صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۶ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
۳ بانوی فناور دانشگاه کرمان تقدیر شدند؛

از تولید کریستال مایع در درمان سرطان تا اختراع دستگاه‌های متعدد تجاری برای استفاده صنایع

از ۳ بانوی مخترع و فناور دانشگاه تحصیلات تکمیلی و فناوری پیشرفته کرمان به دلیل ارائه محصولات متعدد فناورانه دارویی و اختراعات در حوزه فیزیک اتمی و مهندسی هسته‌ای در کنگره بین‌المللی زنان تأثیر گذار کشور تقدیر به عمل آمد.
کد خبر : 827809

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، در نخستین کنگره بین‌المللی زنان تأثیرگذار کشور که ۳۰ دی‌ماه با حضور مهمانان داخلی و خارجی در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد، توسط فخرالسادات نصیری، مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از حضور پررنگ محققین این دانشگاه از جمله؛ الهه مصدق، سعیده خضری‌پور و سمیرا زهرایی، دانشجوی دکتری تخصصی در کنگره تقدیر به عمل آمد.

در این کنگره از بین ۱۱۰ بانوی معرفی‌شده از دانشگاه‌های سراسر کشور توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ۳۰ نفر توسط نهاد ریاست جمهوری انتخاب و نهایتاً ۱۸ بانوی تأثیرگذار در حوزه فناوری برای ارائه دستاورد‌های خود در کنگره شرکت کردند.

بر این اساس، الهه مصدق، مدیرعامل شرکت دارویی هورتاش دانه کارمانیا از برگزیدگان کنگره زنان تأثیرگذار با ارائه ۶ محصول فناورانه خود در حوزه دارو‌های ضد سرطان، دارو‌های آنتی‌بیوتیک و ضد سوختگی، نانومواد و نانوکاتالیست در نمایشگاه شرکت کرد. کریستال مایع از جدیدترین دستاورد‌های این عضو هیئت‌علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته است که قابلیت استفاده در ساخت صفحات LCD و در درمان سرطان کاربرد دارد.

سعیده خضری پور، فارغ‌التحصیل دکترای فیزیک اتمی و مولکولی، با اختراعی با عنوان فرآیند و سیستم آلفارادیوگرافی با استفاده از آشکارساز سه‌طبقه THGEM در مد SQS در این نمایشگاه شرکت کرد. آلفارادیوگرافی کاربرد زیادی در حوزه پزشکی، صنعت، زمین‌شناسی و ... دارد که به علت نیاز به دستگاه‌های الکترونیکی برای ثبت تصویر، تاکنون پیشرفت قابل‌توجهی نداشته است. در این اختراع با بهینه‌سازی یک دستگاه THGEM سه‌طبقه، امکان انجام آلفارادیوگرافی بدون نیاز به مدارات الکترونیکی و تنها با استفاده از یک دوربین CCD فراهم‌شده است.

سمیرا زهرایی، دانشجوی دوره دکترای تخصصی در رشته مهندسی هسته‌ای، از مخترعین و کارآفرینان نمونه دانشگاه از دیگر برگزیدگان این رویداد بود. وی با ثبت اختراع دستگاه آل‌ای دی تراپی همراه با ماساژور و دستگاه‌های متعدد تجاری برای استفاده صنایع مانند دستگاه وندینگ، ربات بازرس، ربات شستشوی پنل خورشیدی، دستگاه میوه خشک‌کن، پرینتر سه‌بعدی، دستگاه تولید فیلامنت و پرنده‌های سم‌پاش در این کنگره شرکت کرد.

گفتنی است، مشاور رئیس دانشگاه در امور زنان و خانواده در پیامی با ابراز خرسندی از حضور پررنگ نمایندگان دانشگاه در این کنگره، موفقیت به‌دست‌آمده را تبریک گفت. عصمت راشدی در این پیام اظهار امیدواری کرد، همچنان شاهد پیشرفت و درخشش بانوان جامعه دانشگاهی شامل دانشجویان، یاوران علمی، اعضای هیئت‌علمی و فناوران مجموعه پارک علم و فناوری پیشرفته در عرصه علم و فناوری باشیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: وزارت علوم
ارسال نظر