قند در وعده های غذایی مدارس آمریکا محدود میشود
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، مقامات کشاورزی ایالات متحده استانداردهای تغذیهای جدیدی را برای وعدههای غذایی مدارس پیشنهاد کردندهاند که از جمله آنها میتوان به نخستین محدودیتها در مورد قندهای افزوده شده در غذاهای شیرین شده مانند غلات، ماست، شیر طعم دار و شیرینیهای صبحانه اشاره کرد.
برنامه اعلام شده توسط تام ویلساک وزیر کشاورزی، همچنین به دنبال کاهش قابل توجه سدیم در وعدههای غذایی کودکان مدرسهای آمریکا تا سال ۲۰۲۹ است.
وزیر کشاورزی آمریکا یادآور شد، هدف از این اقدامات بهبود تغذیه و هماهنگی با دستورالعملهای رژیم غذایی ایالات متحده در برنامهای است که هر روز برای بیش از ۱۵ میلیون کودک صبحانه و نزدیک به ۳۰ میلیون کودک ناهار سرو میکند.
ویلساک در مصاحبهای گفت: «غذاهای مدرسه به طور اتفاقی وعدههای غذایی با بالاترین ارزش غذایی نسبت به هر وعده دیگری است که کودکان میتوانند خارج از خانه دریافت کنند».
اولین محدودیتهای قند افزوده در سال تحصیلی ۲۰۲۵-۲۰۲۶ اجرا میشود که با غذاهای پر قند مانند غلات شیرین، ماست و شیر طعمدار شروع میشود. برای مثال، طبق این طرح، یک ظرف ۸ اونسی شیر شکلات نمیتواند بیش از ۱۰ گرم شکر داشته باشد. برخی از شیرهای طعم دار محبوب اکنون دو برابر این مقدار را دارند. این طرح همچنین دسرهای غلات شیرین، مانند کلوچه یا دونات را به حداکثر دو بار در هفته برای صبحانه محدود میکند. تا پاییز ۲۰۲۷ قندهای اضافه شده در وعدههای غذایی مدرسه به کمتر از ۱۰ درصد از کل کالری در هفته برای صبحانه و ناهار محدود میشود. این برنامه همچنین باعث کاهش ۳۰ درصدی سدیم در وعدههای غذایی مدارس تا پاییز ۲۰۲۹ میشود و به تدریج کاهش مییابند تا با دستورالعملهای فدرال مطابقت داشته باشد؛ دستورالعمل نهادهای بهداشتی به آمریکاییهای ۱۴ ساله و بالاتر توصیه میکند سدیم را به حدود ۲۳۰۰ میلیگرم در روز محدود کنند و کودکان کوچکتر کمتر از این مقدار را دریافت کنند.
به عنوان مثال، سطح سدیم از میانگین حدود ۱۲۸۰ میلی گرم سدیم مجاز در هر ناهار برای بچههای کلاس ۹ تا ۱۲ به حدود ۹۳۵ میلی گرم کاهش مییابد. برای مقایسه، یک ساندویچ بوقلمون معمولی با خردل و پنیر ممکن است حاوی ۱۵۰۰ میلی گرم سدیم باشد.
کارشناسان بهداشتی میگویند کاهش مصرف قند و نمک میتواند به کاهش خطر ابتلا به بیماریها در کودکان از جمله چاقی، دیابت، فشار خون بالا و سایر مشکلاتی که اغلب تا بزرگسالی ادامه مییابد کمک کند.
این طرح که در یک سند ۲۸۰ صفحهای به تفصیل شرح داده شده، واکنشهای متفاوتی را در پی داشت. کیتی ویلسون، مدیر اجرایی اتحادیه غذای مدارس گفت: این تغییرات «برای کمک به کودکان آمریکایی برای داشتن زندگی سالمتر ضروری است».
دایان پرت هونر، سخنگوی انجمن تغذیه مدارس گفت: وعدههای غذایی مدارس در حال حاضر سالمتر از یک دهه قبل هستند و افزایش مقررات به ویژه برای مناطق کوچک و روستایی مدارس یک بار سنگین است؛ ضمن اینکه برنامههای غذایی مدرسه در نقطه شکست قرار دارند و مدارس برای رعایت قوتنین جدید ظرفیت پذیرش ندارند.
ویلساک تاکید کرد، مراحل این طرح طی شش سال آینده تغییر میکند تا به مدارس و تولیدکنندگان مواد غذایی فرصت داده شود تا با استانداردهای جدید سازگار شوند. وزارت کشاورزی ایالات متحده کمکهای بلاعوض تا سقف ۱۵۰,۰۰۰ دلار را برای کمک به مدارس کوچک و روستایی در ایجاد این تغییرات تامین خواهد کرد.
کورتنی گین رئیس انجمن صنفی شکر گفت: این پیشنهاد بسیاری از نقشهای عملکردی را که شکر در غذا فراتر از شیرینی ایفا میکند نادیده میگیرد و استفاده از جایگزینهای شکر را تشویق میکند که تبعات مصرف آنها به طور کامل در کودکان مطالعه نشده است.
به عنوان بخشی از این طرح، مقامات کشاورزی به دنبال بازخوردها درباره پیشنهادی هستند که همچنان مستلزم آن است که ۸۰ درصد از غلات ارائه شده در یک هفته باید غلات کامل باشد، اما به مدارس این امکان را میدهد که یک روز در هفته غذاهای غیرسبوسدار مانند تورتیلاهای آرد سفید سرو کنند تا منوی خود را تغییر دهند.
گزینه دیگر، سرو شیر بدون چربی و کمچرب برای کودکان کوچکتر و رزرو شکلات و سایر شیرهای طعمدار برای بچههای دبیرستانی است.
نخستین دوره نظرسنجی عمومی این طرح در بازه زمانی ۶۰ روزه از ۷ فوریه آغاز میشود.
انتهای پیام/