صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۶ - ۰۹ بهمن ۱۴۰۱
بانوان تمدن‌ساز(۳)/ در گفت‌وگو با آنا تأکید شد؛

ترویج فرهنگ عفاف و حجاب با بهره‌گیری از بسترهای حقیقی و مجازی

سکاندار مرکز تحقیقات فناوری‌های دریایی و شیلاتی هرمزگان بر لزوم بهره‌گیری از بسترهای حقیقی و مجازی و اقدامات زیربنایی در راستای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب تأکید دارد.
کد خبر : 828903

فلورا محمدی‌زاده که اکنون ریاست مرکز تحقیقات فناوری‌های دریایی و شیلاتی استان هرمزگان را برعهده دارد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با موضوع زنان موفق و تأثیرگذار در راستای پرونده (بانوان تمدن‌ساز) در پاسخ به این سوال که حضور زنان در رفع نیاز‌های علمی جوانان تا چه حد به پیشرفت کشور کمک کرده است، اظهار کرد: بی‌تردید زنان و بانوان با حضور پررنگ خود در عرصه‌های علم‌آموزی، اشتغال، تصمیم‌گیری‌ها، مشارکت اجتماعی و...، همپای مردان به رفع نیاز‌های علمی و پیشرفت کشور پرداخته‌اند.

**روحیه مشورت در خانواده بهترین محافظ در برابر هرج و مرج

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس درباره ارزیابی خود از سبک زندگی خانواده اسلامی، ایرانی و عدالت جنسیتی در راستای تحکیم بنیان خانواده و مناسبات خانوادگی تبیین کرد: عوامل بسیاری ازجمله حُسن معاشرت در خانواده، نظم و انضباط در تحکیم بنیان خانواده و سرزندگی آن مؤثر هستند و اسلام در هیچ یک از حوزه‌های جامعه مانند توجه به یکسانی در آفرینش، همکاری و همدردی، اندیشه تساوی میان زن و مرد و همکاری و همدردی با خانواده به هرج‌و‌مرج معتقد نیست.

محمدی‌زاده افزود: یکی از عواملی که سبب تفاهم و همکاری اعضای خانواده می‌شود، وجود روحیه مشورت در خانواده است که در عین ایجاد خانواده‌ای مستحکم و صمیمی، بهترین محافظ در برابر مشکلات و موانع زندگی نیز هست.

وی با تأکید بر اینکه انسان تشنه دوستی و محبت بوده، انگیزه بسیاری از تلاش‌ها و زحمات طاقت‌فرسای زندگی، محبت است و وجود آن در خانواده، انسان را به فعالیت و کسب معاش ترغیب می‌سازد، یادآور شد: صبر و پایداری زندگی، روحیه عفو و گذشت، حاکمیت صداقت در فضای خانواده، پرهیز از سوء‌ظن و آفت حسد، رازداری و وفاداری، مشی آرام و بی‌تکبر، حلم و بردباری، ترس از کیفر الهی، دوری از افراط و تفریط، تواضع، دوری از سخت‌گیری و اسراف و احسان به پدر و مادر؛ همگی در سبک زندگی اسلامی، ایرانی مطرح بوده و بر آن‌ها تأکید شده است.

این بانوی موفق، حفظ سبک زندگی اسلامی، ایرانی را به خانواده‌ها توصیه کرده و سعادت نسل آینده را در گرو همین مسئله دانست.

رئیس مرکز تحقیقات فناوری‌های دریایی و شیلاتی استان هرمزگان در پاسخ به این سؤال که عرصه حضور زنان در جامعه کنونی با چه چالش‌هایی مواجه بوده و راهکارتان برای حضور تأثیرگذار و تمدن‌ساز زنان در جامعه چیست؟ خاطرنشان کرد: در این راستا می‌توان چالش‌هایی مانند اشتغال، سلامت جسمی و روانی و حضور کم‌رنگ زنان در تصمیم‌گیری‌ها را ذکر کرد.

محمدی‌زاده تشریح کرد: این چالش‌ها در اقوام و مناطق مختلف کشور با شرایط متفاوتی مطرح است، از این رو پیشنهاد می‌کنم با مطالعات خاص منطقه‌ای در رفع این موانع اقدام شود؛ البته رفع این چالش‌ها نیازمند همکاری تمامی بخش‌ها و دستگاه‌های اجرایی است.

وی در پاسخ به این سؤال که تا چه اندازه با اشتغال و کارآفرینی بانوان موافق هستید و آیا ظرفیت‌سازی در این زمینه از سوی مسئولان صورت گرفته است؟ مطرح کرد: اشتغال و کارآفرینی بانوان در تمام مقاطع یکی از نیاز‌های جامعه و همواره مورد توجه مسئولان بوده است؛ اما تا چه اندازه اراده در اجرای آن وجود داشته و تا چه میزان اجرایی شده است، متأسفانه تاکنون کافی نبوده و نیازمند اهتمام بیش از پیش مسئولان است.

**پیشنهادی برای ترویج بهتر فرهنگ عفاف و حجاب

این استاد دانشگاه درباره زمینه‌سازی مناسب برای بهبود وضعیت و جایگاه قانونی زنان و خانواده در عرصه‌های مختلف جامعه از سوی دولت و مسئولان عنوان کرد: ۱۳۸۳/۶/۳۱ منشور حقوق و مسؤلیت‌های زنان در جمهوری اسلامی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده که تمام جوانب حقوقی زنان در عرصه‌های مختلف جامعه در نظر گرفته شده و تلاش بسیاری برای بهبود شرایط صورت پذیرفته است.

وی ابراز امیدواری کرد که مسئولان همواره توجه ویژه به موضوع بهبود وضعیت و جایگاه قانونی زنان و خانواده در عرصه‌های مختلف داشته باشند.

رئیس مرکز تحقیقات فناوری‌های دریایی و شیلاتی هرمزگان در پاسخ به این سؤال که پیشنهاد شما برای ترویج بهتر فرهنگ عفاف و حجاب و پوشش اسلامی ایرانی چیست، توضیح داد: حجاب به معنای پوشش بیرونی و عفاف به معنای پوشش درونی؛ عوامل بسیار اساسی و مرتبط با سلامت جامعه هستند. برای ترویج بهتر فرهنگ عفاف و حجاب، نیازمند استفاده از بستر‌های لازم در فضای حقیقی و مجازی و اقدامات زیربنایی هستیم و لازمه این کار مشارکت تمام دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌ها با محور مردم است.

این بانوی موفق درباره دیدگاه خود درباره اهداف دشمن در سیاه‌نمایی و هجمه به زنان جامعه اسلامی، حجاب و عفاف و جوسازی علیه مسئولان گفت: در تاریخ، همیشه شاهد بوده‌ایم که دشمنان از جانب زنان مسلمان دچار آسیب شده‌اند، از این رو چند سال است که تلاش می‌کنند تا با تخریب زن مسلمان به پیروزی برسند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس در پاسخ به این سؤال که دولت‌ها تا چه اندازه در فرهنگ‌سازی و معرفی جایگاه زن در خانواده و جامعه در افکار عمومی تأثیرگذار بوده و از جامعه زنان و فعالیت آنان حمایت کرده‌اند، تبیین کرد: تلاش‌های زیادی در این زمینه صورت گرفته، اما نیاز به حمایت‌های بیشتر و فعالیت‌های تأثیرگذارتر در این زمینه هستیم.

محمدی‌زاده درباره ارزیابی خود از پیشرفت‌های علمی زنان در دوران قبل و بعد از انقلاب اسلامی گفت: حضور زنان در عرصه‌های علمی در دوران بعد از انقلاب اسلامی معنا یافته و روز به روز پیشرفت‌های قابل توجهی از این قشر شاهد هستیم.

این بانوی موفق در پاسخ به این سؤال که به منظور غنا بخشیدن به حضور زنان تمدن‌ساز در عرصه‌های مختلف جامعه چه پیشنهادی دارید؟ اظهار کرد: براساس فرمایش مقام معظم رهبری زنان و بانوان باید معلومات و آگاهی خود را افزایش دهند. مطالعه، دقت، تحقیق، ورود به مسائل مورد ابتلای روز و اهتمام به فعالیت‌های دینی جزء وظایف حتمی و مسلّمی است که امروز زنان باید مانند مردان، خود را موظف به انجام آنها بدانند.

به گزارش آنا، فلورا محمدی‌زاده ۴۶ ساله، عضو هیئت‌علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس با رتبه علمی دانشیاری و پایه ۲۲ است. این بانوی موفق و متأهل که دارای دو فرزندِ پسرِ ۱۱ و ۹ ساله است، همسرِ وی نیز عضو هیئت‌علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس بوده و مسئولیت‌هایی مانند معاونت پژوهش این دانشگاه و ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی را در کارنامه دارد. این زوج در یک رشته تحصیل کرده و از نظر رتبه دانشگاهی نیز برابر هستند.

محمدی‌زاده صاحب ۲۰ مقاله ISI و 40 مقاله علمی، پژوهشی، ۴۰ مقاله ارائه شده در همایش‌های بین‌المللی و ملی، سه کتاب تألیفی و ترجمه، چهار اختراع ثبت‌شده، مجری ۵ طرح پژوهشی، داوری و نظارت بر انجام طرح‌های دانشگاهی، داور مجلات فارسی و ژورنال‌های بین‌المللی و... است.

گفتگو از حمیدرضا ساسانیان

انتهای پیام/

ارسال نظر