازی ساختمان است.
به گفته علوی دستگاه هوشمندسازی ساختمان امکان اتصال سیستمهای وایرلس و سنسورهای مختلف با برنامهریزی به صورت راه دور را دارد.
مهران لسان صدق هم با بیان اینکه اکنون ۳۳ هسته فناور در مرکز رشد و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد (تحت مشاوره منتورینگ در دانشگاه) به وجود دهها مدل مشارکتی از لحاظ خدمات و توافق مستقر هستند به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: مقرر شده سهمی از فروش دانشگاه برای مرکز رشد باشد تا مرکز بتواند خدمات آزمایشگاهی و صدور مجوزها را انجام دهد.
مدیر مرکز رشد و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد افزود: این محصول ( دستگاه هوشمندسازی ساختمان) قابلیت کاربرد در شاخههای مختلف شامل حمل و نقل و مواظبت از سالمندان را دارد و به طور کلی اهداف آن سهولت در انجام کارهای روزمره کنترل از راه دور، امنیت خاطر، صرفهجویی در انرژی برق و گاز ساختمانها را شامل میشود.
وی فرآیند سخت و زمانبر دریافت تسهیلات و اعتبار از مؤسسات مالی و خلق بازار هدف را از نواقص و کمبودها در راه تجاریسازی محصولات فناور دانست و بیان کرد: دانشگاه تعامل بسیار خوبی با مرکز رشد داشته و بهرغم کمبود فضای آموزشی برای ترم مهر ۱۴۰۱ ساختمانی کامل که قبلا محل برگزاری کلاس بوده، تخلیه شده و در اختیار هستهها و مراکز دانشبنیان قرار گرفته است.
لسان صدق با عنوان اینکه انتظار داشتیم دانشگاههای سراسر کشور نخستین خریدار محصول باشند و شبکهای از بازار فروش در کل کشور ایجاد شود، یادآور شد: مراکز رشد در دانشگاه به لحاظ ارتباط مستقیم با دانشجو، استادان و وجود آزمایشگاه و تجهیزات بسیار حائز اهمیت هستند، درخواستهای زیادی برای حضور شرکتها در مرکز رشد داشتیم که به علت فضای کم در صف انتظار قرار گرفتهاند.
مدیر مرکز رشد و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد بحران کرونا را تهدیدی برای فعالیت فناوران برشمرد و گفت: به علت کمی رفت و آمدها، شرکتها کمتر دیده و از لحاظ تأمین نیرو دچار مشکل شدند؛ اما با این اوصاف شرکتهای دانشبنیان به کمک انجمنهای علمی مانند رباتیک، دستگاههایی ازجمله ونتیلاتور را در دوره کرونا ساختند.
انتهای پیام/