صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
افخمی در گفتگو با آنا؛

تصور جریان‌سازی سینمای آمریکا خرافه پردازی است

کارگردان پیشکسوت سینمای ایران معتقد است بیش از جریان‌سازی، سرگرمی دستاورد فیلم است و این تصور که آمریکا در سینما جریان‌ساز است، بیشتر خرافه پردازی است.
کد خبر : 830052

بهروز افخمی در گفتگو با آنا و در پاسخ به این سؤال که آیا همچنان در طرح آسیب‌های اجتماعی سینماگران با محدودیت مواجه هستند، تصریح کرد: من فکر نمی کنم در طرح آسیب‌ها، تسکین یا حل آن‌ها سینما خیلی تأثیر داشته باشد.

وی افزود: فیلم در وهله نخست برای سرگرم کردن است و اگر بتواند در درجه دوم وادار کردن به تفکر. اما باید در نظر داشت تفکر، پدیده پیچیده‌ای است و نمی شود در هر فیلمی به تفکر رسید و فیلمساز بالاتر از ساخت فیلم خوب و سرگرم کننده کاری کرده باشد. بنابراین این موضوع تبدیل به جریان نمی‌شود.

این کارگردان تاکید کرد: در سینمای دنیا هم جریان‌سازی که بتواند مشکلات اجتماعی را حل کند یا تأثیری در حل آن داشته باشد، درست نیست و این ادعاهایی که فیلم‌های آمریکایی خوب جریان‌سازی می‌کنند و مردم را وادار می‌کنند به انجام کارهایی که دلشان می‌خواهد، خرافه پردازی است.

وی بیان کرد: چنین باوری بیش از حد جدی گرفتن سینما است، در حالی که سینما در شرایط استثنایی می‌تواند جدی باشد و تأثیری روی فرهنگ عمومی و تصور مردم بگذارد. معمولاً همه جای دنیا تحت کنترل، سانسور شده و با وادار کردن مردم به راه و روش و شیوه‌هایی که حکومت می‌خواهد ساخته می‌شود.

افخمی تاکید کرد: برخی کارگردانان نابغه می توانند به طور استثنایی از این چرخه فرار کنند اما این نمی‌تواند منجر به جریان‌سازی شود.

وی که با تهیه کنندگی فیلم «استاد» در جشنواره فجر ۴۱ حضور یافته بود در خصوص حضور یافتن یا نیافتن هنرمندان در رویداد‌هایی از این دست تصریح کرد: کسانی که فکر می‌کنند با اعتصاب یا تحریم در سینمای ایران به نتیجه سیاسی می‌رسند، اندیشه درستی ندارند.

این کارگردان معتقد است این افراد نماینده اکثریت مردم نیستند و کمتر از پنج درصد مردم را شامل می‌شوند. گروهی که می‌خواهند ارزش‌های خودشان را حاکم کنند و افرادی که نماینده این افراد هستند خودشان ضدمردمی هستند و آن‌هایی هم که می‌خواهند فیلم بسازند نباید کار خود را بزرگ جلوه دهند.

افخمی افزود: کسی که فیلم‌سازی می‌کند نباید تصور کند اقدام بزرگی برای حل معضلات می‌کند. در واقع کارش را انجام می‌دهد و کار فیلم ساز سرگرم کردن مردم و پر کردن اوقات فراغت است. وی با بیان اینکه برخی فیلمسازان رفتار دوگانه دارند و هم از توبره می‌خورند و هم از آخور و ادعا‌های غیرواقع دارند، افزود: گنده گویی ممکن است هر فیلمساز دیگری را تبدیل به چنین افرادی بکند.

انتهای پیام/

ارسال نظر