بازار به شرایط عادی و واقعی خود برگشته است/ لزوم تقویت اعتماد عمومی به بازار سرمایه
به گزارش گروه اقتصای آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه، تیمور ابوحمزه وضعیت بازار را متعادل توصیف و عنوان کرد: بازار سرمایه اکنون به شرایط عادی و واقعی خود برگشته است و در مجموع، علایم مثبتی را نشان میدهد.
وی تصریح کرد: بازار از آن افت و خیزهای سنگین خلاص شده و هم از نظر شاخص و هم حجم معاملات به تعادل رسیده است.
ابوحمزه با بیان اینکه سرمایهگذاران خرد اقبال خوبی به بازار نشان دادهاند، افزود: کسانی که در این دو سه سال اخیر و زمان تحریمها کمتر مراجعهای برای خرید داشتند و همه فروشنده بودند، اکنون حداقل دو برابر میزان فروش خود خرید دارند.
مدیرعامل کارگزاری ایمن بورس در عین حال اظهار کرد: هنوز در اول راه هستیم و اگر دولتهای غربی بهویژه امریکا به طور کامل به تعهدات خود در موضوع برجام عمل کنند، وضعیت کلیه صنایع بهتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه برخی صنایع همچون داروییها در واردات مواد اولیه از کشورهای غربی و مبادلات ارزی و کالایی دچار مشکلاتی هستند، افزود: این مسایل در سطح حاکمیتی هم مطرح است؛ حاکمیت به این مساله کاملاً واقف است و سعی میکند به آنها بقبولاند تا به تمام تعهداتی که در برجام دادهاند، عمل کنند.
ابوحمزه گفت: به هر حال تحریمهایی که بعد از این همه سال برای ما وضع شده، با هم یک تنیدگی دارد و زمان میخواهد که به وضعیت عادی برگردد.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که چرا بعد از اجرای برجام، صنایعی همچون صنعت بانکی انتظارات سرمایهگذاران را برآورده نکردهاند، گفت: اکثر صنایع مزیتهای خوبی در کشور دارند اما متاسفانه بانکها در سالهای اخیر عملکرد خوبی از خود به نمایش نگذاشتهاند.
وی افزود: بهرههای سنگین بانکی، صنایع را دچار ورشکستگی کرده و شرکتهایی که زیان میدهند، عمده هزینه آنها هزینه مالی است.
ابوحمزه تصریح کرد: موضوع معوقات و بدهیهایی که دولت به سیستم بانکی دارد، برای بانکها مسالهساز است؛ مضافاً اینکه سیستم بانکی از وامگیرندگان بزرگ دیگر نیز طلبکار است.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه تبادلات ارزی هم چندان آسان انجام نمیشود، خاطر نشان کرد: بانکها ضربات سنگینی را در دوران تحریم تحمل کردهاند و زمان میبرد تا خود را به روز کنند.
وی بازار پول را همچنان رقیب جدی بازار سرمایه دانست و گفت: بانکها در موضوع نرخ بهره، خود را ملزم به رعایت قانون نمیبینند. کدام صنعت اکنون بازده 28 درصدی دارد؟ حتی الان هم که نرخ سود بانکی تا 20 درصد کاهش یافته، کسب این بازده در صنعت آسان نیست. بنابراین مردم پول خود را در سیستم بانکی میگذارند تا بدون آنکه ریسکی را متحمل شوند بازده خوبی بگیرند.
ابوحمزه بازار سرمایه کشور را همچنان نوپا خواند و گفت: بازار ما بازار عمیقی نیست و نیاز به حمایت دارد. از طرفی بانکها منابع کافی در اختیار ندارند تا سرمایه در گردش شرکتهای تولیدی را تامین کنند لذا دولت باید کمک کند تا این شرکتها بتوانند سرمایه مورد نیازشان را از طریق بازار سرمایه تامین کنند نه از طریق سیستم بانکی.
وی این اتفاق را مستلزم آن دانست که اعتماد عمومی به بازار سرمایه تقویت و از نوسانات سنگین جلوگیری شود تا ریسک بازار کاهش یابد.
انتهای پیام/