صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۳ - ۱۸ دی ۱۴۰۱
تا سال ۲۱۰۰؛

۴۹ درصد از یخچال‌های طبیعی ذوب می‌شوند

حتی اگر به اهداف تعیین‌شده در توافق‌نامه‌های مربوط به آب‌و‌هوا نیز پایبند باشیم، نیمی از یخچال‌های طبیعی ذوب می‌شوند.
کد خبر : 824749
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، محققان دریافته‌اند که حتی در خوش‌بینانه‌ترین حالت، یعنی گرمایش ۱.۵ درجه سلسیوس زمین، ۴۹ درصد از یخچال‌های طبیعی ناپدید می‌شوند. با‌این‌حال، براساس این مقاله جدید که در Science منتشر شده، اگر گرمایش جهانی تحت سناریوی فعلی گرمایش که ۲.۷ درجه سلسیوس است، ادامه پیدا کند، وضعیت بدتر خواهد شد و ۶۸ درصد از یخچال‌های طبیعی تا ۲۱۰۰ ناپدید می‌شوند. اگر این اتفاق بیفتد، تا پایان قرن جاری تقریباً هیچ یخچالی در اروپای مرکزی، غرب کانادا و ایالات متحده باقی نمی‌ماند.
 
**افزایش سطح دریا‌ها به‌دنبال ذوب یخچال‌ها
 
این امر به‌طور قابل‌توجهی به افزایش سطح دریا‌ها کمک می‌کند، تأمین آب حدود ۲ میلیارد نفر را در معرض خطر قرار داده و احتمال وقوع خطرات طبیعی مانند سیل را افزایش می‌دهد. باید اشاره کرد که در این مطالعه، تمام یخ‌های خشکی، به‌جز یخ‌های گرینلند و قطب جنوب بررسی شده‌اند.
 
اگر افزایش دما به ۱.۵ درجه سلسیوس محدود شود، میانگین سطح آب دریا‌ها از سال ۲۰۱۵ تا ۲۱۰۰، ۹۰ میلی‌متر افزایش پیدا خواهد کرد، اما با گرم‌شدن آن به میزان ۲.۷ درجه سلسیوس، ذوب یخ‌ها منجر به افزایش ۱۱۵ میلی‌متری سطح دریا می‌شود. در این مطالعه، افزایش سطح دریا تا ۲۳ درصد بیشتر از مدل‌های قبلی تخمین زده شده است.
 
این تیم از داده‌های ماهواره‌ای دو دهه گذشته برای نقشه‌برداری از یخچال‌های طبیعی زمین با دقت بیشتری نسبت به قبل استفاده کرده است. مدل‌های قبلی بر اندازه‌گیری یخچال‌های طبیعی تکیه داشتند و سپس براساس این اطلاعات نتیجه‌گیری می‌شد، اما اکنون محققان می‌توانند در مورد هر یک از ۲۰۰ هزار یخچال طبیعی زمین، نقاط داده‌ای به‌دست آورند. این امر برای اولین‌بار به آن‌ها این امکان را داد تا متوجه شوند در سناریو‌های مختلف تغییرات آب‌و‌هوایی چه تعداد از یخچال‌ها از دست خواهند رفت.
 
انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر