صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان امور دانشجویان مطرح کرد؛

از ضرورت تربیت دانش آموختگان در صنایع وابسته به دریا تا جلوگیری از خام فروشی نفت

داداش پور در بازدید از دو دانشگاه صنعت نفت آبادان و علوم و فنون دریایی خرمشهر، ارتباط مستمر دانشگاه‌ها و صنعت نفت را در کاهش خام فروشی موثر دانست و نیز بر ضرورت تربیت نیروهای متخصص در صنعت دریا در دانشگاه‌ها تاکید کرد.
کد خبر : 824889

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، هاشم داداش‌پور، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان، ضمن بازدید از دانشگاه صنعت نفت آبادان در نشست با مسئولان این دانشگاه با اشاره به اینکه وجود تکنولوژی برتر در صنعت نفت و گاز برای حضور در صحنه‌های بین‌المللی و همچنین افزایش بهره‌وری صنعت نفت مهم است، گفت: به روز نبودن این تکنولوژی ما را در دستیابی برابر به منابع و منافع مشترک با کشور‌های همسایه باز می‌دارد و ضرورت ایجاب می‌کند با تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در توسعه صنعت نفت بکوشیم و در حفظ سرمایه ملی بیش از پیش کوشا باشیم.

وی جذب دانشجویان خارجی در رشته‌های مرتبط با نفت از همه کشور‌های جهان به ویژه از کشور‌های نفت خیز همسایه را در هم‌افزایی و نیز برقراری ارتباطات بلندمدت مفید و موثر خواند و اظهار داشت: جذب دانشجویان خارجی علاوه بر ارتقای سطح علمی دانشگاه‌ها، می‌تواند به مثابه حلقه وصلی در گسترش روابط و اتخاذ سیاست‌های همگرا عمل کند.

معاون وزیر علوم، منابع زیرزمینی و معادن و دریا را از جمله ظرفیت‌های بی‌نظیر برای کشور خواند و دستیابی به دانش‌های روز را در استفاده و بهره‌برداری از این منابع بسیار مهم و ضروری خواند و از دانشگاه‌ها خواست در تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در رشته‌های مرتبط برنامه‌ریزی و تلاش کنند.

وی با اشاره به زندگی در دنیای مدرن و پا به عرصه گذاشتن روزانه فناوری‌های نوین تاکید کرد: برای همسو شدن با کشور‌های توسعه یافته، باید به ابزار علم و دانش مجهز شد تا بتوان اقتصاد کشور را با سلاح فناوری و نوآوری روزآمد نمود و برای رفاه بیشتر مردم به پیش برد.

**داداش پور: صنعت دریا با تربیت نیروهای متخصص توسط دانشگاه‌ها باید متحول شود

داداش پور همچنین با حضور در دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر در بدو ورود با همراهی جمعی از مسئولان، با حضور در یادمان شهدای گمنام دانشگاه ضمن قرائت فاتحه، به روح بلند شهدای والامقام ادای احترام نمود و در ادامه از سرای دانشجویی، سالن غذاخوری، مرکز بهداشت و مشاوره و سالن ورزشی بازدید کرد و نشستی با مسئولین دانشگاه داشت.

وی با حضور در سراهای دانشجویی در تعدادی از اتاق های دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری حضور یافته و در یک فضای صمیمی به گفتگو با دانشجویان پرداخت و از نزدیک در جریان آخرین مسائل دانشجویان خوابگاهی قرار گرفت.

معاون وزیر و رئیس سازمان دانشجویی در این بازدید از اهتمام ویژه مسئولان این حوزه برای رفع برخی از نارسایی‌ها سخن گفت و افزود: بازگشایی دانشگاه بعد از حدود دو سال وقفه و برخی چالش‌های اقتصادی باعث شد تا روند ساماندهی امور اجرایی و رفاهی با شتاب مطلوبی پیش نرود که امیدواریم با مساعدت‌هایی که از سوی دستگاه‌های ذی ربط انجام گرفته و همچنین تمهیدات ویژه دانشگاه، این معضلات بزودی مرتفع شود.

وی همچنین از دانشجویان خواست با ارایه نقطه نظرات سازنده و همدلانه خود، متولیان امور را در این مسیر همراهی کنند. در ادامه، جلسه‌ای با حضور اعضای هیات رئیسه‌ و مدیران حوزه دانشجویی دانشگاه با رئیس سازمان امور دانشجویان تشکیل شد که در ابتدای این جلسه، سرپرست دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، با ارائه‌ گزارشی، به تبیین جایگاه دانشگاه و امکانات لازم جهت رشد چشمگیر این دانشگاه در حوزه‌های مختلف به ویژه حوزه دانشجویی پرداخت و همه اعضاء طی گزارشی از حوزه‌های مربوط به خود، به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.

سپس معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در این جلسه از دریا به عنوان موهبتی عظیم و سرمایه‌ ای غنی برای ایران نام برد و خاطر نشان ساخت: کشور ایران در شمال و جنوب موقعیت بسیار خوبی از لحاظ دسترسی به دریا دارد و می‌تواند در ابعاد بسیار وسیع برای کشور و مردم در رونق علمی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و گردشگری موثری و مفید باشد ثروت‌های بی‌شماری که در دل و متاسفانه از ظرفیت دریا هنوز استفاده بهینه صورت نگرفته است و باید دانشگاه‌ها در این حوزه بتوانند خلأ های موجود را پر کنند.

داداش‌پور در ادامه به ظرفیت های موجود در صنعت دریا اشاره کرد و افزود: صنایع دریایی مانند حمل‌ونقل دریایی، ساخت و تعمیر کشتی، صنایع فراساحل، انرژی‌های تجدیدپذیر، صنایع دریایی نظامی، تامین مواد و تجهیزات، گردشگری دریایی، شیلات و صنایع وابسته را شامل می‌شود که هرکدام از این صنایع،‌ سهم عظیمی در اقتصاد کشور دارند و علاوه‌بر ایجاد فرصت‌های متعدد شغلی، می‌توانند شاخص رشد اقتصادی کشور را به شکل غیرقابل باوری تغییر دهند.

وی همچنین حقوق بین‌الملل دریایی را نیز مهم برشمرد و از دانشگاه‌های مرتبط خواست تا با جدیت به موضوع صنعت دریا اهتمام ورزند و با همت، تخصص، پشتکار و برنامه‌ریزی دقیق، به شکوفایی و رسیدن به نقطه مطلوب گام بردارند.

معاون وزیر علوم تصریح کرد: اهمیت دریا و نقش آن در اقتصاد و زندگی امروز انکارناپذیر است و منافع کشورهای صاحب دریا ارتباطی مستقیم با نیازمندی‌ها، توانایی‌ها و فرهنگ آنها دارد و اگر دانش خود را در حوزه به سطح عالی افزایش دهیم، مطمئنا بسیاری از مشکلات اشتغال، تولید و رشد اقتصادی و ...از میان می رود.

گفتنی است، درحال حاضر ۲۰ دانشگاه فعال در حوزه دریا در کشور فعال است و ایران در زمینه تولیدات علمی حوزه دریا در جهان، در جایگاه یازدهم و در خاورمیانه رتبه نخست را دارد. درحال حاضر ۵۰ شرکت دانش‌بنیان، ۳ مرکز نوآوری دریایی و یک شتاب‌دهنده در زیست‌بوم فناوری و نوآوری دریا فعال است.

انتهای پیام/

ارسال نظر