صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۱ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۱
تحول در علم پزشکی رقم خورد؛

ساخت سلول‌های نیمه زنده برای ارتقای مقاومت بدن در برابر عوامل آسیب‌زا

دانشمندان با ساخت سلول‌های نیمه‌زنده «سایبورگ» تحولی بزرگ در علم پزشکی رقم زده و مقاوت بدن را در برابر عوامل آسیب‌زننده ارتقا دادند.
کد خبر : 829305

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، علم پزشکی در دنیای امروز با همت دانشمندان و محققان پیشرفت بسیار زیادی کرده است. اخیراً دانشمندان به دستاورد‌های جدیدی در این زمینه رسیدند. آن‌ها موفق به ساخت سلول‌های نیمه‌زنده به نام «سایبورگ» شدند که این سلول‌ها با توانایی خاص خود تغییر و تحول بزرگی ایجاد کرده است.

دانشمندان با استفاده از فرآیند‌های شیمیایی پیچیده توانسته‌اند سلول‌های چندمنظوره و مصنوعی سایبورگ را در آزمایشگاه‌ها توسعه و گسترش دهند. این سلول‌ها از نظر ویژگی بسیار شبیه سلول‌های زنده هستند، اما برخلاف سلول‌های زنده قادر به تقسیم و رشد نیستند.

در صورتی که دانشمندان بخواهند سلول‌های نیمه‌زنده مفید عمل کند، باید این سلول‌ها را با دقت زیادی کنترل کنند. اگر محققان از راهی که برای تکثیر سلول‌های موجود در بدن استفاده می‌کنند برای سلول‌های نیمه‌زنده نیز بهره ببرند، این توسعه در آزمایشگاه‌ها به راحتی رخ نمی‌دهد.

این سلول‌های نیمه‌زنده کاربرد‌های بسیار متنوعی از جمله درمان سرطان و پاکسازی آلودگی‌های بدن دارد. چیمنگ تان، مهندس زیست‌پزشکی از دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید؛ «سلول‌های سایبورگ قابلیت برنامه‌ریزی دارند، اما تقسیم نمی‌شوند. همچنین فعالیت‌های ضروری سلول را حفظ می‌کنند.»

دانشمندان بر اساس دو رویکرد خاص مهندسی سلول‌ها را نیز پیش می‌برند. یکی از رویکرد‌ها بازسازی ژنتیکی سلول‌های موجود در بدن است. آن‌ها می‌خواهند سلول‌ها با توانایی تولیدمثل، انعطاف‌پذیرتر عمل کنند و رویکرد دیگر ساخت سلول‌های مصنوعی است. این سلول‌ها تکثیر نمی‌شوند، اما عملکرد‌های بیولوژیکی محدودی دارند.

سلول‌های سایبورگ نتیجه رویکرد جدید و سوم دانشمندان است. محققان در این رویکرد از سلول‌های باکتریایی به عنوان سلول‌های پایه استفاده می‌کنند و عناصر یک پلیمر شیمیایی را به آن اضافه می‌کنند.   پلیمر درون سلول  در معرض تابش نور فرابنفش قرار گرفته تا برای آن ماتریکس خارج سلولی شبیه‌سازی و سپس تبدیل به ماتریکس هیدروژل شود. سلول‌های جدید سایبورگ بسیاری از عملکرد‌های طبیعی خود را حفظ کرده و همچنین در برابر عوامل استرس‌زا مقاوم هستند. در حالی‌که، استرس و در معرض آنتی‌بیوتیک قرار گرفتن، امکان دارد سلول‌های طبیعی را از بین ببرد.

انتهای پیام/۳۰۰۴/

انتهای پیام/

برچسب ها: علم پزشکی سلول
ارسال نظر