صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
راه حل مقرون به صرفه برای کاهش شنوایی:

هدفون‌های بی سیم عملکردی مشابه سمعک‌های سنتی دارند

بر اساس مطالعه ای که اخیراً محققان انجام داده‌اند اعلام کردند که برخی از هدفون های تجاری ممکن است به اندازه سمعک در تقویت صدا برای افراد کم شنوایی موثر باشند.
کد خبر : 824984

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، شنوایی بخشی ضروری از زندگی روزمره است و شنیدن خوب برای ارتباط، یادگیری و کیفیت کلی زندگی مهم است. شنوایی ضعیف که به عنوان کم شنوایی یا ناشنوایی نیز شناخته می‌شود، می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر رفاه اجتماعی و عاطفی افراد و همچنین توانایی آن‌ها برای مشارکت کامل در فعالیت‌های روزانه داشته باشد. برای جلوگیری از وخامت بیشتر و بهبود کیفیت کلی زندگی، درمان زودهنگام کم شنوایی و جستجوی درمان مانند سمعک یا سایر وسایل کمکی مهم است.

این یافته می‌تواند گزینه‌ای مقرون به صرفه و در دسترس برای بخش بزرگی از افراد کم شنوایی که با موانعی برای دستیابی به سمعک‌های حرفه‌ای روبرو هستند، ارائه دهد. از جمله این موانع می‌توان به هزینه بالا و نیاز به مراجعه متعدد به متخصص گوش و حلق و بینی و شنوایی شناس برای تیونینگ اشاره کرد. تخمین زده می‌شود که نزدیک به ۷۵ درصد از افراد مبتلا به کم شنوایی در ایالات متحده از سمعک استفاده نمی‌کنند.

ین فو چنگ، نویسنده مسئول مطالعه و متخصص گوش و حلق و بینی در بیمارستان عمومی کهنه‌سربازان تایپه، می‌گوید: همچنین یک انگ اجتماعی مرتبط با سمعک وجود دارد. بسیاری از بیماران تمایلی به پوشیدن آن‌ها ندارند، زیرا نمی‌خواهند پیر به نظر برسند. بنابراین، ما شروع به بررسی کردیم که آیا جایگزین‌های در دسترس تری وجود دارد.

اپل در سال ۲۰۱۶ با قابلیتی به نام Live Listen عرضه شد که به افراد اجازه می‌دهد از هدفون‌های بی‌سیم، AirPods و iPhone برای تقویت صدا استفاده کنند. این ویژگی باعث می‌شود AirPods از نظر عملکردی شبیه به یک محصول تقویت‌کننده صدای شخصی باشد که برای افراد با شنوایی عادی برای موقعیت‌های خاص مانند تماشای پرنده طراحی شده است.

چنگ و تیمش می‌خواستند بررسی کنند که آیا AirPods که دستگاه‌های بسیار در دسترس هستند، می‌توانند به عنوان سمعک جایگزین عمل کنند یا خیر. این تیم Airpods ۲ و AirPods Pro - مدلی با قابلیت حذف نویز - را با یک نوع سمعک ممتاز و یک جفت سمعک اولیه مقایسه کردند. قیمت سمعک‌های ممتاز ۱۰۰۰۰ دلار و نوع پایه آن ۱۵۰۰ دلار است. هر دو مدل AirPods به طور قابل توجهی ارزان‌تر از سمعک هستند، به طوری که AirPods ۲ با قیمت ۱۲۹ دلار و AirPods Pro ۲۴۹ دلار قیمت دارند. قابل ذکر است که AirPods Pro چهار استاندارد از پنج استاندارد فناوری سمعک را برآورده می‌کند.

این تیم چهار دستگاه را با ۲۱ شرکت کننده با کم شنوایی خفیف تا متوسط ​​آزمایش کردند. محققان جمله کوتاهی مانند «اخیراً قبض‌های برق بالا رفته» را برای شرکت‌کنندگان خواندند و از آن‌ها خواسته شد با پوشیدن این دستگاه کلمات خود را کلمه به کلمه تکرار کنند. آن‌ها دریافتند AirPods Pro در مقایسه با سمعک‌های اصلی در یک محیط آرام عملکرد مشابهی دارد و کمی پایین‌تر از سمعک‌های ممتاز است.

AirPods ۲ در حالی که کمترین عملکرد را در بین این چهار دستگاه دارد، به شرکت کنندگان در مقایسه با استفاده نکردن از سمعک کمک می‌کند واضح‌تر بشنوند.

در یک محیط پر سر و صدا، AirPods Pro زمانی که صدا‌ها از جهت جانبی شرکت‌کننده می‌آمدند، عملکردی قابل مقایسه با سمعک‌های ممتاز نشان داد. اما وقتی صدا‌ها از جلوی شرکت‌کنندگان می‌آمد، هر دو مدل AirPods نتوانستند به شرکت‌کنندگان در شنیدن بهتر کمک کنند.

یینگ هوی لی، یکی از نویسندگان این مطالعه و مهندس زیستی در دانشگاه ملی یانگ مینگ چیائو تونگ در تایپه، می‌گوید: دو دلیل ممکن است تفاوت بین این دو سناریو را نشان دهد. ممکن است به مسیر‌هایی که امواج صوتی با آن‌ها حرکت می‌کنند و همچنین الگوریتم پردازش سیگنال پیشرفته توسط سمعک‌های ممتاز مربوط باشد. این یافته امیدوار است مهندسان را برای طراحی سمعک‌ها و محصولات تقویت کننده صدای شخصی که در جهت‌های خاص حساس‌تر هستند، ترغیب کند. او اضافه می‌کند که به نظر می‌رسد AirPods Pro بهتر از AirPods ۲ عمل می‌کند، احتمالاً به دلیل ویژگی حذف نویز آن.

در سطح جهانی، بازار گوشی‌های بی سیم به سرعت در حال رشد است. برخی از شرکت‌ها علاقه‌مند به بررسی امکان طراحی هدفون‌هایی با ویژگی‌های تقویت صدا هستند. لای می‌گوید: مطالعه ما ثابت می‌کند که این ایده قابل قبول است.

به عنوان یک پزشک، چنگ می‌گوید که متقاعد کردن بیماران به استفاده از سمعک اغلب چالش برانگیز است. این هدفون‌های بی سیم البته کامل نیستند، اما نقطه شروع خوبی برای بسیاری از بیمارانی است که به سمعک‌های حرفه‌ای دسترسی ندارند. آن‌ها حتی با این هدفون‌ها کیفیت زندگی خود را افزایش خواهند داد. چنگ می‌گوید.

انتهای پیام/

ارسال نظر