صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یافته تازه محققان؛

خوردن بیش از حد نمک ممکن است باعث استرس شما شود

استرس پاسخ طبیعی بدن به چالش ها یا خواسته ها است. این می تواند ناشی از تجربیات مثبت و منفی باشد و می تواند اثرات فیزیکی، عاطفی و ذهنی بر بدن داشته باشد. برخی از علائم رایج استرس عبارتند از تحریک پذیری، مشکل در تمرکز، تغییر در اشتها و مشکل در خواب.
کد خبر : 824968

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، طبق یک مطالعه اخیر، رژیم غذایی سرشار از نمک می‌تواند به استرس کمک کند. در آزمایش‌هایی که روی موش‌ها انجام شد، محققان دریافتند که رژیم غذایی پر نمک منجر به افزایش ۷۵ درصدی سطح هورمون استرس می‌شود.

این یافته‌ها ممکن است باعث بازنگری سیاست‌های بهداشت عمومی مرتبط با مصرف نمک با هدف کاهش میزان نمک مصرفی در غذا‌های فرآوری شده شود. توصیه می‌شود که بزرگسالان بیش از ۶ گرم نمک در روز مصرف نکنند، اما بیشتر مردم حدود ۹ گرم نمک را به طور منظم مصرف می‌کنند.

این می‌تواند به افزایش فشار خون کمک کند، که خطر حملات قلبی، سکته مغزی و زوال عقل عروقی را افزایش می‌دهد. در حالی که اثرات آن بر قلب و سیستم گردش خون به خوبی ثابت شده است، اطلاعات کمی در مورد تأثیر رژیم غذایی پر نمک بر رفتار افراد وجود داشت.

برای مطالعه این موضوع، متخصصان دانشگاه ادینبورگ از موش‌هایی استفاده کردند که معمولاً رژیم غذایی کم‌نمکی دارند و به آن‌ها غذای پر نمک دادند تا میزان مصرف معمولی انسان‌ها را منعکس کند. آن‌ها دریافتند که نه تنها سطح هورمون استرس در حالت استراحت افزایش می‌یابد، بلکه پاسخ هورمونی موش‌ها به استرس محیطی دو برابر موش‌هایی است که رژیم غذایی معمولی داشتند.

مصرف نمک باعث افزایش فعالیت ژن‌هایی می‌شود که پروتئین‌هایی را در مغز تولید می‌کنند که نحوه واکنش بدن به استرس را کنترل می‌کنند. کارشناسان می‌گویند مطالعات بیشتری در حال انجام است تا بفهمیم آیا مصرف نمک زیاد منجر به تغییرات رفتاری دیگری مانند اضطراب و پرخاشگری می‌شود یا خیر.

متیو بیلی، پروفسور فیزیولوژی کلیه در مرکز علوم قلب و عروق دانشگاه ادینبورگ، گفت: ما همان چیزی هستیم که می‌خوریم و درک اینکه چگونه غذای پر نمک سلامت روان ما را تغییر می‌دهد، گام مهمی برای بهبود رفاه است. ما می‌دانیم که خوردن نمک زیاد به قلب، رگ‌های خونی و کلیه‌های ما آسیب می‌رساند. این مطالعه اکنون به ما می‌گوید که نمک زیاد در غذای ما نیز نحوه مدیریت استرس مغز را تغییر می‌دهد.

انتهای پیام/

برچسب ها: مصرف نمک استرس
ارسال نظر