صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پس از لبنان،

۷ مکان باستانی یمن در فهرست خطر نابودی یونسکو قرار گرفت

اماکن باستانی یمن و لبنان به فهرست امکان در معرض خطر یونسکو اضافه شدند.
کد خبر : 828678

به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری آنا، اماکن باستانی سرزمین باستانی سبا و نمایشگاه بین المللی رشید کرامی در طرابلس به فهرست اماکن در معرض خطر نابودی اضافه شدند.

اماکن باستانی سرزمین باستانی یمن و یک شهرک نمایشگاهی مدرن در لبنان به تازگی به لیست میراث جهانی در معرض خطر سازمان یونسکو اضافه شده‌اند. گفته می‌شود هدف از این کار محافظت بهتر از این اماکن مورد غفلت و بی توجهی است.

در یک جلسه فوق العاده روز چهارشنبه گذشته، کمیته میراث جهانی یونسکو اعلام کرد که قصد دارد هفت مکان مهم در یمن و نمایشگاه بین المللی رشید کرامی در طرابلس یونان را به لیست خود اضافه کند تا از افزایش کمک‌های بین المللی اعم از مالی و فنی برخوردار شوند.

امپراتوری سبا در یمن در دوران قبل از اسلام، که از زمانی صنعا تا مارب وسعت داشت اکنون در یکی از مرز‌های جداکننده نیرو‌های حوثی و نیرو‌های مهاجم یمنی مورد حمایت ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان سعودی قرار دارد.

خطر نابودی ناشی از ادامه جنگ در سال ۲۰۱۴ شروع شد و گفته می‌شود که این دلیل اصلی اضافه شدن این مکان‌های تاریخی به این لیست می‌باشد. این مکان‌ها شامل معابد تاریخی، یک سد و خرابه‌های مارب باستانی هستند.

همچنین کمیته میراث جهانی در این نشست فوق العاده، نمایشگاه بین المللی رشید کرامیِ لبنان را به دلیل شرایط وخیم ناشی از نبود منابع مالی برای نگهداری و همچنین ریسک پیشنهاد‌های تخریب بخش‌هایی از این مکان برای ساخت بنا‌های تجاری، که می‌تواند تمامیت این مجتمع را تهدید کند، به لیست خود اضافه کرد.

این نمایشگاه در سال ۱۹۶۲ توسط یک معمار برزیلی به نام اسکار نیمار در یک زمین ۷۰ هکتاری واقع در مرکز تاریخی طرابلس و بندر المنا طراحی شده بود.

یونسکو می‌گوید «از نظر ابعاد و غنای بیان فرمال، این مکان یکی از بهترین نمونه‌های معماری مدرن قرن بیستم در خاورمیانه عربی است.»

از سال ۲۰۱۹، لبنان با بحران اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند، به طوری که ارزش پول این کشور از آن زمان بیش از ۹۰ درصد افت کرده است. این بحران مالی سه چهارم جمعیت این کشور را به چنگال فقر انداخته است، و میلیون‌ها نفر در این کشور با یکی از شدیدترین تورم‌های مالی جهانی روزگار می‌گذرانند.

انتهای پیام/

ارسال نظر