ساخت «دربند و قفل اتومات» با تحمل وزن بیش از ۴ تُن
رضا اسماعیلزاده در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در تشریح فعالیتهای علمی، تحقیقاتی و پژوهشی خود با بیان اینکه چند سالی است که در زمینه برق، الکترونیک و مکانیک به صورت تخصصی فعالیت دارد، اظهار کرد: مقطع دانشآموزی وقت خودم را صرف طراحی و ساخت رباتهای امدادگر، جنگجو و تعقیب خط کردم.
وی ادامه داد: اکنون و در مقطع دانشجویی چند پروژه مهم با عنوان «دستگاه ضدعفونی کننده دست به همراه تلفن همراه»، «دستگاه اکسیژنساز برای بیمارن کرونایی»، «برد چنجاور برای ژنراتورهای تک فاز خانگی» و ... را انجام دادهام.
دانشجوی کارشناسی رشته برق گرایش قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد درباره جرقه اولیه اختراع اخیر خود با عنوان «دربند و قفل اتومات» که به تازگی ثبت اختراع شده است، بیان کرد: تابستان ۱۳۹۹ در آزمایشگاه ایدهای به ذهنم آمد تا مکانیزمی را طراحی کنیم که از بازماندن درِ منازل جلوگیری کند و امنیت مورد نظر تأمین شود.
اسماعیلزاده تشریح کرد: در ادامه مسیر طراحی و ساخت پروژه، امکانات مفیدی به آن اضافه شد و از مهمترین آنها قفلی است که توانایی تحمل بار تا وزن بیشتر از ۴ تُن را دارد. این قابلیت باعث میشود تا در با واردشدن فشار باز نشود.
این مخترع جوان هدف از ساخت پروژه مورد نظر (دربند و قفل اتومات) را تأمین امنیت و آسایش افراد دانست و درباره کارایی و کاربرد آن به آنا گفت: این مکانیزم را میتوان روی درهایی با عرض زیر ۱۵۰ سانتی متر نصب کرد. وقتی این سیستم نصب میشود، کاربران میتوانند در را هم به صورت دستی و هم به صورت مکانیکی حرکت دهند.
به گفته دانشجوی کارشناسی رشته برق گرایش قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد با پروژه «دربند و قفل اتومات» مشکل مکانیزمهایی مانند جکهای پارکینگی که فقط با سیستم مکانیکی کار میکنند، حل شده و دستگاه قفلی دارد که میتواند وزن بیشتر از ۴ تُن را تحمل کند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا اکنون نمونه این محصول و اختراع وجود دارد؟ عنوان کرد: چند نمونه مشابه این اختراع وجود دارد که ازجمله آنها جک درهای پارکینگی است؛ البته بزرگترین مشکل سیستم موجود، این است که نمیتوان در را همزمان به صورت دستی و مکانیکی حرکت داد.
اسماعیلزاده در تشریح مزایای ایده خود در مقایسه با محصول موجود توضیح داد: قفل استفاده شده در اختراع «دربند و قفل اتومات» توانایی تحمل وزن بیشتری در مقایسه با سایر محصولات مشابه دارد و زاویه بازشدن در با این اختراع تا ۱۵۰ درجه است که نمونههای مشابه تا ۱۰۰ درجه را پوشش میدهند. این اختراع چند مزیت الکترونیکی و مکانیکی دیگر دارد که مهمترین آنها ذکر شد.
به گفته دانشجوی کارشناسی رشته برق گرایش قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، هزینه ساخت اولیه این محصول(دربند و قفل اتومات) حدود ۱۰ میلیون تومان شده که پیشبینی میشود هزینه تولید آن حدود ۳ میلیون تومان باشد.
عضو باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد با بیان اینکه در ساخت «دربند و قفل اتومات» از استادان گروه برق و مکانیک این دانشگاه کمکهایی گرفته شده است، اظهار کرد که نمونه اولیه این محصول ساخته شده و در حال برنامهریزی برای تجاریسازی محصول هستیم.
گفتگو از احسان عربی مفرد
انتهای پیام/