صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۷ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۱
وزیر علوم در گفت‌وگو با آنا:

طرح «پژوهشگران مستقل» بدون اختصاص بودجه از سوی سازمان برنامه قابل اجرا نیست

زلفی گل گفت: کلیات آیین‌نامه طرح «پژوهشگران مستقل» در شورای عالی عتف تصویب شده است اما بدون اختصاص بودجه از سوی سازمان برنامه، قابلیت اجرا ندارد.
کد خبر : 827582

گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا: تصمیم‌گیری در رابطه با مهم‌ترین اولویت‌ها و برنامه‌های پژوهش و فناوری کشور در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) به‌عنوان نهادی فرا بخشی به ریاست رئیس‌جمهور انجام می‌شود.

یکی از این اولویت‌ها، طرح پژوهشگران مستقل است. درحالی‌که در بسیاری کشورها رسته‌های مختلف شغلی را نظام‌مند کرده‌اند. اما در کشورمان برای پژوهشگران، نظام حرفه‌ای تعریف نکرده‌ایم؛ یعنی پژوهشگری تاکنون شغل نبوده است. 

اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم، در سند تحول دولت هم به لزوم همکاری سازمان‌ها برای به‌کارگیری پژوهشگران مستقل و استفاده از ظرفیت آن‌ها اشاره‌شده است. لذا کلیات طرح پژوهشگران مستقل  در مردادماه سال جاری و در بیست‌وهشتمین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری به ریاست رئیس‌جمهور تصویب شد.  این طرح‌ها، بخشی از نیازهای پژوهشی و فناوری کشور را با هم‌افزایی میان نهادهای مختلف رفع می‌کند.

**صالحی: حل مسئله بیمه پژوهشگران مستقل به اجرایی شدن این طرح تا پایان سال کمک می‌کند

بر کسی پوشیده نیست که نظام‌مند کردن موضوعات حرفه‌ای در هر زمینه‌ای بسیار مهم است. پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم و دبیر کل شورای عالی عتف، در رابطه با ایجاد ردیف شغلی برای پژوهشگران به خبرنگار آنا می‌گوید: «پژوهشگران مستقلی که استخدام جایی نباشند ولی به‌واسطه فعالیت‌های پژوهشی در قبال قراردادهای موظفی یا دائمی به‌عنوان شاغل محسوب می‌شوند.»

بیشتر بخوانید:

به گفته دبیر کل شورای عالی عتف؛ ما طرح پژوهشگر مستقل را بر اساس سند تحول دولت تدوین و در شورای عالی عتف مصوب کردیم و بر این اساس پژوهشگری مستقل شغل حساب می‌شود. البته کلیات همه طرح‌ها در جلسه شورای عالی عتف مصوب می‌شود؛ ولی جزئیات، تدوین آیین‌نامه‌های اجرایی و غیره در کمیسیون دائم شورای عالی عتف مصوب و بعد ابلاغ می‌شود. 

صالحی با بیان اینکه کلیات آیین‌نامه ردیف شغلی برای امور پژوهشی در این شورا تأیید و تصویب شد، خاطرنشان می‌کند: «اما به این دلیل که پژوهشگران مستقل، موضوع جدیدی بود در حال حاضر در دبیرخانه نگارش آیین‌نامه را تدوین کرده‌ایم و آماده ارسال به کمیسیون دائمی است.»

در این میان وجود مشکلی، اجرای این طرح را به تعویق انداخته است. صالحی می‌گوید: «در بحث بیمه کمی با مشکل برخورد کرده‌ایم، اما با پیگیری وزیر علوم با وزارت کار جلسه خواهیم داشت که به حل این مسئله منجر خواهد شد درنتیجه اگر موضوع بیمه آن حل شود تا پایان سال اجرایی می‌شود.»

**زلفی گل: بدون اختصاص ردیف بودجه برای شغل پژوهشگری اجرای آن امکان‌پذیر نیست

محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم نیز دراین‌باره به خبرنگار آنا می‌گوید: «تا زمانی که از سوی سازمان برنامه‌وبودجه، اعتباری برای آن پرداخت نشود، اختصاص ردیف بودجه برای آن این عنوان شغلی امکان‌پذیر نیست. با توجه به شرایط موجب زمان مشخص تحقق این مسئله مشخص نیست. وزارت کار نیز توان ورود به حل مسئله بیمه تأمین اجتماعی این افراد را ندارد.»

گفتنی است، بر اساس طرح پژوهشگران مستقل؛ تمامی دانشگاه‌ها، دستگاه‌های اجرایی و وزارت خانه‌ها می‌توانند با پژوهشگران قرارداد بسته و از خدمات آموزشی این افراد استفاده کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر