صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۵۹ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۱
توسط تلسکوپ هابل؛

تصویر خیره کننده‌ای از ستاره‌های جوان طوفانی در جبار به ثبت رسید

ستاره متغیر درخشان تصویری از تلسکوپ فضایی هابل که یک ستاره همراه کوچکتر را نیز در سمت چپ بالای این تصویر گرفته است، در مرکز صحنه قرار دارد. هر دو ستاره در سحابی شکارچی قرار دارند، منطقه‌ای عظیم از تشکیل ستاره که تقریباً ۱۴۵۰ سال نوری از زمین فاصله دارد.
کد خبر : 827888

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، ستاره متغیر درخشان V ۳۷۲ Orionis در این تصویر از تلسکوپ فضایی هابل که یک ستاره همراه کوچکتر را نیز در سمت چپ بالای این تصویر گرفته است، در مرکز صحنه قرار دارد. هر دو ستاره در سحابی شکارچی قرار دارند، منطقه‌ای عظیم از تشکیل ستاره که تقریباً ۱۴۵۰ سال نوری از زمین فاصله دارد.

V ۳۷۲ Orionis نوع خاصی از ستاره متغیر است که به عنوان متغیر Orion شناخته می‌شود. این ستاره‌های جوان حالت‌های طوفانی و درد‌های رشدی را تجربه می‌کنند که برای ستاره‌شناسان به صورت تغییرات نامنظم در درخشندگی قابل مشاهده است. متغیر‌های Orion اغلب با سحابی‌های پراکنده همراه هستند و V ۳۷۲ Orionis نیز از این قاعده مستثنی نیست.

گاز و غبار تکه تکه شده سحابی شکارچی این صحنه را فرا گرفته است.

این تصویر داده‌های دو ابزار هابل را پوشش می‌دهد. داده‌های دوربین پیشرفته برای بررسی (ACS) و دوربین میدان وسیع ۳ (WFC۳) در طول موج‌های مادون قرمز و مرئی لایه‌بندی شدند تا جزئیات غنی این گوشه از سحابی شکارچی را آشکار کنند.

هابل همچنین امضای ظریف خود را در این پرتره نجومی به شکل میخ‌های پراش اطراف ستارگان درخشان به جای گذاشته است.

این مصنوعات برجسته در اثر تعامل نور ستارگان با عملکرد درونی هابل ایجاد می‌شوند و در نتیجه، نکاتی از ساختار هابل را آشکار می‌کنند.

چهار سنبله احاطه کننده ستارگان در این تصویر توسط چهار پره در داخل هابل ایجاد شده اند که از آینه ثانویه تلسکوپ حمایت می‌کنند. 

از سوی دیگر، میخ‌های پراش تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا/ESA/CSA شش نقطه‌ای هستند که در نتیجه بخش‌های آینه شش ضلعی وب و ساختار پشتیبانی ۳ پایه برای آینه ثانویه است.

انتهای پیام/

ارسال نظر