صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۶ - ۱۸ دی ۱۴۰۱
در ادامه اختلافات در دریای اژه؛

اردوغان خطاب به یونان: سر به سر ترکیه نگذارید

رئیس جمهور ترکیه گفت: مادامی‌که یونان منافع آنکارا را در دریای اژه تهدید نکند، توانمندی‌های نظامی و موشکی ترکیه تهدیدی برای آتن نخواهد بود.
کد خبر : 824773

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از اسپوتنیک، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه هشدار داد: اگر یونان به دنبال گسترش مرز‌های دریایی خود نباشد، با آنکارا به مشکل برنخواهد خورد.

آنگونه که از گزارش رسانه‌ها برمی آید، یونان قصد دارد از سمت جنوب و غرب، مرز‌های دریایی خود را از ۶ مایل به ۱۲ مایل گسترش دهد. اما ترکیه می‌گوید اجازه نمی‌دهد که یونان حتی به اندازه یک مایل هم در دریای اژه پیشروی کند.

در همین رابطه، اردوغان با اشاره به موشک میان برد «تایفون» که در اکتبر گذشته با موفقیت آزمایش شد، گفت: ما تایفون را شلیک کردیم. بُرد این موشک چقدر است؟ ۵۶۱ کیلومتر (۳۴۹ مایل). در واکنش به شلیک این موشک یونان چه کار کرد؟ روزنامه هایشان فورا تیتر زدند که «آن‌ها آتن را هدف می‌گیرند».

اردوغان ادامه داد: اما مادامیکه آن‌ها در دریای اژه سر به سر ترکیه نگذارند، ما هم با آن‌ها کاری نداریم. دست از طرح‌های ضد ترکیه‌ای بردارید.

رئیس جمهور ترکیه علاوه بر مانور دادن روی موشک بالستیک تایفون، مدعی شد که سایر کشور‌ها به صنایع نظامی ترکیه ازجمله پهپاد‌های بیرقدار TB۲ و جنگنده‌های بدون سرنشین «کیزیل الما» غبطه می‌خورند.

از عضویت ترکیه در ناتو بیش از ۷۰ سال می‌گذرد و اختلافاتش با یونان به عنوان دیگر عضو ناتو که همسایه دیوار به دیوار نیز هست، به یکی از نقاط ضعف پیمان آتلانتیک شمالی تبدیل شده است.

در ماه‌های اخیر، ترکیه با استناد به برخی تصاویر پهپادی، مدعی شد که یونان خودرو‌های نظامی خود را در برخی جزایر مورد مناقشه در دریای اژه مستقر کرده است-جزایر بر اساس معاهده لوزان در ۱۹۲۳ غیرنظامی اعلام شدند.

تنش بین ترکیه و یونان از اواخر آگوست ۲۰۲۲ افزایش یافته است. در آن زمان، آنکارا آتن را متهم کرد که پدافند هوایی اس-۳۰۰ خود را بر روی جنگنده‌های ترکیه که بر فراز آب‌های بی‌طرف پرواز می‌کنند، قفل کرده است. یونان این ادعا‌ها را رد کرد و منابع نظامی به رسانه‌های محلی گفتند که پدافند هوایی در روز حادثه مورد ادعا، فعال نشده بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر