دولت از تولیدکنندگان پوششهای اسلامی حمایت کند
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ اهل شهرکرد و در دو رشته مهندسی فناوری اطلاعات و حوزه علوم اسلامی تحصیل کرده است. فعال فرهنگی و اجتماعی و مسئولیت قرارگاه جهادی زینبیون و امور بانوان مجمع جهادگران استان چهارمحال و بختیاری، مجمع حجاب و عفاف جبهه فرهنگی استان، سرمربی طرحهای تربیتی بسیج در مدارس استان و قائم مقامی کارگروه بانوان مجمع عالی جهادگران کشور را بر عهده دارد.
سیده خدیجه حسینی چند مقاله با موضوعات هویت زن تراز انقلاب اسلامی؛ مدیریت جهادی بانوان در اجتماع را کار کرده، پایاننامه دانشگاهی خود را نیز با موضوع «آسیبهای فضای مجازی؛ فرصتها و تهدیدها» ارائه کرده است که سال ۹۴ جزء برترین پایاننامهها شناخته شد.
خبرنگار خبرگزاری آنا با توجه به سیاهنمایی دشمنان انقلاب و هجمه به زنان جامعه اسلامی بهویژه در عرصه حجاب و عفاف و زیر سؤال بردن موفقیتها و فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... آنان در انجام رسالت خود در پرونده خبری (بانوان تمدنساز) به معرفی زنان نقشآفرین، تمدنساز، موفق و تاثیرگذار جامعه در راستای سربلندی ایران اسلامی میپردازد.
در این شماره از پرونده «بانوان تمدنساز»، گفتوگوی خبرنگار خبرگزاری آنا با سیده خدیجه حسینی مسئول قرارگاه جهادی زینبیون چهارمحال و بختیاری و فعال در عرصه توانمندسازی بانوان را پی میگیریم.
آنا: حضور زنان در رفع نیازهای علمی جوانان چه اندازه به پیشرفت کشور کمک کرده است؟
حسینی: زنان نیمی از جمعیت یک جامعه را تشکیل میدهند و قطعاً در روند رشد و پیشرفت کشور ایفای نقش دارند. اگر بخواهیم یک مقایسه کمی طبق آمارهای بین المللی در عرصه علمی داشته باشیم، سال ۱۳۵۰ نسبت تحصیل دختران در مقایسه با پسران ۳۵ درصد بوده و سال ۱۳۹۳ به ۵۰ درصد رسیده است. نسبت استادان زن به مرد در دانشگاهها هم از ۱۷ درصد به حدود ۳۲ درصد رسیده و این یعنی دو برابر شده و امروز آمار بیسوادی بانوان در جامعه به حداقل رسیده که نشانه رشد علمی کل جامعه است.
دولت موظف است از تولیدکنندگان پوششهای اسلامی حمایت کند، بسیار میشنویم و خود نیز مواجه هستیم که گاهی برای پیداکردن یک لباس محجوب در بازار باید بسیار بسیار وقت صرف کنیم و اگر هم پیدا کنیم، بسیار گرانقیمت است.
امروزه حضور معلمان و دبیران زن در مدارس دخترانه، حضور استادان زن در دانشگاهها بسیار در رشد علمی جوانان مؤثر هستند. ارتباطگیری راحتتر معلم و دانشآموز؛ ایجاد محیط اطمینانبخش برای دانشآموز نتایج پیشرفت علمی مشهودی را رقم زده است. گاهی حتی تفاوتهای ذاتی مانند جزئینگری بانوان در کنار کلینگری آقایان تکمیل کننده نقوص یک پروژه علمی شده و توانسته در روند پیشرفت کار مؤثر باشد.
معتقدیم که آفریننده هر چیزی دستورالعمل صحیح رسیدن به هدف را هم نسبت به آن چیز بهتر از هرکس دیگری میداند. خدایی که انسان را در دو جنس مرد و زن آفرینده خود نیز یک دستورالعملی برای او قرار داده است تا طبق آن به سرحد مقصود و کمال و قرب الی الله برسد.
آنا: سبک زندگی خانواده اسلامی- ایرانی و عدالت جنسیتی در راستای تحکیم بنیان خانواده و مناسبات خانوادگی را چگونه ارزیابی میکنید؟
حسینی: در ارائه سبک زندگی اسلامی ایرانی تلاش شده همه قواعد بر مدار ذات آفرینش ارائه شود تا هر کس در جایگاه خود قرار گرفته و تکلیف و رسالت خودش را ایفا کند. اگر خانواده را به مثابه یک پازل در نظر بگیریم نقش مادری نقش پدری نقش همسری نقش فرزندان نیازهای مادی و معنوی افراد معاشرتهای اجتماعی و... تکیههای این پازل میشوند که اگر هر کدام در جای خود قرار گیرد، یقیناً تحکیم بنیان خانواده شکل خواهد گرفت.
خانواده کوچکترین؛ اما یکی از مهمترین عناصر اجتماع محسوب میشود که اگر به آن توجه نشود، بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی رخ خواهد داد. در برخی جوامع غربی امروز عنصر خانواده فروپاشیده و تلاش دارند خانوادههای تک عضوی همجنسگرایی و... را جایگزین کنند تا از این بحران خارج شوند در حالی که کارکردهای خانواده مانند رشد و تعالی زوجین، تغذیه روحی و عاطفی، افزایش نسل، ارضای غرایز و ... در این ساختارها محقق نمیشود و چنین خانوادهای خانواده مطلوب نخواهد بود.
آنا: عرصه حضور زنان در جامعه کنونی با چه چالشهایی مواجه است؟ راهکارهایتان برای حضور تأثیرگذار و تمدنساز زنان در جامعه چیست؟
حسینی: امروز زنان در جامعه غربی کاملاً به شکل یک ابزار دیده شده در راستای منافع سیاسی اقتصادی اجتماعی و... قرارگرفتهاند. در جامعه کنونی خود ما یکی از چالشهای اساسی زنان ناآگاهی آنان نسبت به حقوق متناسب با فطرت خودشان است و اگر زنان جایگاه واقعی خود را بشناسند؛ یقیناً در دامهایی که به اسم روشنفکری و به نام آزادی و حقوق بشر به آنان زیبا نشان داده میشود، گرفتار نخواهند شد.
آنا: چه اندازه با اشتغال و کارآفرینی بانوان موافق هستید و آیا ظرفیتسازی در این زمینه از سوی مسئولان صورت گرفته است؟
حسینی: حضور بانوان در برخی مشاغل نه تنها لازم بلکه ضروریست مثلاً داشتن پزشک متخصص زنان از ضروریات است. حضور یک بانو در مشاغلی که شأن و جایگاهی که اسلام بر اساس فطرت وی تعریف کرده حفظ شود و به رسالت اصلی خود که حفظ کانون خانواده و تربیت انسانساز است، خدشه وارد نسازد، منافاتی ندارد چه بسا مفید نیز باشد. نمیتوان منکر ظرفیتهای ایجاد شده شد؛ اما تا رسیدن به نقطه مطلوب حمایت مسئولان باید تقویت شود.
آنا: زمینهسازی مناسب برای بهبود وضعیت و جایگاه قانونی زنان و خانواده در عرصههای مختلف جامعه از سوی دولت و مسئولان چگونه بوده است؟
حسینی: بحمدالله در مقایسه با دوران قبل از انقلاب رشد چشمگیری اتفاق افتاده و بهتر است بگویم جایگاه قانونی بانوان متحول شده چراکه آموزههای دینی و نگاه اسلام به زن مجدد زنده شده است. در جامعه قبل از انقلاب که زنان حق رای نداشتند و به عنوان یک جنس دوم شناخته میشدند، کوچکترین حق قانونی یک زن از وی سلب میشد؛ اما اکنون با چنین مواردی روبهرو نیستیم؛ اما در این راستا نیز جای پیشرفت وجود دارد و دولتها و دستگاههای دولتی ازجمله صدا و سیما باید جایگاه زن و خانواده را متناسب با فطرت انسانی و سبک زندگی اسلامی ترویج کنند، متاسفانه در این حوزه صعفهایی وجود دارد که شاید متأثر از تهاجم فرهنگ غربی است و باید اصلاح شود.
آنا: پیشنهاد شما برای ترویج بهتر فرهنگ عفاف و حجاب و پوشش اسلامی- ایرانی چیست؟
حسینی: در زمینه حجاب و عفاف، معتقدم در دستگاههای مربوطه و نقش مردم و دولت غفلت کردهایم؛ اما هنوز هم دیر نشده است؛ چراکه حجاب و عفاف امری ذاتی و فطری بوده و در بحث حجاب و عفاف، بهتر است به سمت روشهای ایجابی برویم و صرفاً به روشهای سلبی نپردازیم.
دولت نیز موظف است از تولیدکنندگان پوششهای اسلامی حمایت کند، این را بسیار میشنویم و خود نیز مواجه هستیم که گاهی برای پیداکردن یک لباس محجوب در بازار باید بسیار بسیار وقت صرف کنیم و اگر هم پیدا کنیم، بسیار گرانقیمت است. در عرصه اجتماعی باید برای فرد باحجاب ارزش محسوسی قائل باشیم و این مهم به چشم بیاید.
رسانه ملی ما باید در ترویج حجاب و عفاف بکوشد، متاسفانه گاهی رسانه از ابزار حجاب که شاید چادر جزء بارزترین شعائر آن باشد به عنوان ابزاری برای نشان دادن فقر و یا دون دانستن طبقه اجتماعی استفاده میکند و این ابداً شایسته نیست و باید اصلاح شود.
آنا: اهداف دشمن از نظر شما در سیاهنمایی و هجمه به زنان جامعه اسلامی، حجاب و عفاف و جوسازی علیه مسئولان چیست؟
حسینی: اینجا یک سیری را ترسیم میکنم؛ کار دشمن، دشمنی است، حال هرکجا زمینه را مناسب ببیند از آن طریق خواهان زدن ضربه است. دشمنان انقلاب اسلامی ابتدا خواستند با ترورهای مختلف، توطئهها و جنگ سخت، اجازه ندهند انقلاب و نظام جمهوری اسلامی تثبیت شود؛ اما نتوانستند و اوج آن ۸ سال دفاع مقدس که به معنای واقعی کلمه دفاع مقدس بود، همه نقشههایشان را نقش بر آب کرد.
سپس خواستند از طریق چرخه سیاسی و نفوذ وارد شوند که اوج آن در فتنه ۸۸ بود که ناکام ماندند بعد از آن سختترین تحریمهای اقتصادی را علیه کشورمان به کار گرفتند؛ اما باز هم به لطف الهی ملت ما ایستادگی کردند. در عرصه اجتماعی خواستند ملت یکپارچه ما را به قومیتهای مختلف تقسیم کنند، باز هم روسیاه شدند، تنها روزنهای که اندکی پیشروی داشتند در بعد فرهنگی بود، بهانه حجاب و عفاف و هدف قراردادن فرهنگ، تیر ناچاری ترکش دشمن بود که به لطف خدا باعث شد ملت ما بیدارتر شود و به گفته سردار دلها از دل تهدیدها، فرصتها حاصل شود و دیدیم که آنهایی که ناآگاهانه در کف خیابان آمدند حتی ۵ درصد هم نبودند؛ البته همین هم برای ما زیاد است و به جای خود باید تدبیر کنیم تا همین هم نباشد؛ اما دشمن در این هدف نیز به فضل الهی ناکام ماند.
نسبت به اجرای بعضی از قوانین مانند جایگاههای شغلی بانوان و یا پوشش ایشان نقد دارم؛ چراکه قوانین بسیار مفیدی داریم که مصوب شده است؛ اما در اجرا حمایت نمیشود مثلاً در خصوص اجرای کامل قانون ۴۲۷ و ۸۲۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی این مطالبه بهحق وجود دارد.
هدف دشمن به فرموده رهبر انقلب اسلامی، حجاب و عفاف زنان ما نیست؛ بلکه آنها با ایران مقتدر و قوی مشکل دارند، آنها با اصل نظام ما مشکل دارند؛ اما تا امروز به هدف خود نرسیده و انشاالله نخواهند رسید وبه مدد الهی پرچم این انقلاب به دست صاحبش خواهد رسید.
آنا: دولتها تا چه اندازه در فرهنگسازی و معرفی جایگاه زن در خانواده و جامعه در افکار عمومی تاثیرگذار بوده و از جامعه زنان و فعالیت آنان حمایت کردهاند؟
حسینی: این سوال مرا یاد اظهار نظر شاه در مورد زنان انداخت که در مصاحبه با خبرنگار ایتالیایی گفت (مضمون آنچه خاطرم هست) «یک زن در زندگی یک مرد جایگاهی ندارد مگر اینکه زیبا و دلربا باشد. شما زنان هیچگاه در جایگاه اجتماعی بزرگ دیده نشدهاید»؛ اما امام راحل از جایگاه زن چگونه یاد میکند؛ ایشان میفرمایند: «قرآن کریم انسانساز است و شما زنان نیز انسانساز هستید؛ اگر زن انسانساز از ملتها گرفته شود، جامعه به انحطاط کشیده خواهد شد.» و باز در کلام رهبری انقلاب میبینیم که ایشان نیز میفرمایند: «در طی مراتب معنوی و الهی بین زن و مرد هیچ تفاوتی نیست و در این جاده تکامل و تعالی هر کس حرکت کند، انسان است.»
این تفاوت نگاه به کرامت زن از دیدگاه نظام شاهنشاهی و نظام اسلامی است. در دولت شاهنشاهی هیچ گونه کرامتی برای زن نمیبینید؛ اما در دولت جمهوری اسلامی متفاوت است، قوانین قانون اساسی که حقوق زن و جایگاه زن را تثبیت میکند در جامعه نیز مشهود است؛ البته نسبت به اجرای بعضی از قوانین مانند جایگاههای شغلی بانوان و یا پوشش ایشان نقد دارم؛ چراکه قوانین بسیار مفیدی داریم که مصوب شده است؛ اما در اجرا حمایت نمیشود مثلاً در خصوص اجرای کامل قانون ۴۲۷ و ۸۲۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی این مطالبه بهحق وجود دارد.
آنا: و کلام آخر...
حسینی: بانوان جامعه ما امروز راه روشنی در پیش دارند، الگوهای عظیمالشانی مانند حضرت زهرا و زینب کبری سلام الله علیها را در دین مبین اسلام داریم که وقتی به سیره ایشان مراجعه کنیم، نقش خود را پیدا میکنیم، حال در هر عرصهای که باشد. در عرصه اقتصادی الگوی موفقی مانند حضرت خدیجه سلام الله علیها را داریم که یکی از ثروتمندترین تاجران دوران خود بود و نگاه کنید ببینید ایشان با وجود این ثروت عظیم با وجود مقام والایی که داشت، چگونه توانست در صدر اسلام با همه مشکلات، راه را شناخته و به دیگران نیز بشناسانند. هرکس این بزرگواران را سرلوحه زندگی قرار دهد، یقیناً در هر عرصهای وارد شود، موفق خواهد بود.
پیشرفتها بسیار چشمگیر است، جایگاه علمی بانوان قبل از انقلاب اصلاً مطرح نبوده و نرخ بیسوادی بانوان جامعه نشانه این مسئله است؛ اما بعد از انقلاب حضور بانوان در عرصههای متعدد علمی و مدارج بالا بسبار حائز اهمیت است. کتاب صعود چهل ساله از «آقای راجی» را برای خواندن و مطالعه عموم و بهویژه بانوان پیشنهاد میکنم. در بخش کرامت زن این کتاب به دستاوردهای علمی زنان نیز اشاره شده است.
به گزارش آنا، خدیجه حسینی سرمربی صالحین در دانشگاههای شهرستان شهرکرد و فارسان(مربی حلقههای صالحین دانشجویان دانشگاه آزاد شهرکرد)، مربی دورههای طلیعه حکمت و طرح ولایت استانی و کشوری، راوی خواهر دفاع مقدس در اردوهای راهیان نور دانشآموزی و دانشجویی، خادم الشهدا در مناطق و خادم الحسین در ایام اربعین حسینی و مربی تخصصی حجاب و عفاف نیز بوده است.
او اکنون در فعالیتهای مختلف فرهنگی مانند مجمع عالی جهادگران کشور، حوزه مقاومت بسیج حضرت زینب (س)، مجمع حجاب و عفاف جبهه فرهنگی استان چهار محال و بختیاری، هیئت اندیشهورز بانوان استان، مجمع جهادی جهادگران، سخنران، راوی و مجری در برنامههای فرهنگی بانوان، کمیسیون اشتغالزایی و اجتماعی شورای شهر فرخشهر، مروج عرصه جمعیت و ازدواج آسان و.... سهم دارد.
ارائه مقاله در خصوص هویت زن تراز انقلاب اسلامی، ارائه مقاله مدیریت جهادی بانوان در اجتماع، ارائه بیانیه هفته حجاب و عفاف، ارائه پایاننامه با موضوع آسیبهای فضای مجازی فرصتها و تهدیدها و کسب رتبههای برتر جشنواره مالک اشتر، دریافت جایزه ملی احسان، کسب رتبه کارآفرین برتر زن، برگزیده جشنواره نخبگان فرهنگی جوان در جشنواره خوارزمی و برگزیده دو دوره المپیاد ریاضی در کشور ازجمله مقالات، پژوهشها و افتخارات حسینی است.
گفتوگو: بهنام اسماعیلی، احسان عربی مفرد
انتهای پیام/