صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۴ - ۲۰ دی ۱۴۰۱
مجری طرح تولید پراکنده برق منطقه‌ای تهران خبر داد

دستیابی به ظرفیت ۱۰۰۰ مگاواتی تولید پراکنده برق تهران در دستور کار

مجری طرح تولید پراکنده برق منطقه‌ای تهران با اشاره به اینکه در حال حاضر ظرفیت تولید نیروگاه‌های کوچک مقیاس در استان‌های تهران، البرز و قم ۲۷۰ مگاوات است، از برنامه‌ریزی برای افزایش این ظرفیت تا هزار مگاوات خبر داد.
کد خبر : 825293

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا به نقل از وزارت نیرو، رزم آرا ذاکری‌فر، مجری طرح تولید پراکنده برق منطقه‌ای تهران در رابطه با ظرفیت تولید برق از طریق نیروگاه‌های کوچک مقیاس در سه استان تهران، البرز و قم گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید برق از طریق نیروگاه‌های کوچک مقیاس در حوزه مدیریتی برق منطقه‌ای تهران ۲۷۰ مگاوات است که البته بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده باید این رقم تا هزار مگاوات افزایش یابد.

وی با اشاره به نقش شایان نیروگاه‌های کوچک مقیاس در حفظ پایداری شبکه برق به ویژه در فصل تابستان افزود: نیروگاه‌های کوچک مقیاس منافع و محاسن فراوانی دارند که مهم ترین این منافع کمک به حفظ پایداری شبکه برق در فصل تابستان است، اما از دیگر محاسن این نیروگاه‌ها می‌توان به نقش آفرینی در زمینه کاهش آلایندگی محیط زیست، کاهش تلفات شبکه و افزایش راندمان بهره‌وری انرژی اشاره کرد.

**دوبرابر شدن ظرفیت تولید برق نیروگاه کوچک مقیاس ساختمان وزارت نیرو

این مقام مسئول با اشاره به اینکه تاکنون بسیاری از سازمان‌های دولتی و شرکت‌های بخش خصوصی به این طرح پیوسته‌اند، گفت: در ساختمان وزارت نیرو یک نیروگاه کوچک مقیاس فعال است که در حال حاضر ظرفیت تولید ۲ مگاوات برق دارد و قرار است تا تابستان سال آینده این رقم به ۴ مگاوات برسد.

مجری طرح تولید پراکنده برق منطقه‌ای تهران همچنین در رابطه با ساز و کار فعالیت این نیروگاه‌ها اظهار کرد: در این نیروگاه‌ها به جای اینکه گاز ورودی به مجتمع به صورت مستقیم در بخش سیستم‌های سرمایشی یا گرمایشی مورد استفاده قرار گیرد، ابتدا وارد مولد‌ها شده و از آن برق تولید می‌شود، سپس از حرارت تولید شده در این فرایند برای تولید گرمای ساختمان در فصل سرد و سرما در فصل گرم استفاده می‌شود که به طور کلی راندمان مصرف انرژی را تا دو برابر افزایش می‌دهد.

به گزارش آنا، در حال حاضر تعدادی از مجتمع‌های بخش خصوصی از طریق نیروگاه‌های کوچک مقیاس نه تنها برق مورد نیاز خود را تولید می‌کنند، بلکه با فروش مازاد برق تولیدی به شبکه سراسری از این محل درآمد نیز کسب می‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر