صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
همگام با تئاتر فجر چهل و یکم؛

حسن‌خانی: سرنوشت ملت ایران، روشنی در برابر تاریکی است

کارگردان شرکت کننده در جشنواره فجر برای نمایش «رستم و سهراب» گفت: این نمایش سرگذشت ملت ایران است که نشان می‌دهد چگونه ایرانیان نشیب و فرازهای زندگی را پشت سر گذاشته با سختی‌ها روبه رو و بر آن‌ها پیروز شده‌اند.
کد خبر : 827601

«رضا حسن خانی» کارگردان شرکت کننده در چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر برای نمایش «رستم و سهراب» در گفت‌وگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری آنا عنوان کرد: لامارتین می‌گوید؛ «حماسه شعر ملل است به هنگام طفولیت ملل، آنگاه که تاریخ و اساطیر؛ خیال و حقیقت به هم آمیخته‌اند و شاعر مورخ ملت است» فردوسی شاعر حماسه سرای ایران گواه صادق این مدعاست.

وی در ادامه افزود: نمایش «رستم و سهراب» اثر فاخر شاهنامه فردوسی است که در بخش نثر به نویسندگی داریوش نصیری و مرتضی وکیلیان و به کارگردانی بنده در چهل و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در بخش ویژه تئاترشهر (تالار سایه) حضور دارد. این نمایش به لحاظ شیوه اجرایی نمایشی به سبک ملودرام؛ با استفاده از داستانی کهن و کلاسیک از دراماتیک‌ترین قصه‌های شاهنامه فردوسی است.

حسن‌خانی با بیان اینکه شیوه اجرایی نمایش رستم و سهراب استفاده از انواع شیوه‌های نمایش ایرانی است، افزود: ساختار نمایش یک نظام است؛ نظام جاری بر بستر زمان؛ این ساختار دارای نظم و ترتیب معین است که وقایع داستان بر اساس آن منظم می‌شود؛ تا از طریق فعل و انفعالات درونی با ایجاد ارتباطی معین، ساختار ارسطویی با روابط علی و معلولی با مخاطب بپردازد.

وی اظهار داشت: داستان نمایش رستم و سهراب تراژدی غم انگیزی است که ویژگی و اجزای تراژدی «اندیشه، گفتار؛ فکر؛ داستان؛ کاتارسیس» را دارد و قابل انطباق و تحلیل از نظر ساختار ارسطویی است. از دیدگاه ارسطو هدف تراژدی ایجاد ترس و ترحم یا به عبارتی کاتارسیس در تماشاگر است و از دیدگاه شوپنهاور تراژدی نمایش یک شوربختی بزرگ است.

حسن‌خانی یادآور شد: نمایش رستم و سهراب سرگذشت ملت ایران را به تصویر کشیده است؛ نشان می‌دهد که چگونه ایرانیان نشیب و فراز‌های زندگی را پشت سر گذاشته با سختی‌ها روبه رو شده و بر آن‌ها پیروز شده‌اند. بسیاری از ابیات شاهنامه گویای این نکته هستند که سرنوشت ملت ایران سرنوشت روشنی در برابر تاریکی است؛ سرنوشت اهورا و اهریمن است؛ و در آخر اهورا بر اهریمن و نور بر ظلمت پیروز خواهد شد و روز روشن فرا خواهد رسید.

وی در ادامه افزود‌:‌ زندگی رستم سرشار از حماسه است؛ به همین خاطر نامش با نام ایران یکی است و تاریخ ایران با افسانه سرگذشت او یکی شده و حماسه ماندگار به وجود آورده است؛ خاطره رستم در هاله‌ای از ابهام و شعر فرو رفته و در دل مردمان ایران زمین جای گرفته است.چون ایران مباشد تن من مباد/ در این بوم و بر زنده یک تن مباد.

نمایش «رستم و سهراب» به کارگردانی رضا حسن خانی جمعه، هفتم بهمن ماه در دو سانس در تالار سایه مجموعه تئاترشهر به صحنه می‌رود.

انتهای پیام/

ارسال نظر