صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانشمندان مدعی شدند؛

شیر مادر واکسینه شده در برابر کووید-۱۹ ممکن است از نوزادان محافظت کند

یک مطالعه جدید در دانشگاه فلوریدا از این ایده حمایت می‌کند که شیر مادر زنانی که در برابر کووید-۱۹ واکسینه شده اند می‌تواند از نوزادانی که برای دریافت واکسن خیلی جوان هستند محافظت کند.
کد خبر : 826035

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، یک مطالعه جدید در دانشگاه فلوریدا از این ایده حمایت می‌کند که شیر مادر زنانی که در برابر کووید-۱۹ واکسینه شده اند می‌تواند از نوزادانی که برای دریافت واکسن خیلی جوان هستند محافظت کند. این مطالعه که در مجله Perinatology منتشر شد، تحقیقات قبلی را در سال ۲۰۲۱ دنبال کرد که نشان می‌داد شیر مادر افراد واکسینه شده حاوی آنتی‌بادی‌هایی علیه SARS-CoV-۲، ویروسی که باعث COVID-۱۹ می‌شود، است. در این مطالعه جدید، محققان مدفوع نوزادانی را که این شیر مادر را مصرف می‌کردند، تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که حاوی آنتی‌بادی‌های SARS-CoV-۲ است که شواهد بیشتری از محافظت بالقوه ارائه شده برای نوزادان از طریق شیر مادر زنان واکسینه شده ارائه می‌دهد.

این یافته‌ها شواهد دیگری است که نشان می‌دهد شیر مادر واکسینه شده علیه کووید-۱۹ ممکن است به محافظت از نوزادان در برابر این بیماری کمک کند.

یک مطالعه جدید از دانشگاه فلوریدا شواهد بیشتری ارائه می‌کند که نشان می‌دهد شیر مادر افرادی که در برابر کووید-۱۹ واکسینه شده‌اند، از نوزادانی که برای دریافت واکسن کم سن هستند، محافظت می‌کند.

این جدیدترین مطالعه یافته‌های منتشر شده در سال ۲۰۲۱ را دنبال می‌کند که نشان می‌دهد شیر مادر افراد واکسینه‌شده حاوی آنتی‌بادی‌هایی علیه SARS-CoV-۲، ویروسی که باعث COVID-۱۹ می‌شود، است. مطالعه جدید که امروز (۱۲ ژانویه) در مجله پریناتولوژی منتشر شد، مدفوع نوزادانی را که این شیر مادر را مصرف کردند، تجزیه و تحلیل کرد و آنتی‌بادی‌های SARS-CoV-۲ را نیز در آنجا یافت.

جوزف لارکین سوم، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: اولین مطالعه ما نشان داد که آنتی‌بادی‌های SARS-CoV-۲ در شیر مادر وجود دارد، اما نمی‌توانیم بگوییم که آیا این آنتی‌بادی‌ها از طریق دستگاه گوارش نوزادان عبور می‌کنند و احتمالاً از آنجا محافظت می‌کنند یا خیر. 

محققان با استفاده از تکنیکی به نام روش خنثی سازی نشان دادند که آنتی بادی‌های یافت شده در مدفوع نوزادان در برابر ویروس محافظت می‌کند. این آزمایش با جداسازی آنتی بادی‌ها از مدفوع و افزودن آن‌ها به خط خاصی از سلول‌ها آغاز می‌شود که دارای گیرنده‌هایی هستند که ویروس SARS-CoV-۲ برای ورود به سلول استفاده می‌کند. سپس محققان یک شبه ویروس SARS-CoV-۲ را معرفی کردند که مانند ویروسی است که باعث COVID-۱۹ می‌شود، اما برای استفاده در آزمایشگاه ایمن‌تر است. شبه ویروس فلورسنت است، بنابراین وقتی به یک سلول متصل می‌شود، سلول روشن می‌شود.

لورن استفورد، یکی از اولین نویسندگان این مطالعه و دانشجوی دکتری کالج کشاورزی و علوم زیستی UF/IFAS در این باره می‌گوید: ما دیدیم که وقتی آنتی بادی‌ها وجود داشتند، سلول‌های فلورسنت کمتری در مقایسه با گروه شاهد ما وجود داشت که در آن هیچ آنتی بادی وجود نداشت. آزمایشگاه لارکین

لارکین افزود: آنتی بادی‌ها تداخل ایجاد می‌کنند و اجازه نمی‌دهند ویروس به سلول‌ها برسد.

به گفته محققان، در حالی که اغلب تصور می‌شود که ویروسی که باعث COVID-۱۹ می‌شود عمدتاً بر ریه‌ها تأثیر می‌گذارد، می‌تواند به روده نیز حمله کند، به همین دلیل است که یافتن آنتی بادی در آنجا بسیار مهم است.

دکتر ویویان والکارس لواسس، نویسنده اول این مطالعه و کارآموز دوره فوق دکتری در زمینه نوزادان، گفت: «آنتی بادی‌های خورده شده از طریق شیر مادر ممکن است یک پوشش محافظ در دهان و دستگاه گوارش نوزادان ایجاد کند.

این مطالعه همچنین آنتی‌بادی‌های موجود در پلاسمای خون و شیر مادر را بلافاصله پس از واکسیناسیون و سپس دوباره حدود شش ماه بعد اندازه‌گیری و آزمایش کرد. محققان دریافتند که آنتی بادی‌های موجود در پلاسما و شیر افراد واکسینه شده بهتر می‌توانند ویروس را خنثی کنند، اگرچه آن‌ها همچنین مشاهده کردند که سطح آنتی بادی در شش ماهگی کاهش می‌یابد، که سایر مطالعات واکسن نیز نشان داده است.

دکتر جوزف نیو، یکی از نویسندگان این مطالعه و استاد دانشکده پزشکی کودکان UF، بخش نوزادان، گفت که مطالعات اول و دوم با هم تصویر کامل تری از نحوه واکسیناسیون علیه کووید-۱۹ در دوران بارداری ارائه می‌دهند؛ و شیردهی ممکن است برای والدین و کودک محافظت کننده باشد.

در تحقیقات خود، ما سفر آنتی بادی‌ها را دنبال می‌کنیم، از زمانی که در مادر پس از واکسیناسیون تولید می‌شوند و اکنون از طریق سیستم گوارشی نوزاد. سوال بعدی این است که آیا این نوزادان کمتر به COVID-۱۹ مبتلا می‌شوند یا خیر.

محققان می‌گویند برای پاسخ به این سوال به مطالعات بزرگ تری نیاز است، زیرا این مطالعه جدید شامل ۳۷ مادر و ۲۵ نوزاد بود که تعداد نسبتاً کمی از شرکت کنندگان است.

به گفته محققان، با این حال، این مطالعه به تحقیقات رو به رشدی اضافه می‌کند که نشان می‌دهد چگونه واکسیناسیون علیه COVID-۱۹ در دوران بارداری و شیردهی می‌تواند از نوزادان محافظت کند. در حال حاضر کودکان زیر شش ماه نمی‌توانند این واکسن را دریافت کنند، بنابراین شیر مادر ممکن است تنها راه برای ایجاد مصونیت باشد.

انتهای پیام/

برچسب ها: نوزاد
ارسال نظر