صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۳ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۱
نماینده مجلس در گفت‌وگو با آنا:

اینترنت بدون محدودیت نباید در اختیار اقشار خاص قرار گیرد

محمد رشیدی با اشاره به اینکه بسیاری از کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال با محدودیت شبکه ارتباطی کشور با مشکل مواجه شدند، گفت: باید فضای محدودیت در شبکه ارتباطی کشور برای همه مردم کاهش یابد و همزمان با آن پلتفرم‌های داخلی تقویت شوند.
کد خبر : 828308

محمد رشیدی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا در پاسخ به این پرسش که با توجه به لزوم توسعه اقتصاد دیجیتال آیا برنامه‌ریزی شده که محدودیت شبکه‌های ارتباطی کشور ادامه پیدا نکند، گفت: محدودیت در اینترنت  توسط شورای امنیت کشور ایجاد شده است. با توجه به شرایط امنیتی این اتفاق افتاد. ما در مجلس شورای اسلامی معتقد هستیم که در دنیای امروز فضای مجازی بستری است برای فعالیت‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی. این فضا اجتناب ناپذیر است و ما نمی‌توانیم خود را از آن جداکنیم. باید همانند کشورهای دیگر در فضای مجازی حضور داشته باشیم و پلتفرم‌های مناسبی ایجاد کنیم. پلتفرم‌های بومی خوب هستند اما هنوز جای کار دارند و با پلتفرم‌های روز دنیا فاصله دارند. مردم برای ارتباطات خود به فضای مجازی نیاز دارند، چه بسا که افراد زیادی هم در این فضا کسب و کار خود را رونق می‌دهند یا به فروش محصولات خود می‌پردازند، در این راستا لازم است که کمک کنیم تا مردم دچار مشکلات اقتصادی نشوند. اقتصاد دیجیتال حرف روز دنیا است.

**محدودیت در شبکه ارتباطی کشور کاهش پیدا کند

این نماینده مجلس درباره اینکه برخی معتقد هستند فیلترینگ پلتفرم‌های بین‌المللی ارتباط ما را با بازار جهانی قطع می‌کند، اظهار کرد: بخش عمده‌ای از کسب‌وکارهای فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال با خارج از کشور در ارتباط هستند و پلتفرم‌های داخلی به نیاز آن‌ها پاسخ نمی‌دهد. پلتفرم‌های داخلی هنوز به آن درجه از توانمندی نرسیدند که به نیازهای روز جامعه پاسخ دهند و عموم مردم در آن حضور داشته باشند‌. بسیاری از کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال با محدودیت شبکه ارتباطی کشور با مشکل مواجه شدند، در این راستا باید فضای محدودیت در شبکه ارتباطی کشور کاهش پیدا کند و همزمان با آن در پلتفرم‌های داخلی هم فعالیت کنیم و زیرساخت‌های آن تقویت شوند. در حال حاضر فضای امنیتی کشور خوب است و ظرفیت کاهش محدودسازی را دارد.

بیشتر بخوانید:

نظر کارشناسان درباره اولویت‌بندی در دسترسی به اینترنت چیست؟‌

دسترسی طبقه‌بندی شده به اینترنت باعث افزایش سرمایه اجتماعی کشور نمی‌شود

وی در ادامه افزود: از طرفی مردم جامعه باید تولید محتوای ارزشمند در فضای مجازی داشته باشند که این تولید محتوا سهم عمده‌ای از فضای فرهنگی و سیاسی را در بر می‌گیرد. البته این نکته را هم باید بپذیریم که فضای مجازی سهم عمده‌ای در کاهش امنیت کشور داشت و نباید از آن غافل شد. باید در این فضا فعال باشیم و با تولید محتوا به اطلاع رسانی بپردازیم. همچنین متولیان فرهنگی باید حضوری جدی در فضای مجازی داشته باشند. وقتی در شبکه ارتباطی محدودیت باشد نمی‌توان با دنیا تعامل داشت. لازم است با تقویت بنیان‌های محتوایی داخلی خود در فضای مجازی فعالیت کنیم، در کنار آن پلتفرم‌های داخلی هم تقویت شوند.

رشیدی در پاسخ به این پرسش که آیا با اختصاص اینترنت بدون محدودیت به برخی از افراد جامعه، این شائبه در میان مردم جامعه به وجود نمی‌آید که اینترنت طبقاتی شده و تبعیضی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: نمی‌توانیم عده خاصی را از مردم جدا کنیم و به نمایندگان، اساتید دانشگاهی، خبرنگاران و ... اینترنت بدون محدودیت ارائه کنیم. باید از فضای مجازی و شبکه ارتباطی کشور عامه مردم هم استفاده کنند. در حال حاضر که شرایط امنیتی کشور خوب است باید در چارچوب مناسبی محدودسازی کاهش یابد و در این فضا اطلاع رسانی شفافی داشته باشیم.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر